7 най-често задавани въпроса за грижа за кожата с микроток.

Какво е микроток?

Микротокът е много ниско напрежение на електрически ток, което е подобно на естествените електрически токове на тялото. В днешно време са налични микротокови устройства за грижа за кожата, които са подходящи за използване у дома от непрофесионалисти.


Най-често задавани въпроси за грижа за кожата с микроток и как въздейства на кожата на лицето.

Какви са ползите от микротока?

Ползите от микротока в грижата за кожата включват намаляване на появата на фини линии и бръчки, подобряване на външния вид на кожата и мускулния тонус, увеличаване на ефектите на циркулацията и стимулиране на лимфния дренаж. В комбинация това води до цялостен повдигнат, изваян и здрав вид на кожата.


Как действа микротокът в грижа за кожата?

Микротокът стимулира производството на АТФ (аденозин трифосфат), който по същество е горивото за нашите клетки. АТФ е от съществено значение за функционирането на клетките и колкото повече АТФ се създава, толкова по-голямо е енергийното снабдяване на клетката. Освен всичко друго, АТФ участва в мускулната контракция, както и в създаването на колаген и еластин.

Чрез стимулиране на мускулната контракция микротокът има подобен ефект на начина, по който упражненията зареждат тялото ни с енергия, така че с течение на времето мускулите стават по-силни и по-твърди, което допринася за вида на повдигнато и изваяно лице. Този процес засяга и кръвоносната и лимфната системи, което увеличава притока на кръв (придава на кожата сияен вид) и намалява излишната течност (за намаляване на подпухналостта).

Еластинът и колагенът са това, което поддържа кожата ни плътна и стегната, но производството им в тялото ни се забавя с възрастта, което води до признаци на стареене като отпусната кожа и фини линии. Чрез стимулиране на производството на еластин и колаген е възможно да се подобри стегнатостта и еластичността на кожата.


Как се използват микротокови устройства?

Всяко микротоково устройство има свои собствени инструкции и препоръки за употреба, но повечето работят на подобен принцип. Нанасяте своя проводящ продукт върху зоната, която искате да третирате, след това включвате устройството и бавно го движите по кожата си. Приложете лек натиск и се движете нагоре и навън от центъра на лицето си.

Насочете се към зони, където искате да тонизирате мускулите на лицето или да намалите появата на фини линии, отпусната кожа или бръчки. Въздействието ще варира в зависимост от устройството, но като общо правило ще трябва да използвате устройството поне два до три пъти седмично в продължение на шест до осем седмици, за да видите резултати.


Какви продукти мога да използвам с микротоково устройство?

По същество, докато продуктът е на водна основа и не съдържа масла, той може да се използва и колкото повече вода има в него, толкова по-добре – така че търсете "водна основа" в горната част на списъка със съставките. Това е така, защото водата провежда електричество, докато маслото го блокира. Продуктите с по-плътна текстура, като овлажнители и маски, работят най-добре, докато стоят върху кожата и не попиват твърде бързо – така че не е нужно да ги нанасяте отново.


Каква е разликата между домашното лечение и лечение с микроток в салон?

Устройствата, използвани в салоните, обикновено имат по-висока сила на тока и повече дължини на вълните, което означава, че може да видите резултатите по-рано. Предимството на домашното устройство обаче е, че можете да го използвате, когато и където пожелаете. Лечението в салона може да бъде скъпо и тъй като успехът на микротока зависи от възможността да го използвате последователно и често, много хора предпочитат да платят еднократната цена за устройството, за да могат да го използват няколко пъти седмично, а по-скоро отколкото да резервирате в поредица от срещи в салона.


Боли ли микротокът?

Микротокът не е болезнен и домашните устройства обикновено имат малко по-нисък заряд от устройствата, които естетикът може да използва върху вас по време на лечение в салона. Понякога може да изпитате леко неприятно усещане на изтръпване, но обикновено това е знак, че трябва да нанесете повече от проводимия продукт върху кожата си. Обикновено се усеща леко мравучкане, което е знак, че процедурата е в действие.

Партньор - Grace.

Опитайте тези домашни микротокови устройства за грижа за кожата.

Домашен уред с микроток за грижа за лицето.
Микротоков уред за грижа за кожата в домашни условия.
1 от 8