Почистване на лицето с вакуум уреди в домашни условия.

Домашни вакуум уреди за лице, за почистване на черни точки, пъпки.


Вакуум почистване на лицето е технология, използваща обратно засмукване с налягане, което издърпва например черни точки, бели точки и трънчета от порите и ги отстранява. Има принцип на използване на вакуум уредите за лице и много е важно те да се спазват. Ще разгледаме и евентуалните странични ефекти, които може да се появят от вакуумът и как да се справим с тях.


За какво се използват вакуум уредите?

Както споменахме вакуум уредите могат да се използват, чрез засмукване, за премахване на черни точки, бели точки, трънчета, замърсявания и мъртва кожа.

Вакуум уреди могат да бъдат доста разнобразни с различни действия. Например има вакуум уреди използвани в козметични студиа за водно микродермабразио и диамантено микродермабразио. Най-познатите. Има и вакуум уреди за домашно ползване, които отново са ефективни, но трябва да се внимава повече, тъй като сами сте си наблюдатели и ползватели и няма медицинско лице до вас.

Домашните вакуум уреди са много разпространени и са нож с две остриета. Причината е, че повечето такива уреди имат много слабо вакуум засмукване и реално не вършат действията, за които са предназначени.

Първокласните домашни вакуум уреди (например в Нектейн) са силни, но могат да причинят някои неблагоприятни ефекти по кожата на лицето. Това е напълно нормално и естествено, защото реално концентрираме приток кръв на едно място, за да се изсмуче черната точка и др., и може да се получи бледо синьо или червено петно. Като любовна смучка.


Домашни уреди с вакуум

Вакуум уред за премахване на черни точки с LED светлина.
Водоустойчив уред с вакуум за почистване на черни точки по носа и лицето със светлина.

Уреди с вакуум за почистване на лицето


Как се използва най-правилно и как да намалим или избегнем страничните ефекти от вакуум терапията?

За да се намали появата на "странични ефекти - синки" от вакуум терапията в домашни условия, трябва добре да подготвим кожата си и да използваме специална техника.

1. Кожата на лицето трябва да е добре почистена от грим и прах. Това се случва посредством с чешмяна вода, или с тампон напоен с мицеларна вода, или розова вода.
2. След като сте подготвили лицето за вакуум процедура трябва да подготвим и самата кожа. Това става като използваме топла водна пара. Има няколко начина за това:
  • Вряща вода на котлона;
  • Използване на пароозонатор - ТУК;
  • Напояване на лицето с топла влажна кърпа;

Тази подготовка е излючително важна, защото по този начин напояваме и размекваме замърсяванията в порите. Също отваряме порите, за да се покажат Черните точки, пъпките и други замърсявания. Така по-лесно ще се отстранят замърсяванията - видимо и няма да се налага повторно минаване и засмукване на една и съща зона, като по този начин също ще се намалят значително страничните ефекти.

3. След като сме напоили кожата е време да преминем към вакуум  терапията с вакуум уред.

Тук е много важно движението на главата на вакуум уреда. Винаги и задължително е, щом главата засмуче кожата да ДВИЖИТЕ постоянно главата на уреда. Така избягвате до голяма степен постоянното засмукване, което образува смучката.

4. Кожата ще започне да изсъхва. Затова трябва много често да я "попарвате", за да е постоянно влажна и порите да са постоянно отворени и замърсяванията да са постоянно напоени.

Възможно е да се появят синкави петна "смучки", или зачервяване по лицето ви, там където е използван уреда. Ако това се случи трябва да процедирате по следния начин:

  • Охлаждане на кожата с мека напоена със студена вода кърпа, без да търкате, а само нанасяне на нужните зони.
  • Охлаждане на кожата с леден компрес. Като в наелонова торбичка поставяте няколко кубчета лед. След това торбичката се увива в тънък плат и внимателно допирате до нужните зони на кожата. Без да търкате.
  • Използвайте и овлажняващи кремове, например с алое вера.

Тъй като това е нормално явление при този вид вакуум процедура, това ще отмине за няколко минути или няколо часа. Важно е да спазвате определените стъпки при подготовка, движение и след използване на вакуум терапията с уред в домашни условия.


Горещи съвети.

Важно е, когато за първи път използвате домашен вакуум уред да започнете от най-ниското ниво на засмукване. Това е така, за да почувствате поносимостта на кожата си.

Важно! Не прекалявайте с използването.

Ако кожата ви е много нежна и включите силно засмукване обезателно ще се появят синки.

Ако кожата ви е умерена, синките ще са по-невидими.

Ако кожата ви е по-твърда може да не се появят синки, а леки зачервявания.

Винаги четете упътването в уредите и винаги използвайте уред от първокласна марка, за да не се разочаровате, а да постигате задоволителни резултати, ако сте решили да използвате домашен вакуум уред.

Първокласни домашни вакуум уреди може да намерите в Нектейн. Преминали всички клинични тестове и одобрени от световната здравна организация, за безопасност и ефективност.

Домашни вакуум уреди за лице ➔

1 от 8