Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

LED светлинна терапия за лице в домашни условия.

Терапия с LED светлина за кожата на лицето (фототерапия) е популярна процедура за освежаване на кожата, предотвратяване на признаците на стареене или лечение на видни признаци на стареене и раздразнена кожа на лицето. Светлинна терапия за лице може да се използва за подмладяване на кожата и за общо тонизиране и красота на лицето.


Уреди за светлинна "фототерапия за лицето" в домашни условия

Домашен уред със светлинна терапия за подмладяване на лицето.
Терапия с червена и синя светлина за лице с масажор.

Колекция с уреди за светлинна терапия


Бързи факти:

LED светодиодната терапия (фототерапия) е лечение и за грижа за кожата, което използва различни дължини на вълната на светлината, включително червена и синя светлина.

НАСА първоначално я разработва за експерименти за растеж на растения при мисии на совалки и по-късно установява, че има обещание за лечение на рани. Лечението с LED светлина сега се използва от някои естетисти, за да помогне за регенерирането на кожата от стареене. Козметичната светлинна терапия се използва се и при акне.

Червената светлина се използва предимно за борба със стареенето, докато синята светлина се използва за лечение на акне.

Безопасност:

За разлика от други видове светлинна терапия, светодиодите не съдържат ултравиолетови лъчи. Следователно те са безопасни за редовна употреба.

Терапията с LED светлина за лице не причинява изгаряния в сравнение с други лечения против стареене, като химически пилинг, дермабразио и лазерна терапия. Безопасно за всички цветове и типове кожа.

Не трябва да използвате LED светлинна терапия, ако приемате Accutane за акне или ако имате кожни обриви. Макар че терапията със синя светлина може да намали възпалението, преди това трябва да се консултирате с лекар.

Страничните ефекти са редки, но могат да включват повишено възпаление, зачервяване и обриви.

Удобство:

Процедурите в студио отнемат 20 минути наведнъж. Ще трябва да се връщате веднъж седмично за период до 10 седмици, след това само веднъж на няколко месеца.

Светодиодните устройства за светлинна терапия на лицето вкъщи могат да се използват за удобство, без да се налага да ходите на каквито и да било сесии. Недостатъкът е, че резултатите може да се забавят малко.

Цена:

Единична сесия с LED светлинна терапия варира от около 50лв. до 150лв.

Домашните LED устройства (уреди) за светлинна (фото) терапия на лицето могат да струват от 50лв. до 120лв. еднократно.

Ефикасност:

Когато се използва според указанията, терапията с LED светлина може да подобри кожата ви с течение на времето. Ще ви трябват поддържащи лечения, за да поддържате резултатите си.

Домашните устройства използват по-ниски честоти на светлина и отнемат малко повече време за видим ефект, но са отлични за поддържането с времето. Домашните уреди за светлинна терапия на лицето умишлено са по-слаби от тези в студиата, защото цялта е да са абсолютно безопасни при използването в домашни условия. Макар и така, резултат има.


Какво представлява светодиодната "фото" терапия за лице?

Светотерапията със светодиоди (LED) нараства и става все по популярна, както в кабинетите за естетика, така и в домашни условия с устройства за светлинна терапия на лицето. Използвайки различни дължини на вълните на LED светлината, тази техника за грижа за кожата помага:

  • лекува повечето видове акне;
  • намалява възпалението на кожата;
  • насърчава ефектите против стареене;

Може да сте кандидат за LED светлинна терапия, ако имате такива проблеми, свързани с грижата за кожата и не сте постигнали желаните резултати от козметичните продукти за кожата, продавани без рецепта. LED терапията също е безопасна за всички видове и цветове на кожата и не причинява изгаряне.

Има обаче няколко потенциални недостатъка. Ето няколко:

  • LED светлинната терапия може да бъде скъпа;
  • Резултатите са по бавни, докато се види ефекта от светлинната терапия;
  • Също така не е безопасно, ако приемате определени лекарства или имате активно кожно разстройство;

Говорете с дерматолог за проблемите с кожата и дали терапията с LED светлина е добър вариант за вас.

Колко струва?

Застраховката не покрива LED светлинна терапия. Ще трябва да попитате за пълните разходи предварително, за да можете да бюджетирате разумно.

Цените на 1 сесия в студио може да варират от около 50 лв. до 150 лв.

