Често Задавани Въпроси.

Красота съчетана с техлогия в козметичните уреди.

 

Всички наши уреди освен тип вакуум уред и скрубер (шпатула), трябва да се използват редовно във времето по указания начин в ръководствата налични в кутията за всеки един, или с препоръчаните ръководства от Нектейн. Те не дават мигновен ефект за два дни (Вижте времеви периоди). Всяка кожа е различна с различна степен на увреждане и всяка терапия може да отнеме повече или по-малко време до постигане на задоволителен ефект, които описваме за всеки един уред. Използването на горните може да отнеме 1-2 седмици, за да се забележи задоволителен ефект, а повечето ни уреди в категория масажори с различни терапии може да отнеме 3-8 седмици, докато се забележи ефектът им. Други, като уреди за обезкосмяване, наречени още IPL фотоепилатори, отново имат индивидуален период за достигане на резултати. Продукти за стайлинг дават мигновен резултат.

Всички наши козметични уреди са пригодени за използване в домашни условия. Това означава, че са предназначени да се използват от непрофесионалисти, без наблюдение от специалист. Уредите са с намалена сила за разлика в медицинските заведения и проблемите, които може да се получат са сведени до минимум. Тъй като уредите ни все още си остават професионални и действащи и имат силата и мощността си, то трябва да се спазват правилата на използване. При прекаляване може да се забележи зачервяване на кожата и обрив. Това налага преостановяване на използването на уред за няколко дни и консултация с Нектейн и с лекар дерматолог. Всеки уред има определено време и цикъл на използване, за достигане и поддържане на задоволителни резултати. Тези периоди са описани в Нектейн, а в повечето ни уреди има специален таймер за времето на използване на определена функция, за да се избегне пре-използване и защита на вашето здраве.

Всички наши уреди са преминали всички необходими тестове, включително и клинични. Уредите ни са одобрени от световната здравна организация (FDA), което означава, че ТЕ може да се ползват в домашни и професионални козметични студиа. Преминали са всички изпитания за безопасност и разполагат с всички необходими разрешителни и произход, за да влязат в продажба и използване от непрофесионалисти в домашни условия. FDA, CE, RoHS, FCC, PSE по стандарти ISO9001/ISO13485 - двойно сертифициране. Рециклируеми и спазване на екологични стандарти.
Козметични уреди с разрешение.

Технологията на нашите уреди идва от Германия, като разработването и качественото производство е под стриктно наблюдение и изискване за качество. Самото производство е пренесено в Китай поради ред причини. Както всяка известна и качествена марка се произвежда в Китай под строг контрол, така и нашите продукти подлежат на строг производствен контрол, за да се гарантира надеждност, издражливост и професионални резултати.

Всички наши уреди могат да се използват от лица над 18 години. С изключение, ако някоя технология и терапия се използва от лица под 18 години то следва да има стриктно наблюдение от отговорно лице (родител). Като по желание на родителя, може да се направи първо консултация с лекар - дерматолог. Някои от нашите уреди имат технологии (RF радиочестота, EMS микроток и IPL импулсна светлина/епилатори), които не се препоръчват за използване от определена група хора, или само и единствено с предварителна консултация с лекар. Тази група хора са със силно изразени - диабет, остри хронични кожни инфекции, екземи, устройства поставени в сърцето, главата и др., жизнено важни микро животоспасяващи технологии, силни проблеми със щитовидната жлеза, големи и на гъсто бенки. В тази група влизат още бременни и вече кърмещи в начални месеци. При съмнение във вашето здраве и при желание от използването на какъвто и да е козметичен уред, то следва задължително да се консултирате с лекар, за да вземете най-правилното решение, за вашата безопасност и здраве. Тъй като уредите са за домашна употреба без наблюдение от лекар, то условията по-горе е редно да се изпълнят при най-малкото съмнение в здравословното ви състояние. За съжаление Нектейн не може да поеме тази отговорност да определи вашето здравословно и физическо състояние. Това е ваша отговорност и ако се съмнявате в най-малкото качество на здравето си, консултацията с лекар дерматолог или др. е задължителна, преди използването на какъвто и да е козметичен уред от Нектейн и общо на пазара.

Ако при използване на козметичен уред забележите силно зачервяване на кожата (слабото зачервяване е нормално и отшумява за няколко минути) или поява на пъпки, или други несъответстващи с вашата кожа аномалии, трябва да преостановите използването на уреда за 2 3 4 дни и да използвате овлажняващи билкови кремове (например с алое вера) за лице до отшумяване на неразположението. След отшумяване на неразположението може да продължите с използването - по-рядно, през няколко дни. Подобни аномалии могат да се получат при прекомерно използване на уреда или при супер чувствителна кожа. Подобен вид уреди трябва да навлизат в грижа за кожата постепенно, като за начало веднъж седмично, след това два пъти седмично и т.н., докато кожата ви свикне с определената терапия. Ако проблемите по-горе продължават е редно да се консултирате с лекар дерматолог и да изследвате кожата си за чувствителност и поносимост към определена терапия. Макар да се чувствате здрави и сигурни в себе си, ако се появят подобни аномалии е хубаво да изследвате и здравословното си състояние.

ДА. Ръководствата и препоръките на всеки уред са предназначени за лесно навлизане в грижата за кожата с уредът. В тях сме описали важни стъпки и всяка функция. Как и с какво се използват за постигане на резултати. Описали сме предназначението на всяка функция на даденият уред, за да прецените по-лесно, коя от всички ще ви е най-полезна, или комплекстно използване на повече от една функция, ако прецените. В процеса на рутинната грижа за кожата ви лично трябва да изберете правилния допълващ козметичен продукт, като кремове, серуми и др. според целите на терапията, към която се насочвате, защото вие най-добре познавате кожата си. В ръководствата даваме насока и ориентир. Все пак може да поискате подкрепа от нас по всяко време, ако се чувствате недостатъчно подготвени за използване на даден уред.

Имате още въпроси? Пишете ни тук, или в Чат формата.