Какви са причините за поява и начини за премахване на тъмни кръгове под очите?

Хората често мислят, че тъмните кръгове се дължат на умора и липса на сън. Въпреки че това може да е една от причините, има и други причини за тъмните кръгове под очите, като алергии, естествен процес на стареене, или "насилствено" нарушаване процесите на тялото. Тъмните кръгове под очите могат да изглеждат лилави или сини до тъмнокафяви или черни, в зависимост от цвета на кожата. Тези кръгове рядко са причина за безпокойство, ако са "естествени", или наследствени.


Начини за премахване на тъмните кръгове под очите от Нектейн.


Тъмните кръгове / сенките под очите са нещото, което могат да влошат вида на всяка добре изглеждаща жена (мъж) и да я накарат да изглежда много по-стара, отколкото е. Тези несъвършенства често ни придават тъжен и уморен вид на лицето. Понягога ни карат да изглеждаме отегчени и дори състарени, което не е много комфортно за дамите, които са доста чувствителни на тема възраст и остаряване. Също така това е област от очите, която говори за емоционалното състояние от всяка друга област на лицето.

В някои случаи тъмните кръгове под очите могат да показват необходимост от промени в начина на живот, като например подобряване на навиците на съня или диетата. Зоната под очите може да изглежда по-тъмна поради свити кръвоносни съдове, причиняващи хиперпигментация, или поради изтъняване на кожата около очите. При по-млади хора и особено при тези, като момичета (жени), които постоянно искат да са слаби. Така е по-вероятно да се образува потъмняване на кожата в зоната на очите и клепачите и появата на кръвоносни съдове, обикновено скрити от тънак слой мазнина.

Прекомерното слабо тяло причинява намаляване и на нежната подкожна мазнина около очите, в резултат на това кожата загубва еластичността си, свива се и започват да се образуват кръгове и дори бръчки по очите. В допълнение от постоянното отслабване може да се наруши и цялата функция на организма. В другият случай, тъмни кръгове около очите могат да се появят от естественото стареене на организма в по-напреднала възраст, като в случая тялото губи телесни мазнини, колаген и еластин.


Всички причини за тъмните кръгове под очите включват.

  • липса на сън или лоши навици за сън;
  • алергии, включително сенна хрема;
  • хиперпигментация, която се случва, когато тялото произвежда повече меланин;
  • намалени нива на мастна тъкан около очите;
  • изтъняване на кожата под очите;
  • анемия от дефицит на желязо;
  • прекомерно излагане на слънчева светлина;
  • често триене на очите;
  • стареене;
  • пушене;
  • наследени гени;
  • състояния на щитовидната жлеза;
  • дехидратация;
  • дерматит;
  • лечение с капки за очи за глаукома;

Масажори за освежаване на очите

Домашен електрически масажор за очи.
Уред за подмладяване на очите в домашни условия.

Колекция масажори за очи


Има някои рискови фактори за тъмни кръгове под очите.

Възраст: Загубата на мастна тъкан и изтъняването на кожата около очите са част от процеса на стареене. Тези промени могат да накарат тъмните кръгове да изглеждат по-дефинирани при по-възрастните хора.

Хора с тъмен цвят на кожата: Тъмните кръгове са по-чести при хора с по-тъмен тон на кожата и засягат цветнокожите повече от белите хора. Смята се, че този рисков фактор се дължи на промени в пигментацията.

Генетика: Тъмните кръгове могат да бъдат наследствени. Изследване установи, че ако някой има тъмни кръгове под очите, те се появяват и при някои други членове на семейството.


Алтернативи за намаляване на сенките и потъмнялата кожа под очите.

По долу са няколко прости алтернативи за домашни условия, с които може да намалите появата на тъмни кръгове и сенки под очите. Въпреки че някои от тези алтернативи не са научно доказани, може да си струва да опитате, тъй като много от тях са евтини и не предизвикват странични ефекти.

Повече сън.

Трябва да се уверите, че получавате достатъчно качествен сън всяка вечер, за да си помогнете за намаляване или предотвратяване на тъмните кръгове. Повдигането на главата на допълнителни възглавници може да помогне за намаляване на тъмните кръгове и подуването около очите.

Краставица.

Прилагането на резени краставица върху очите може да успокои уморените очи и да намали отока. Високото съдържание на вода и витамин С в краставицата може да помогне за подхранване и овлажняване на кожата. Краставицата също съдържа силициев диоксид, което е от съществено значение за здравата тъкан.

Студен компрес.

Прилагането на студен компрес върху очите може да я освежи и да намали появата на тъмни кръгове.

Пакетчета чай.

Чаените торбички могат да помогнат за намаляване на тъмните кръгове и подпухналостта под очите. Кофеинът има антиоксидантни свойства и стимулира кръвообращението около очите.

Може да се сварят две торбички чай във вода и преди да истинат да ги поставите на всяко око. Поставянето на сварени пакетчета чай първо в хладилника от друга страна може да добави охлаждащ ефект за очите. Подходящи за използване са черен, зелен или билков чай ​​в пакетчета.

Масаж.

Лошата циркулация около очите може да причини появата на тъмни кръгове. Нежен масаж около зоната на очите може да помогне за подобряване на кръвообращението.

Антиоксидантни продукти за грижа за очите.

Кремовете за очи, които съдържат антиоксиданти, могат да помогнат за намаляване на появата на тъмни кръгове. Витамини "Е" и "С", които могат да помогнат за лечение на тъмни кръгове.

Грим.

