Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Какво е йонофореза и как действа на кожата на лицето?

Йонофорезата е терапия за лице, която е предназначена основно за подхранване на кожата и е терапия против стареене, или възвръщане на по-свежия вид на кожата. Йонофореза може да се практикува както в медицинско заведение, така и в домашни условия с подходящи уреди за йонофореза.

Подобряване на кожата на лицето с йонофореза в домашни условия.


Домашни уреди за йонофореза

Домашен уред за йонофореза и подхранване на лицето.
Уред за йонофореза тип масажор за лице.

Колекция с уреди за йонофореза за лице


Йонофореза е техника, използвана за въвеждане на лекарство, витамини и други в тялото през цялата кожа (транскутанно приложение), като се използва ток с ниска интензивност, произведен от специален генератор. По същество можете да го наречете инжекция без игла, което е по-предпочитания модел на йонофореза.

Йонофорезата е процес на галваничен електрически ток, който позволява въвеждането на активни съставки от козметичен или фармакологичен характер, благодарение на действието на "транспортиращи йони" на такива молекули. Йонофорезата инжектира в тялото както вещества за терапевтични цели, така и активни съставки за красота, за козметични цели. В случай на медицинска йонофореза, транспортни йони се въвеждат като противовъзпалителни или болкоуспокояващи в нервната система, за лечение на болка.

В естетическата област йонофорезата ви позволява да пренесете хранителни активни вещества в по-дълбоките слоеве на кожата, като аргирелин или хиалуронова киселина, съдържащи се в чистите серуми за лице.

Борбата с фотостареенето е преди всичко въпрос на превенция. Трябва да се стремим да предлагаме на тялото си дълбока хидратация, да използваме антиоксиданти (също чрез използването на функционални добавки с високо съдържание на антиоксиданти с добро качество), винаги да ни предпазват от uv лъчи с 30-часови защитни екрани от април до октомври. Въпреки това, някои чувствителни на петна кожи изискват пълен целогодишен слънцезащитен крем.

Ако все пак не сте направили профилактика, за да бягате от прикритие и да се подмладите малко, има йонофореза, за естествен и ефективен отговор на признаците на стареене.

Йонофорезата е лечение, което позволява хранителните вещества от продукти за грижа за кожата да проникнат в дълбочина. Йонофорезата е особено подходяща за лице, деколте и ръце, позволява биоревитализация и тонизиране на кожата.

Йонофорезата ви позволява да приложите слабо електрическо поле. Използването на козметични активни съставки с йонофореза може да доведе до 20-60 пъти увеличение на проникването в сравнение само с локалното приложение. Което от своя страна забързва ефектите на подмладяване.

Уредите за йонофореза, които намираме на пазара, често са в състояние да избират типа полярност, който искаме да приложим към кожата: положителен (+) или отрицателен (-). Но обикновено всеки уред е конструиран така че, да изпълни йонофорезата без допълнителни настройки.

Нашата кожа улавя замърсителите. Те са свързани с водните молекули и следователно имат заряд (положителна полярност).

Уреда за йонофореза е в състояние да "отстрани" тези молекули с помощта на отрицателен заряд (-). Два заряда с противоположен знак се привличат. Следователно може да се пренасят замърсители от кожата си (процент, който не може да бъде количествено определен). Тази фаза е последвана от промяна на полярността, при която чрез навлизането на положителни заряди вътре в кожата ще можем да предадем овлажняващи вещества, като супер овлажняващ серум или активни съставки, които е малко вероятно да се разпространят в слоевете по стандарния начин. Следователно във втората фаза се поставят заряди с положителен характер, тъй като благодарение на предишната фаза порите са се разширили.

Накратко. Уредите за йонофореза в Нектейн използват автоматично двата полюса. Първата процедура е почистване на лицето и отваряне на порите, а втората е вкарване на хранителните вещества в кожата.


Ефектите от йонофореза върху лицето.

Внимание: Може да забележите кожни раздразнения и зачервяване по време на терапията. Ако усетите това, спрете с йонофорезата за няколко дни. След няколко дни възобновете терапията. Ако отново усещате това по-горе трябва да се консултирате с лекар.

Броят на процедурите, необходими за наблюдаване на положителни ефекти, зависи от вида на патологията и кожата, който трябва да се лекува: във всеки случай външният вид на кожата е много по-добър след лечение с йонофореза.

Можем да направим например йонофореза със серум с витамин "С". Това лечение въвежда в кожата витамин "С", използвайки електрически заряди. По този начин това вещество се абсорбира директно от клетките на епидермиса на лицето.

Йонофорезата на базата на витамин "С" обикновено се използва върху лицето за:

  • премахване на бръчки с очевиден лифтинг ефект;
  • изсветляване на хиперпигментираната кожа с петна;

С тази техника лекарят прилага професионални продукти с високи концентрации на витамини, антиоксиданти и други естествени вещества, избрани въз основа на характеристиките на пациента и степента на стареене на кожата, по-специално продукти на базата на растежни фактори и пептиди, които стимулират производство на колаген.

Това позволява проникването на продуктите в дълбочина и се постига реорганизация на клетъчните структури и увеличаване на производството на собствен колаген. Така кожата започва да става по-ярка, по-устойчива на допир, по-тонизирана, с лифтинг ефект.

В домашни условия процедурата е същата, която може да направите и сами, но ако имате съмнения какво се случва с кожата ви, преди да използвате козметичен уред за йонофореза трябва да се консултирате с лекар, за да вземете най-доброто решение за вас и козметичните продукти, които да използвате.

Моля, имайте предвид, че стъпките за използване на уред за йонофореза в домашни грижи са:

Стъпка 1: Почистване – за отваряне на порите и извеждане на външни замърсители, свързани с водните молекули в дълбоките слоеве. Лекото почистване чрез нежен почистващ препарат нанесен върху памучен тампон прикрепен към козметичния уред напоен с чист серум на базата розова вода или мицеларна вода.

Стъпка 2: Използвайте тоник, за да затворите порите и овлажняване на лицето значително (може да се използва и възстановителна маска). Може да се използва и всеки друг козметичен продукт за подхранване на кожата, според целите, които искате да постигнете. Препоръчително те да са на водна основа, за по-добро проникване на микротока в кожата и задоволително подхранване на кожата в дълбочина.

Йонофореза в домашни условия с уреди за йонофореза би била една добра практика в рутинната грижа за кожата в домашни условия. Резултатите, които може да получите от йонофореза в домашни условия биха били много задоволителни.

Козметични уреди за йонофореза може да намерите в Нектейн. Някои разполагат с допълнителни функции, за да предложат мултифункционална и обща грижа за перфектния вид на кожата. Разгледайте категорията за тази цел ТУК.

1 от 8