Не забравяйте, че много естетици препоръчват до 10 сесии, така че вземете предвид общите разходи в бюджета си, докато обмисляте различни практикуващи специалисти и тяхната цена на посещение в студио.

Домашните устройства за светлинна терапия струват от 50 лв. до 120 лв. Като цяло това може да е по-евтин вариант, защото можете да запазите LED устройството и да го използвате за бъдещи лечения, когато поискате. Резултатите обаче не са толкова бързи, а ще ви трябват примерно около 20 сесии за да забележите резултати. При домашните устройства за светлинна терапия на лицето, сумата е еднократна и няма да се налага повторно или още няколко плащания за сесии.

И в двата случая терапията с LED светлина е неинвазивна.


Какво прави и как действа светлинната терапия върху лицето?

Терапията с LED светлина за лице има установена история на употреба на кожата. Американските военноморски тюлени започват да я използват през 90-те години, за да подпомогнат бързото зарастване на рани и да помогнат за регенерирането на увредените мускулни тъкани.

Оттогава лечението с LED светлина е изследвано за различни ситуации в естетиката. Отбелязва се главно в увеличаване на колагена и тъканите. Всичко това може да изглади кожата ви и да намали появата на щети от:

  • старчески петна;
  • акне;
  • бръчки;

Съществуват различни честоти или дължини на вълните, използвани при обработка на кожата на лицето с LED светлина. Те включват честоти на червената и синята светлина, които не съдържат ултравиолетови лъчи и лесно се абсорбират в кожата.


Червена светлина.

Терапия с червена светлина за лицето или инфрачервената светлина се използва за лечение на епидермиса, който е външният слой на кожата. Когато светлината се нанесе върху кожата ви, епидермисът я абсорбира и след това стимулира колагеновите протеини.

Повече колаген означава, че кожата ви ще изглежда по-гладка и пълна, което може да намали появата на фини линии и бръчки. Червената LED светлина намалява възпалението, като същевременно подобрява циркулацията, което може да ви даде по-здравословен блясък на кожата.


Синя светлина.

От друга страна, терапията със синя LED светлина за лицето е насочена към мастните жлези, които също се наричат ​​маслени жлези. Те се намират под космените фоликули.

Мастните жлези са необходими за смазване на кожата и косата ви, за да не изсъхне. Тези жлези обаче могат да станат свръхактивни, което води до мазна кожа и акне.

Терапията със синя LED светлина повлиява на тези мастни жлези и ги прави по-малко активни. На свой ред може да видите по-малко пробиви на акне. Синята светлина също може да убие бактерии, причиняващи акне под кожата, което може да помогне за лечение на тежки пъпки от акне, включително кисти и възли.

Често синята LED светлина се използва заедно с червената LED светлина за терапия на лицето при:

  • помагат за лечение на акне;
  • намаляване на белезите;
  • насърчават противовъзпалителни ефекти;
  • дерматит;
  • скучна кожа;
  • екземи;
  • псориазис;
  • розацея;
  • белези;
  • признаци на стареене, включително бръчки и старчески петна;
  • увреждане от слънцето;
  • заздравяване на рани;
  • други възпалителни кожни заболявания;

Синият светодиод е доказано, че подобрява заздравяването на изгаряния на кожата от трета степен.


Процедура с LED светлинна терапия на лицето.

Всяко лечение с LED светлина продължава около 20 минути. Вероятно ще ви трябват общо 10 лечения, в зависимост от резултатите, които искате да постигнете.

Някои специалисти ви карат да лежите директно под светлините, докато други използват пръчки с LED светлина директно върху кожата ви. Изборът често зависи от студиото, както и от зоната за лечение.


Домашни процедури с LED светлинна терапия.

Ако не можете да стигнете до кабинета на специалисти на здравни услуги, можете да опитате LED терапия със светлина у дома. Уредите за домашна употреба се предлагат под формата на маски, пръчки и технологични мултифункционални устройсва за светлинна терапия, които нанасяте върху лицето си за няколко минути наведнъж. Следвайте внимателно инструкциите на производителя в опаковката.


Целеви области.

Докато терапията с LED светлина може технически да се използва върху която и да е част от тялото, най-популярната му употреба е на лицето. Увреждането на кожата обикновено се появява на лицето ви, защото е изложено на външни въздействия повече от другите части на тялото.

