Начини за премахване на черните точки от лицето.

Черните точки се случват, когато кожата не се почиства правилно и също така маслото се топи от порите с течение на времето. A е проблем, с който се сблъскват много хора. Това е често срещано и доста досадно и много мъже и жени получават черни точки по лицето в определен момент от живота си.

Най-често срещаното място, което засягат черните точки, е лицето ви. В действителност те понякога се категоризират като лек вид акне. При медицински състояния черните точки са налични комедони. Черните точки често се срещат по носа, ъгъла на носа, челото, бузите и областта на брадичката. Те обаче могат да се появят и в различни области на човешкото тяло. Продължете да четете, тъй като ви информираме подробно за начините за естествено премахване на черните точки.

По-долу има няколко начина, които можете да направите, за да премахнете черните точки.

Справянето с черните точки може да бъде изключително изтощително. Първо за премахване на черни точки е овлажняването на кожата с идеалния крем или овлажнител. Салициловата киселина е превъзходна алтернатива за разтваряне на черни точки и тя може да бъде открита в продуктите, предлагани на пазара без рецепта. Ретиноидните лосиони за кожа също са полезен подход за премахване на черните точки. Пиенето на много вода помага за почистване на кожата, като поддържа мощните маслени блокове.

1. Ексфолирайте.

В случай, че все още не сте започнали, време е да включите ексфолирането в режима си на грижа за кожата. Използвайте естествено или декоративно измиване, подходящо за вашия тип кожа, за да премахнете мръсотията и мъртвите кожни клетки от кожата. Фокусирайте се върху зоната, заразена с черни точки, докато сте в нея. Ексфолирайте поне веднъж седмично.

2. Процедури за лице.

Получаването на процедури за лице често може да помогне за потискане на черните точки до известна степен.

3. Инвестирайте в идеалните продукти.

Купувайте некомедогенни продукти, които са специално създадени, за да не запушват порите.

4. Поддържайте кожата чиста постоянно.

Всеки път, когато излезете от дома, кожата ви носи мръсотия. Ако не се почисти добре, това може да доведе до запушени пори, което повишава вероятността от поява на черни точки. Гримът може да има точно същото влияние върху кожата и когато не се измие изцяло, може да доведе до черни точки и дори гнойни пъпки.

5. Използвайте чисто спално бельо.

Докато спите на леглото си, мръсотията и маслото от лицето се изхвърлят върху калъфките на възглавници и чаршафите. Ако не ги измивате често, това може да доведе до натрупване на мръсотия, която може да се премести на лицето и да запуши порите, увеличавайки черните точки. Идеално е да спите на нови калъфки за възглавници и чаршафи възможно най-често.

Как да се отървем от черните точки с алтернативни начини?

По-долу са дадени някои естествени начина и домашни средства за премахване на тези досадни черни точки.

 • Сода за хляб.

Създайте паста със сода за хляб и топла вода и използвайте върху засегнатата област на черните точки. Това трябва да се извършва два пъти седмично.

 • Глина.

Абсорбиращите маслото свойства на глината я правят идеална за изчистване на излишната мазнина в кожата, както и на други примеси. Маските, направени от по-пълна земя и каолинова глина, дори когато се използват често върху лицето, могат да помогнат за изчистването на порите. Това най-накрая ще премахне черните точки от лицето и ще направи кожата гладка.

 • Приготвяне на пара.

Подпаряването на лицето създава изпотяване на кожата, което след това може да помогне за почистване на токсините отвътре. Освен това успокоява порите, което прави упоритите черни точки по-лесни за опериране и премахване.

 • Лимон, мед и сол.

Създайте паста с тези 3 компонента и след това използвайте върху черните точки. След пет минути, след това внимателно измийте с кръгови движения за момент и оставете да остане още 5 минути. Правете това три пъти седмично.

 • Яйце за бяла маска.

Ставайки богати на подхранване, белтъците също подобряват усещането на кожата и елиминират допълнителното масло в кожата.

 • Домат.

Това е особено чудесно за хора с мазна кожа, тъй като пулпата от домати ефективно изчиства излишната мазнина, без да е неприятна. Изрежете няколко кръгли парчета от домат.

Начинът да избягвате черните точки по лицето.

Докато се стремите да премахнете черните точки по лицето си, има някои неща, които трябва да внимавате да не правите, тъй като това може да влоши положението.

 1. Изборът или търсенето на содни черни точки е цяло не-не, тъй като няма да направи нищо, за да изкорени черната точка от дълбочина. Вземането на решение може да причини разпространението на микроби, както и кожата с белези.
 2. Отварата за премахване на черни точки трябва да бъде направена от професионалисти. Може да се нараните, докато все още се опитвате да преборите черната точка.
 3. Препоръчва се ексфолиация за премахване на черните точки, но използването на абразивни или сурови съставки върху кожата може да доведе до увреждане, а не до премахване на черните точки. Най-доброто средство е да вземете решение за лосиони. Ако изобщо е възможно, изберете органични ексфолиатори като захар, овесени ядки, сол, ява и др.
 4. Поддържането на кожата чиста изминава много дълъг път, като не предотвратява образуването на черни точки, но също така и пъпки и акне. Освен това поддържането на кожата без мазнини е от съществено значение, за да не се събира масло в порите. Това може да се постигне с помощта на дълбоко измиване на лицето един или два пъти седмично, в зависимост от вашия тип кожа.
 5. Напълнете влагата на кожата след всяко измиване, като използвате подходящия овлажнител. Използвайте некомедогенни овлажнители, така че да не блокират порите.
 6. Използването на лосиони за кожа или гелове със салицилова киселина може да помогне да се избегнат и черните точки. Млечната киселина е вид съединение, което често се използва при кремове за премахване на акне и пъпки. Освен това тя намира приложение в медицината за подпомагане премахването на външното покритие на кожата и често се използва при лечение на псориазис, пърхот и ихтиоза. Използвайки лосиони на салицилова основа, те могат да поддържат кожата ви чиста и без замърсявания, като ексфолират повърхността, като по този начин предотвратяват появата на черни точки.

Иновативни начини за премахване на черните точки.

Ако алтернативните начини са много объркващи и трудни за вас, то може да се насочите към иновативни такива. Съществуват устройства за премахване на черни точки чрез вакуумна технология. Напрактика ви трябва една такава вакуумна помпа и подхранващ овлажняващ крем. По този начин ще спрете да се тревожите за черните си точки и ще спрете да търсите невероятни начини за премахване на черни точки.

В Нектейн се грижим за здравето и красотата на кожата по иновативни начини и не правим компромиси с качество и ефективност. Може да разгледате категорията ни с вакуум уреди за премахване на черни точки и/или като цяло да си изберете иновативен продукт от нашите колекции, с който ефективно ще се справите с проблеми по кожата и окосмяването по цялото тяло.

Колекция

ПРЕМАХВАНЕ НА ЧЕРНИ ТОЧКИ

Ще се радваме да сме част от вашето здраве и красота на кожата. Necteyn.bg

1 от 8