Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Как действа парата върху лицето - ползи и съвети.

Пара за лице - Парна баня.


За какво е полезна парата върху лицето? Парата омекотява кожата на лицето и отваря порите, което е чудесно допълнение към вашата рутинна грижа за кожата.


Някои предимства от пара върху лицето - парна баня.

Прочистване. Парата отваря порите ви и прочиства нежеланите вещества, като излишния себум. Себумът е мазна субстанция, отделяна от вашите мастни жлези и често срещана причина за акне.

Борба с акнето. Акнето се случва, когато клетките на кожата ви улавят себума във фоликулите ви, което подтиква растежа на бактериите, възпалението и акнето. Тъй като парата отваря порите, тя може да помогне за освобождаването на себума и да спре образуването на пъпки.

Хидратация. Парната баня помага на кожата да запази здравината и еластичността си. Разберете, че има разлика между хидратиране и овлажняване. Можете да получите влага от масла за лице и овлажнители, но хидратацията идва само от вода - и това прави парата за лице чудесен начин да дадете на кожата си така необходимата доза вода.

Повишена циркулация. Топлината от парата може да насърчи притока на кръв, което осигурява на кожата повече кислород и я прави да изглежда по-здрава. Повишената циркулация може също да стимулира производството на колаген и еластин. Еластиновите влакна поддържат устойчивостта и еластичността на кожата, което помага за намаляване на появата на фини линии и бръчки.

Усвояване на продукти за грижа за кожата. Парата за лице (парна баня на лице) може да ви помогне да извлечете максимума от вашите продукти. Попарването на кожата преди да добавите тоник, серуми или овлажнител гарантира, че кожата ви е подготвена за проникване на съставките от продукта.


Съвети за по-добро използване на парата.

Независимо кой метод за парна баня изберете (с уред или загрята вода на печката), следвайте тези пет стъпки, за да подобрите изживяването си:

  • Почистете лицето си. Това винаги трябва да е първа стъпка. Почистването е от решаващо значение! Кожата ви трябва да е без мръсотия, прах или грим, мазнини и мъртви кожни клетки, за да не навлизат в отворените ви пори.
  • Опитайте екстракции. Най-добре обработени от професионалист, екстракциите са метод за пречистване на порите ви чрез изстискване на черни и бели точки. Екстракциите може ефективно да се правят и в домашни условия само след достатъчно овлажняване на лицето с пара и ако имате стерилен инструмент за екстракция, като уред за премахване на черни точки с вакуум, или ултразвуков уред за почистване на цялото лице.
  • Използвайте маска за лице. Кожата ви е особено възприемчива към продуктите след парната баня, кото това е идеалното време да нанесете любимата си маска за лице.
  • Нанесете тоник. Тоникът за лице помага да затворите порите си, така че неканените замърсявания да не се промъкнат и да отменят всички предимства на попарването. Ако нямате тонер, студената вода също работи.
  • Овлажняване. Нанесете овлажнителя последен, за да сте сигурни, че кожата ви ще запази всички предимства от терапията с пара върху лицето. Просто се уверете, че сте избрали правилния овлажнител за вашата кожа.

Странични ефекти от пара върху лицето.

Колкото и безобидно да изглежда, парата не е за всеки. Страничните ефекти обикновено са леки, но могат да създадат проблеми за хора с определени кожни заболявания, като розацея, екзема и себореен дерматит.

Ако имате суха кожа, възможно е твърде много излагане на лицето на пара да влоши проблема. Твърде много вода и пара могат да лишат кожата ви от естествените ѝ мазнини, което допринася за сухота и раздразнение.

И накрая, тъй като парата разширява кръвоносните ви съдове, тя може да причини прекомерно зачервяване - особено при хора с много чувствителна кожа.


Мога ли да паря лицето си всеки ден?

Подобно на много ритуали за красота, излагането на лицето на пара работи по различен начин за различните хора. Въпреки това не се препоръчва ежедневно.

Когато решавате колко често да излагате лицето си на пара, вземете под внимание вашия тип кожа. Хората с мазна кожа са склонни да се възползват най-много от терапията с пара, така че вероятно можете да я правите два или три пъти седмично. Ако кожата ви е суха, придържайте се към попарване веднъж седмично, за да избегнете прекомерно изсушаване. Що се отнася до хора с много чувствителна кожа, по-добре е да се пропуснете парата напълно.


Необходима ли е терапия с пара върху лицето?

Накратко, не. Нямате нужда от пара за лице. Освен това не се нуждаете от специален уред за пара за лице. Парата под душа трябва да е достатъчна, за да придаде на кожата ви здрав блясък. Но ако кожата ви реагира положително на парата и се наслаждавате на спа изживяването, няма нищо лошо да се придържате към рутината си с включването на пара за грижа за лицето. В Нектейн ще намерите уред за пара подходящ за различни парни процедури в домашни условия.

 

Към уреда за пара ➔

1 от 8