Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Какво трябва да знаем за домашните IPL фотоепилатори?

Как да избера правилния и качествен IPL фотоепилатор.


Как може да разпознаете първокласните домашни IPL фотоепилатори и как да изберете този, който наистина ще ви свърши работа по предназначение?

Нека да разгледаме първо някои доказани факти.

Интензивната пулсова светлина (IPL) използва светлинна технология и се счита за едно от най-популярните процедури за епилация на космите по тялото. IPL се използва за първи път за епилация през 1996 г., когато първото одобрено от FDA IPL устройство е използвано за лечение на кохорта от 80 пациенти в Германия.

Проучването, публикувано от Alster et al, съобщава, че 175 пациенти са били лекувани с новото устройство с домашна импулсна система на множество места по тялото. Според проучването, от 175 лекувани пациенти, 65 пациенти са били лекувани в областта на аксилата, 34 пациенти са били лекувани в областта на краката, 56 са били лекувани в областта на бикини линията и 20 пациенти са били лекувани в областта на ръцете.

Пациентите, лекувани в областта на аксилата, показват 54% намаляване на окосмяването за 3 месеца, тези, лекувани в областта на краката, показват 65% намаляване на окосмяването за три месеца, докато тези в областта на бикини линията показват 56% намаление за три месеца, а пациентите, лекувани на ръце, показват 58% намаление на три месеца.

През последните 20 години, от създаването си, IPL се разви значително с огромни подобрения в ефикасността и повишената безопасност и поносимост за козметично лечение на съдови и пигментирани лезии и нежелано окосмяване. IPL късно намери широко приложение при лечение на множество непредвидени състояния, включително фотостареене, лицеви телеангиектазии, хиперпигментация, бръчки, безопасно и дълготрайно намаляване на космите на различни места.

На пазара днес има набор от IPL фотоепилатори от множество производители за домашна употреба. Трудно е да се сравни и да се избере най-добрият фотоепилатор от многото налични опции. Някои марки може да се опитат да ви привлекат, като предлагат изгодни ценови отстъпки. Въпреки това, трябва да бъдете внимателни и да изберете IPL фотоепилатори, които са високоефективни и безопасни за употреба. Нека обсъдим някои от факторите за ефикасност и безопасност, които трябва да имате предвид при избора на IPL фотоепилатор за домашна употреба.


Съображения за ефикасност на домашни IPL фотоепилатори.

Ако обмисляте да закупите домашен IPL фотоепилатор, то трябва да обърнете много сериозно внимание на едни от най-важните неща:

  1. Брой мигания: Този фактор се определя от броя пъти, когато един IPL фотоепилатор може да излъчва светкавица. Някои от устройствата може да имат ограничение на броя на светкавици, но някои други могат да предлагат неограничени светкавици. В идеалния случай трябва да помислите за закупуване на устройство с минимум 300 000 мигания.
  2. Спектър на дължината на вълната: Едно ефективно IPL устройство трябва да има минимален диапазон на дължината на вълната между 540nm–1200nm. Ефикасността на епилацията намалява с намаляването на дължината на вълната.
  3. Плътност на енергията: IPL устройствата с по-ниско качество имат по-ниска енергийна плътност, варираща между 1,5 – 3,9j/cm, което може да доведе до слаби резултати от лечението. Но ако имате много нежна кожа, тази сила би била добре за вас. Основно трябва да предпочетете да закупите IPL фотоепилатор с енергийна плътност от 5-10j/cm. или повече. IPL фотоепилатори с по-висока енергийна плътност водят до превъзходни и дълготрайни резултати от епилацията.
  4. Ниво на интензитет на светлината: Различното ниво на интензитет в IPL устройството ще ви даде възможност за епилация в по-чувствителни зони. Някои по-евтини IPL устройства може да имат нива на интензитет на светлината до 2, докато някои други превъзходни IPL устройства ще имат нива на интензитет на светлината от 5 до 8 - слабо ниво, малко по-силно.....до най-силно. Нива-сили, които са предназначени за вида кожа, например краката и ръцете имат по-груба кожа отколкото подмишниците и там ще се използва ниво 4+. Бикини линия и лицето, където кожата е по-крехка ще се използва ново 1+. Повече нива на сила доставят повече комфорт при избора и усещането върху кожата ви.
  5. Брой глави за третиране: За да използвате IPL устройството на по-малки площи (подмишници, лице или бикини линия), трябва да изберете устройство с глава за епилация с по-малък прозорец за третиране. Например в Нектейн фотоепилаторите разполагат с отделим малък отвор. След като се отдели остава големия отвор.
  6. Режими на избор: Може да има множество опции за режими, дадени в устройството. Някои от устройствата може да се предлагат с режим ръчен или автоматичен. Някои други устройства може да се състоят от подмладяване на кожата плюс режим на епилация. Някои устройства може да са напълно ръчни, докато някои други превъзходни устройства могат да ви предоставят опция за автоматичен режим, при който настройките за интензитет и безопасност на устройствата се регулират автоматично до оптималните нива.

Съображения за безопасност на IPL фотоепилаторите.

Домашните IPL фотоепилатори са доказали своята безопасност многократно чрез различни клинични проучвания. Скорошно клинично проучване от 2010 г., сравняващо профилите на безопасност на множество налични IPL устройства, подчерта, че повечето налични IPL устройства обикновено не са сложни и отговарят на най-високите стандарти за безопасност.

Следователно IPL фотоепилаторите могат да се считат за най-добрите домашни машини за епилация, които са изключително безопасни за използване, при условие че устройството е произведено от надеждна марка.

Най-важните неща, които трябва да имате предвид от гледна точка на безопасността, докато купувате домашен IPL фотоепилатор, са, че устройството е одобрено от FDA и отговаря на всички стандарти за безопасност, определени от регулаторните агенции.

Също така не забравяйте да закупите устройство от производител, фокусиран върху качеството и има подробни иструкции за използване. Закупуването на по-евтино устройство с ниско качество може да причини обезцветяване на кожата, мехури, белези, болка в сравнение с устройство с по-високо качество, което няма да има нито един от тези странични ефекти.


Качествени домашни IPL фотоепилатори.

В Нектейн са налични първокласни IPL фотоепилатори одобрени от FDA (световната здравна органицация), които са предпочитани поради своята безопасност и превъзходно качество.

IPL фотоепилаторите включват кварцова тръба, която дава предимства в IPL разсеяната светлина, по-дълъг живот на продукта и безболезнена епилация. Устройствата използват множество дължини на вълната, като по този начин покриват по-голям кожен прозорец, който помага да се покрие повече площ за по-малко време.

В допълнение, IPL фотоепилаторите в Нектейн предлагат повече от половин милион светкавици, а някой 999999 (почти милион) или над 10 години употреба. IPL фотоепилаторите имат и редица други функции, включително 5 нива на интензитет на светлината, предлагащи третирания на чувствителни зони и опция за автоматичен режим, които помагат за оптимално използване на интензитета на светлината и енергийната плътност.

IPL фотоепилаторите са одобрени от FDA и отговарят на най-високите стандарти за безопасност и са преминали през множество клинични проучвания за безопасност/поносимост преди пускането на пазара. В последствие се установяват и много доволни клиенти от задоволителният ефект.

Изберете своя модел:

IPL фотоепилатори ➔

1 от 8