Често Задавани Въпроси.

➔ Ще ми помогне ли уредът?
Всички наши уреди освен тип вакуум уред и скрубер (шпатула), трябва да се използват редовно във времето по указания начин в ръководствата налични в кутията за всеки един, или с препоръчаните ръководства от Нектейн. Те не дават мигновен ефект за два дни (Вижте времеви периоди). Всяка кожа е различна с различна степен на увреждане и всяка терапия може да отнеме повече или по-малко време до постигане на задоволителен ефект, които описваме за всеки един уред. Използването на горните може да отнеме 1-2 седмици, за да се забележи задоволителен ефект, а повечето ни уреди в категория масажори с различни терапии може да отнеме 3-8 седмици, докато се забележи ефектът им. Други, като уреди за обезкосмяване, наречени още IPL фотоепилатори, отново имат индивидуален период за достигане на резултати. Продукти за стайлинг дават мигновен резултат.
➔ Има ли странични ефекти?
Всички наши козметични уреди са пригодени за използване в домашни условия. Това означава, че са предназначени да се използват от непрофесионалисти, без наблюдение от специалист. Уредите са с намалена сила за разлика в медицинските заведения и проблемите, които може да се получат са сведени до минимум. Тъй като уредите ни все още си остават професионални и действащи и имат силата и мощността си, то трябва да се спазват правилата на използване. При прекаляване може да се забележи зачервяване на кожата и обрив. Това налага преостановяване на използването на уред за няколко дни и консултация с Нектейн и с лекар дерматолог. Всеки уред има определено време и цикъл на използване, за достигане и поддържане на задоволителни резултати. Тези периоди са описани в Нектейн, а в повечето ни уреди има специален таймер за времето на използване на определена функция, за да се избегне пре-използване и защита на вашето здраве.
➔ Тези уреди качествени ли са?
Всички наши уреди са преминали всички необходими тестове, включително и клинични. Уредите ни са одобрени от световната здравна организация (FDA), което означава, че ТЕ може да се ползват в домашни и професионални козметични студиа. Преминали са всички изпитания за безопасност и разполагат с всички необходими разрешителни и произход, за да влязат в продажба и използване от непрофесионалисти в домашни условия. FDA, CE, RoHS, FCC, PSE по стандарти ISO9001/ISO13485 - двойно сертифициране. Рециклируеми и спазване на екологични стандарти.
Козметични уреди с разрешение.
➔ Къде се произвеждат тези уреди?
Технологията на нашите уреди идва от Германия, като разработването и качественото производство е под стриктно наблюдение и изискване за качество. Самото производство е пренесено в Китай поради ред причини. Както всяка известна и качествена марка се произвежда в Китай под строг контрол, така и нашите продукти подлежат на строг производствен контрол, за да се гарантира надеждност, издражливост и професионални резултати.
➔ Кой може да използва уредите?
Всички наши уреди могат да се използват от лица над 18 години. С изключение, ако някоя технология и терапия се използва от лица под 18 години то следва да има стриктно наблюдение от отговорно лице (родител). Като по желание на родителя, може да се направи първо консултация с лекар. Някои от нашите уреди имат технологии, които не се препоръчват за използване от определена група хора, или само и единствено с предварителна консултация с лекар. Тази група хора са със силно изразени - диабет, остри хронични кожни инфекции, устройства поставени в сърцето, главата и др., жизнено важни микро животоспасяващи технологии. В тази група влизат още бременни и вече кърмещи в начални месеци. При съмнение във вашето здраве и при желание от използването на какъвто и да е козметичен уред, то следва задължително да се консултирате с лекар, за да вземете най-правилното решение, за вашата безопасност и здраве. За съжаление Нектейн не може да поеме тази отговорност да определи вашето здравословно и физическо състояние. Това е ваша отговорност и ако се съмнявате в най-малкото качество на здравето си, консултацията с лекар дерматолог или др. е задължителна, преди използването на какъвто и да е козметичен уред от Нектейн и общо на пазара.
➔ Тези ръководства ефективни ли са?
ДА. Ръководствата и препоръките на всеки уред са предназначени за лесно навлизане в грижата за кожата с уредът. В тях сме описали важни стъпки и всяка функция. Как и с какво се използват за постигане на резултати. Описали сме предназначението на всяка функция на даденият уред, за да прецените по-лесно, коя от всички ще ви е най-полезна, или комплекстно използване на повече от една функция, ако прецените. В процеса на рутинната грижа за кожата ви лично трябва да изберете правилния допълващ козметичен продукт, като кремове, серуми и др. според целите на терапията, към която се насочвате, защото вие най-добре познавате кожата си. В ръководствата даваме насока и ориентир. Все пак може да поискате подкрепа от нас по всяко време, ако се чувствате недостатъчно подготвени за използване на даден уред.

Имате още въпроси? Пишете ни тук, или в Чат формата.