Науката зад ултразвуковия масаж - терапия и как той помага на кожата.

Ултразвукова терапия и масаж на кожата за подмладяване на лицето в домашни условия.


Когато чуете израза "ултразвукова терапия", вероятно се сещате за ултразвукови сканирания, използвани по време на бременност. И докато и двете неща използват една и съща технология, те нямат една и съща цел.

Използването на ултразвук за терапевтични цели е изследвано още през 30-те години на миналия век, превръщайки се в полезна технология за лечение на състояния като тендинит, камъни в бъбреците, зарастване на фрактури на костите и др. Но през последните години ултразвуковата терапия също намери уникално място в съвсем различна област: света на грижата за кожата против стареене.

Но какво е ултразвукова терапия на лицето - ултразвуков масаж и как може да помогне за премахване на стреса и подмладяване на кожата ви? Ще разгледаме науката зад тази нова техника за грижа за кожата, която може просто да се появи във вашия списък със задължителни процедури за кожата.


Какво е ултразвуков масаж (терапия)?

Ултразвуковият масаж, известен също като ултразвукова терапия или "Ultherapy", още наричано "вибро-акустична терапия". Този масаж използва високочестотни звукови вълни за генериране на контролирани нива на топлина, които след това се предават в слоевете на кожата ви. В зависимост от честотата на звуковите вълни, те могат да проникнат в кожата на различни дълбочини, въпреки че повечето лечения не достигат до вашите мускули и съединителна тъкан.

Честотата на използваните звукови вълни и дълбочината, на която те се предават, ще доведат до различни клетъчни реакции. Но в случай на лечение против стареене, пряката цел на ултразвуковата терапия за лицето е да стимулира синтеза на колаген. Това е така, защото ултразвуковото нагряване, което се получава по време на масаж, ще причини микро-разкъсвания в кожата. Този процес е безвреден и безболезнен, но предизвиква оздравителен отговор, докато тялото ви се възтановява, за да възстанови тези микро-разкъсвания, като произвежда по-високи нива на колаген и еластин.


Как ултразвукът премахва стреса и подмладява кожата?

С напредване на възрастта кожата ви произвежда по-малко колаген и еластин. Това са двата най-важни протеина, когато става въпрос за поддържане на кожата ви стегната, млада и еластична (което я прави по-устойчива на увреждане на кожата от акне, бактерии, сухота и други замърсители). Ето защо кожата ви започва да проявява ефектите от стареенето в края на 20-те и 30-те години, тъй като тогава синтезът на колаген започва да се забавя.

Процедури против стареене, като ултразвукова масажна терапия с тези масажори за лице могат директно да облекчат стреса и да подмладят кожата, защото стимулират производството на колаген и еластин в третираните зони. Чрез прилагане на стрес върху кожата чрез гореспоменатите микро-разкъсвания, причинени от ултразвуково нагряване, с течение на времето този синтез ще успокои, излекува и ремоделира кожата. Това води до по-стегната, гладка, по-еластична и най-важното по-млада кожа! След няколко сесии на лечение ще забележите, че тенът ви е забележимо по-чист, а тонът и текстурата на кожата ви са по-равномерни.

Като цяло, ултразвуковата терапия с масаж на лицето може да играе много ефективна роля в режима против стареене на всеки човек. Все още не е достигнал до масовия поток в грижата за кожата, но тук, в Нектейн, ние сме уверени, че процедурите като тази ще станат по-популярни, тъй като хората осъзнават колко полезно лечение може да бъде. Ако търсите домашно лечение против стареене на лицето, помислете за масажорите за лице и масажорите за очи в Нектейн, който използват ултразвуков масаж за подмладяване на кожата на лицето и около очите ви. Тук сме описали максимално действието на ултразвуковите терапии във всеки уред.

Ултразвукът има още едно полезно действие. Ефективно се използва за почистване на кожата на лицето. Вижте един такъв уред с ултразвук за почистване на лицето в домашни условия.

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3810427/
  2. https://www.consumerhealthdigest.com/anti-aging/skin-rejuvenation-with-ultrasound-skin-tightening-therapy.html
  3. https://www.asds.net/skin-experts/skin-treatments/ultrasound-therapy-for-sagging-skin
1 от 8