Въпреки че гримът няма да промени тъмните кръгове, хората може да искат да използват коректор под очите за козметични цели.


Медицинско лечение на кръгове и сенки под очите.

Ако домашните средства не ви отърват от тъмните кръгове под очите, може да посетите своя лекар или дерматолог за съвет относно медицинското лечение.

Опциите за медицинско лечение включват:

Кремове за локално приложение.

Избелващите кремове могат да помогнат за намаляване на хиперпигментацията. Те могат да включват:

  • хидрохинон;
  • третиноин;
  • комбинация от двете;

Може да се наложи да използвате хидрохинон най-малко 3 месеца, за да видите ефект.

Койева киселина.

Анекдотични доклади посочват, че койевата киселина е ефективна при лечение на тъмни кръгове. Койевата киселина е естествен продукт, който идва от два вида гъби. Важно е обаче да се знае, че страничните ефекти на койевата киселина могат да включват контактен дерматит и зачервяване на кожата.

Азелаинова киселина.

Може да използвате азелаинова киселина за лечение на хиперпигментация под очите и е безопасна за употреба за дълги периоди.

Локално витамин "С".

Изследване разглежда ефектите от 10% лосион с витамин "С" при лечението на тъмни кръгове, в продължение на 6 месеца. Лосионът е ефективен при изсветляване на тъмнината под очите.

Химически пилинг.

Химическият пилинг, използващ алфа хидрокси киселини, като гликолова киселина, може да помогне за изсветляване на хиперпигментацията под очите. Използване на химически пилинг в комбинация с локални кремове за по-добър ефект.

Лазери.

Лазерната терапия може да бъде ефективно лечение за тъмни кръгове. По-малко инвазивните лазерни процедури, като импулсни багрилни или диодни лазери, могат да намалят риска от белези или други потенциални странични ефекти.

Филъри.

Ако изтъняването на кожата или загубата на мастна тъкан причиняват тъмни кръгове под очите, филърите може да са потенциална опция. Ще получите инжекции от богата на тромбоцити плазма или гел с хиалуронова киселина в областта под окото.

Хирургия.

Вид хирургия, наречена блефаропластика, може да ви отърве от тъмните кръгове, които се дължат на отлагания на мазнини или допълнителна кожа около областта на очите - торбички под очите.

Зоната под окото е изключително деликатна и хората винаги трябва да обсъждат възможните странични ефекти. Те трябва също така да гарантират, че само сертифициран дерматолог извършва всякакви медицински процедури за тази област.

* Ако приемате определени лекарства, като биматопрост за глаукома, тъмните кръгове ще изчезнат, след като спрат да използват лекарството.


Предотвратяване на тъмните кръгове.

Може да си помогнете за предотвратяване на появата на тъмни кръгове, като се справяте с факторите в начина на живот.

- Осигуряване на достатъчно сън и намаляване на стреса.

Изследователи установяват, че стресът увеличава появата на тъмни кръгове, докато почивката и навиците за здравословен начин на живот намаляват обезцветяването.

- Защита на очите от слънцето.

Носенето на слънчеви очила с UV защита, които покриват областта около очите и използването на слънцезащитен крем около очите може да помогне за предотвратяване или намаляване на тъмните кръгове.

- Спиране на тютюнопушенето и намаляване на консумацията на алкохол.

Пушенето и прекомерната консумация на алкохол могат да ускорят процеса на стареене на тялото и могат да увеличат риска от тъмни кръгове.


Използване на технология за справяне с кръговете, сенките, торбичките и бръчките под очите.

Препоръчително е да използвате съвременна технология и в домашни условия без лекарска намеса. В допълнение с кремове и серуми за очи. Тази технология включва LED светлина, Топлина, Ултразвук, RF радиочестота и EMS микроток. Повече за всяка една може да научите горе в менюто. Всяка от тези технологии заедно или поотделно се използват в доказали ефикасността си домашни козметични уреди предназначени за очи. Такива уреди за очи са на разположение тук в Нектейн.

Във всеки уред има подробно описание, за какво е полезен и по какъв начин ще се справи с проблемите. Този начин на лечение, профилактика и освежаване на очите е много добре приет на световно ниво, не само от изследователи и дерматолози, а и от обикновените хора използващи тази техника на лечение в домашни условия. Заповядайте в категория ➜ домашни уреди за очи.


Заключение.

Тъмните кръгове могат да засегнат всеки от всяка възраст и етническа принадлежност по различни причини. Генетиката, стареенето и факторите на начина на живот играят роля в развитието на тъмните кръгове и сенки под очите. Хората може също да открият, че алергии, дефицит на хранителни вещества или основни здравословни състояния могат да причинят тъмни кръгове.

Домашните средства могат да помогнат за лечение на тъмни кръгове. Поддържането на здравословен начин на живот с качествен сън, балансирана диета и подходяща хидратация може да помогне за предотвратяване на тези кръгове.

Ако имате притеснения относно появата на тъмни кръгове, може да се обърнете към своя лекар или дерматолог за възможности за лечение и да се изследвате за всякакви основни здравословни състояния, които могат да причинят този дискомфорт по лицето.

Както споменахме по-горе. Може също да се справите с честите проблеми по очите като тъмни кръгове, бръчки и торбички под очите. Както и за цялостно освежаване в зоната на очите по технологичен домашен начин, признат в дерматологията в цял свят. Именно с използването на домашен козметичен уред за очи от Нектейн.

Категория:

Домашни уреди за очи ➜

1 от 8