Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Какво е ултразвукова кавитация и как премахва мазнините по тялото?

Премахване на мазнини по тялото с кавитация.

Ултразвукова кавитация е използването на ултразвукова технология за разграждане на мастните клетки под кожата. Това е нехирургичен метод за намаляване на целулита и всякакви мастни образувания под кожата.

Тази процедура включва прилагане на натиск върху мастните клетки чрез ултразвукови вибрации. Налягането е достатъчно високо, за да накара мастните клетки да се разпаднат в течна форма. След това тялото може да се отърве от тях като отпадък чрез урината ви.

Разградените мастни клетки отиват в черния дроб, където той ги изхвърля като отпадъци. Този метод на лечение се използва заедно с други програми за отслабване (например домашни или фитнес упражнения), за да се засили премахването на излишните мазнини. Това е предпочитан метод пред други инвазивни процедури за елиминиране на телесни мазнини. Важно е да се отбележи, че теглото ви може да се върне, ако консумирате висококалорична диета, или преустановите практикуването на кавитация или упражнения.


Как работи кавитацията?

Ултразвуковата кавитация тонизира тялото с помощта на радиочестоти и нискочестотни ултразвукови вълни. Тези вълни образуват мехурчета около мастните натрупвания под кожата. След това мехурчетата се пукат, разбивайки мастните натрупвания в интерстициалната и лимфната система, където се дренират. Мастните натрупвания се превръщат в глицерол и свободни мастни киселини. След това глицеролът се използва повторно от тялото, докато свободните мастни киселини пътуват до черния дроб и се изхвърлят като отпадъци. 


Колко време продължават сесиите с ултразвукова кавитация?

Тъй като процедурата е персонализирана според индивидуалните нужди, за някои може да отнеме повече време, отколкото за други. Стандартното лечение обаче трябва да бъде завършено с една до три сесии с две седмици между всяка сесия в зависимост от лечението. Всяка сесия е около20 - 45 до 75 минути. Отнема около 4 - 6 до 12 седмици, за да видите резултатите от ултразвуковата кавитация.


Какви методи за кавитация мога да използвам?

Има само един метод за кавитация и той е базиран на използването на уред за кавитация. Такава процедура може да се приложи в козметичен салон или в домашни условия. Да, в домашни условия напълно индивидуално и със само един бюджет и с безкрайни процедури във времето. В Нектейн разполагаме с един уникален уред за кавитация за домашни условия, който може да разгледате.


Кои части на тялото са най-подходящи за ултразвукова кавитация?

Ултразвуковата кавитация работи най-добре върху части с локализирана мазнина. Такива области включват корема, хълбоците, бедрата и горната част на ръцете. Тази процедура не може да се извършва върху части от тялото като главата, шията и други костни области на тялото.


Въздействие върху здравето заради ултразвуковата кавитация.

Ултразвуковата кавитация намалява мастните натрупвания в тялото, от които е трудно да се отървете само като спортувате. Ултразвуковата кавитация е най-подходяща за намаляване на целулита и мастните мазнини. Това подобрява формата и контура на тялото и намалява обиколката.

‌Жизнено важно е да поддържате нискокалорична балансирана диета и да извършвате физически упражнения след приключване на процедурата по кавитация, или ако кавитацията е в домашни условия то е хубаво да правите поне минимални физически упражнения. Това е важно, за да може увеличавате циркулацията в организма си и по-бързо той да може да изхвърля отпадъчните мазнини, както обяснихме по-горе. Това ще ви помогне да контролирате телесното си тегло и да лекувате състояния като предиабет при жени със затлъстяване.

Хората, подходящи за процедура с ултразвукова кавитация, включват лица с постоянни стойности на индекса на телесна маса (18,5k / m2 и 24,9 kg / m2) и жени със затлъстяване около корема. Следните лица не трябва да се подлагат на процедурата:

  • Бременни и кърмачки;
  • Лица с много увиснала кожа;
  • Инфекция или възпаление в областта, където ще се извършва процедурата;
  • Лица с анамнеза за злокачествени заболявания;
  • Хора със сърдечен пейсмейкър или други метални импланти;
  • Лица с нарушения на кръвосъсирването или приемащи лекарства, които влияят на кръвосъсирването;
  • Лица със сериозни медицински състояния като диабет и остеопороза;

Ултразвуковата кавитация е безопасна процедура, одобрена от FDA (световната здравна организация). Тъй като процедурата е неинвазивна, не е необходим престой в билнично заведение. Унищожените мастни клетки не растат отново. Резултатите от ултразвуковата кавитация могат да бъдат трайни при продължителни дейности за поддържане на теглото.

Ултразвуковата кавитация не трябва да се използва като заместител на физическите упражнения. Правенето на редовни упражнения е по-ефективно за намаляване на телесното тегло и риска от развитие на коронарни заболявания.


Плюсове и минуси на използването на неинвазивни методи за намаляване на мазнините.

Използването на неинвазивни методи за намаляване на телесните мазнини има своите предимства и недостатъци.

Предимства:

  • Изисква малко или никакво време на престой в болнично заведение;
  • Резултатите се запазват за дълго време при здравословен начин на живот;
  • Предизвиква минимум странични ефекти;
  • Не оставя белези;
  • Не е необходима анестезия;
  • Резултатите настъпват постепенно, така че можете да запазите дискретност относно процедурите;

Минуси:

  • По-малка загуба на тегло в сравнение с инвазивни методи като липосукция;
  • Може да е неефективно за хора с голямо наднормено тегло;
  • Може да изисква допълване с други методи за отслабване за желаните резултати;
  • Невъзможно е да се знае точното количество загубени мазнини;

Трябва да продължите да консумирате здравословна и балансирана диета и да получавате достатъчно течности след като се подлагате на ултразвукова кавитация. Помислете за нискокалорична диета, като ядете по-малко въглехидрати и храни с нисък гликемичен индекс (напр. плодове и зеленчуци).

 
Към уреда за кавитация ➜
1 от 8