Науката зад ултразвуковия масаж и как той помага на кожата.

Ултразвукова терапия и масаж на кожата за подмладяване на лицето в домашни условия.


Когато чуете израза "ултразвукова терапия", вероятно се сещате за ултразвукови сканирания, използвани по време на бременност. И докато и двете неща използват една и съща технология, те нямат една и съща цел.

Използването на ултразвук за терапевтични цели е изследвано още през 30-те години на миналия век, превръщайки се в полезна технология за лечение на състояния като тендинит, камъни в бъбреците, зарастване на фрактури на костите и др. Но през последните години ултразвуковата терапия също намери уникално място в съвсем различна област: света на грижата за кожата против стареене.

Но какво е ултразвукова терапия и ултразвуков масаж? И как може да помогне за премахване на стреса и подмладяване на кожата ви? Ще разгледаме науката зад тази нова техника за грижа за кожата, която може просто да се появи във вашия списък със задължителни процедури за кожата.


Какво е ултразвуков масаж?

Ултразвуковият масаж, известен също като ултразвукова терапия или "Ultherapy", използва високочестотни звукови вълни за генериране на контролирани нива на топлина, които след това се предават в слоевете на кожата ви. В зависимост от честотата на звуковите вълни, те могат да проникнат в кожата на различни дълбочини, въпреки че повечето лечения не достигат до вашите мускули и съединителна тъкан.

Честотата на използваните звукови вълни и дълбочината, на която те се предават, ще доведат до различни клетъчни реакции. Но в случай на лечение против стареене, пряката цел на ултразвуковата терапия за лицето е да стимулира синтеза на колаген. Това е така, защото ултразвуковото нагряване, което се получава по време на масаж, ще причини микро-разкъсвания в кожата. Този процес е безвреден и безболезнен, но предизвиква оздравителен отговор, докато тялото ви се възтановява, за да възстанови тези микро-разкъсвания, като произвежда по-високи нива на колаген и еластин.


Как ултразвукът премахва стреса и подмладява кожата?

С напредване на възрастта кожата ви произвежда по-малко колаген и еластин. Това са двата най-важни протеина, когато става въпрос за поддържане на кожата ви стегната, млада и еластична (което я прави по-устойчива на увреждане на кожата от акне, бактерии и други замърсители). Ето защо кожата ви започва да проявява ефектите от стареенето в края на 20-те и 30-те години, тъй като тогава синтезът на колаген започва да се забавя.

Процедури против стареене, като ултразвуков масаж за лице могат директно да облекчат стреса и да подмладят кожата, защото стимулират производството на колаген и еластин в третираните зони. Чрез прилагане на стрес върху кожата чрез гореспоменатите микро-разкъсвания, причинени от ултразвуково нагряване, с течение на времето този синтез ще успокои, излекува и ремоделира кожата. Това води до по-стегната, гладка, по-еластична и най-важното по-млада кожа! След няколко сесии на лечение ще забележите, че тенът ви е забележимо по-чист, а тонът и текстурата на кожата ви са по-равномерни.

Като цяло, ултразвуковият масаж на лицето и ултразвуковата технология могат да играят много ефективна роля в режима против стареене на всеки човек. Все още не е достигнал до масовия поток в грижата за кожата, но тук, в Нектейн, ние сме уверени, че процедурите като тази ще станат по-популярни, тъй като хората осъзнават колко полезно лечение може да бъде. Ако търсите домашно лечение против стареене на лицето, помислете за масажорите за лице и масажорите за очи в Нектейн, който използват ултразвуков масаж за подмладяване на кожата на лицето и около очите ви.

Ултразвукът има още едно полезно действие. Ефективно се използва за почистване на кожата на лицето. Вижте един такъв уред с ултразвук за почистване на лицето в домашни условия.

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3810427/
 2. https://www.consumerhealthdigest.com/anti-aging/skin-rejuvenation-with-ultrasound-skin-tightening-therapy.html
 3. https://www.asds.net/skin-experts/skin-treatments/ultrasound-therapy-for-sagging-skin

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.

 • ✔ Безплатна доставка до офис Спиди;

  ✔ Доставка за 1 - 2 работни дни;
  ✔ 3 гаранции - 3 дни, 30 дни и 1 година;

 • ✔ 24/7 постоянна чат връзка с Нектейн;
  ✔ Бърза поръчка по телефон или - Чат;
  ✔ Високо качество с видими резултати;

 • ✔ Възможност за изплащане на уреди;

  ✔ Подробни препоръки и ръководства;

  ✔ Приоритетно намаление в поръчки;

1 от 3