LED терапията може да се използва и върху шията и гърдите, които са други области, които са склонни да показват признаци на стареене.


Рискове и странични ефекти.

Като цяло Американската академия по дерматология счита тази процедура за безопасна. Тъй като светодиодите не съдържат UV лъчи, това се счита за по-безопасна форма на светлинна терапия, която няма да причини дълготрайно увреждане на кожата ви. Процедурата също не е инвазивна и има малко, или никакви рискове.

Вашият лекар може да препоръча терапия с LED светлина, ако имате по-тъмна или чувствителна кожа. За разлика от по-инвазивните процедури, като лазерната терапия, светодиодите не изгарят кожата ви. Те също не причиняват никаква болка.

Ако в момента използвате Accutane за акне, имайте предвид, че това мощно лекарство, получено от витамин А, повишава чувствителността на кожата към светлина и може да причини белези в някои случаи и не е препоръчително използването на светлинна терапия върху лицетото.

Не използвайте LED светлинна терапия, ако използвате нещо върху кожата си, което ви прави чувствителни към слънчева светлина.

Можете също така да помислите за избягване на това лечение, ако в момента имате активен обрив. Говорете с Вашия лекар, ако имате псориазис. Ако искате да използвате терапията с червена светлина, използвайте я заедно с редовно предписаните ви лечения след консултация с вашия лекар.

Страничните ефекти от терапията с LED светлина са много рядко или никакви и не са отбелязани по време на клинични изпитвания. Но все пак, обадете се на Вашия лекар, ако получите някои от следните симптоми след лечението:

  • повишено възпаление;
  • зачервяване;
  • обрив;
  • болка;
  • прикалена нежност;

Какво да очаквате след светлинна терапия на лицето.

Терапията с LED светлина е неинвазивна, така че не се изисква време за възстановяване. След като лечението приключи, можете да продължите с ежедневните си дейности.

Терапията с LED светлина върху лицето в студио изисква до 10 или повече сесии, всяка с интервал от около седмица. Може да започнете да виждате незначителни резултати след първата си сесия. Резултатите ще бъдат по-забележими, след като приключите с всичките си сесии.

Дори след като сте постигнали препоръчителния брой сесии, вашите резултати няма да са постоянни и се налага след време отново да направите няколко сесии за да поддържате.

Докато клетките на кожата ви се обръщат, може да загубите малко колаген и да започнете да виждате признаци на стареене отново. Можете също така да започнете да виждате акне. Ето защо се препоръчва да се връщате за поддържащи процедури на всеки няколко месеца или според препоръките на вашия личен специалист.

Домашните LED терапии за лице със светлина не са толкова бързо резултатни, тъй като светлинните честоти не са толкова високи. Резултатите може да се забавят и да са нужни повече сесии. Предимството е, че постоянно ще имате уред за светлинна терапия на лицето и по всяко време може да си правите процедури вкъщи и да се поддържате, когато сметнете за нужно.


Подготовка за LED светлинна терапия.

Всяка сесия за светодиодна терапия в студио отнема около 20 минути наведнъж. Ще трябва да носите защитни очила, така че светлината да не причинява никакви щети на очите ви. Използването на домашно устройство за светлинна терапия на лицето макар и по слабо като мощност налага или да носите очила отново или да си затворите очите, докато прилагате светлината върху лицето си. Ако не усещате дразнете в очите си от домашното устройство, то няма проблем и да си гледате.

Независимо дали използвате LED светлинна терапия вкъщи или посещавате студио за лечение, не трябва да носите никакъв грим по време на сесията си и лицето ви трябва да е напълно чисто.


Важно.

Макар да съществуват много маски и устройства за светлинна терапия на лицето и особено такава за вкъщи, то тези устройства трябва да имат разрешение за масово използване. Такова разрешение за използване на продуктите от този тип намиращи се в Нектейн е издадено от американската асоциация по безопастност FDA.

Професионални домашни уреди за светлинна терапия на лицето може да намерите в Нектейн. Основни устройства със светлина за цялото лице, устройства със светлина за очи, устройства за дълбоко почистване на кожата на лицето със светлинна добавка, устройства с добавена светлина за допълнителна грижа.


Устройства за светлинна терапия на цялото лице - ТУК.

1 от 8