Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Как да се подготвите за домашна IPL епилация.

Подготовна и инструкции за използване на IPL фотоепилатор за обезкосмяване в домашни условия.

Технологията за интензивна пулсова светлина  ( IPL ) се използва широко в наши дни от козметични и медицински специалисти за извършване на различни процедури на кожата за естетични и терапевтични цели, включително  епилация,  фотоподмладяване, както и за облекчаване на  дерматологични  заболявания като акне и за лечение на бръчки и петна.

Множество проучвания установиха ефективността на IPL технологията при премахване на нежелано окосмяване. Проучване на Майкъл Х. Голд и сътр., проведено през 2015 г., привлече 17 пациенти и прилощи шест седмични процедури, базирани на домашно импулсно светлинно устройство, наречено още IPL фотоепилатор, за отстраняване на нежелано окосмяване по лицето. Резултатите от проучването бяха доста обнадеждаващи и показаха 83,3 % намаление на космите по лицето за един месец и 78,1 % намаление на космите за 3 месеца след IPL лечение.

Високите нива на успеваемост и ниската поява на неблагоприятни ефекти доведоха до широкото и засилено използване на IPL технологията в процедурите за обезкосмяване.


Кога е времето, в което да помислите за IPL епилация?

На пазара има множество опции за премахване на обезкосмяване, включително лазерна епилация, IPL фотоепилатори и други хирургични процедури. Въпреки това, базираните на IPL технологии лечения са по-ефективни в следните сценарии:

  • Ако искате да подобрите вида на кожата, без да се подлагате на пълна хирургична процедура.
  • Ако търсите по-бързо, ефективно и по-евтино обезкосмяване.
  • Ако търсите опция за обезкосмяване, която можете да използвате вкъщи, без да посещавате клиника или практикуващ.
  • Ако търсите други процедури, освен епилация, включително премахване на петна,  бръчки, подобряване на текстурата на кожата и лечение на други заболявания, включително розацея, хиперпигментация, мелазма и др.

Как да се подготвим за IPL епилация в домашни условия?

Подготовката за домашна IPL епикация в важна стъпка поради причината, че тя се използва лично от вас. Ще трябва да следвате определени инструкции и да вземете определени предпазни мерки, преди да се подложите на IPL обезкосмяване. Някои от правилата, които трябва да следвате, преди да се подложите на IPL процедура, включват:


Направете това!

  • Трябва да овлажнявате кожата си често преди процедурата, тъй като това помага да поддържате кожата влажна и мека.
  • Направете предварителна обработка на кожата си, преди процедурата, като премахнете космите по повърхността на кожата или чрез самобръсначка, или чрез тример. Това ще осигури ефективно епилация, тъй като светлината ще се абсорбира по-добре от повърхността на кожата.
  • Вземете душ преди процедурата, за да почистите остатъчен материал по кожата.
  • Почистете и подсушете кожата си, за да премахнете всякаква влага или омазняване от кожата.
  • Направете кожен тест и тест за цвета на космите, за да видите дали кожата ви е подходяща за IPL обезкосмяване.
  • Вижте ръководството на продукта, за да видите подходящите цветове на кожата и космите, върху които може да се използва IPL фотоепилатор.
  • По време на епилация изберете правилния интензитет на светлината и следвайте предписания график за максимална ефикасност и безопасност.

НЕ правете това!

  • Трябва да не се излагате на силно слънце поне 4-6 седмици преди епилация, в зоните, където ще се провежда процедурата.
  • Не използвайте никакви кожни дразнители в продължение на поне 2 седмици преди процедурата, включително продукти, съдържащи хидрохинон, ретинол (третиноин), избелващи кремове, бензоил пероксид, Accutane, стягащи средства или химически пилинг.
  • Избягвайте IPL епилация, ако сте приемали лекарства, съдържащи антикоагуланти, AHA (алфа хидрокси киселини), BHA (бета хидрокси киселини), локално изотретиноин или азелаинова киселина през последните няколко седмици.
  • Хората с анамнеза за мехури с треска или хиперпигментация, дължащи се на някои лазерни лечения или други лечения на кожата, трябва да информират личния си лекар или да използват изсветляващ агент преди IPL епилация на лицето.
  • Трябва да избягвате избелването или използването на какъвто и да е грим преди IPL епилация на лицето, тъй като това може да доведе до възпаление на кожата или кожно дразнене.
  • Трябва да избягвате кола маската на космите поне 1 месец преди IPL епилация, тъй като това може да попречи на процедурата.

Инструкции.

След IPL епилацията трябва да имате предвид следните насоки, за ефективно възстановяване и предотвратяване на всякакви странични ефекти:

  • Може да почувствате зачервяване и усещане за парене на мястото на третиране, което ще изчезне след известно време. В случай, че усещането продължава дълго време, охладете зоната със студен компрес, успокояващи гелове, студена вода, алое вера и др.
  • Може да избягвате прякото излагане на слънце няколко дни след процедурата, за да избегнете петна по кожата. Можете също да избягвате бани с гореща вода и силни дезодоранти 12 – 24 часа след процедурата, за да избегнете дразнене на кожата.
  • Може да изпитате някои редки нежелани реакции, включително продължително зачервяване на кожата, обезцветяване на кожата или епидермално нагряване. В такъв случай се обърнете към дерматолог за лечение.

Разпространението на страничните ефекти обаче е значително намалено, ако използвате добре признат IPL фотоепилатор, одобрен от FDA. Добър пример за такъв е IPL фотоепилатор с 999999 проблясъци от Нектейн, който е един от най-новите IPL фотоепилатори, получил одобрение на FDA. FDA - световна здравна органицация. Уредът поради своя усъвършенстван дизайн и издръжлив състав на кварцова тръба предлага дългосрочно безболезнено епилиране с минимални странични ефекти.


Заключение.

IPL е ефективен и ефикасен вариант за епилация, като се има предвид неговата лекота на използване, клинично установена ефикасност и поносимост по време на употреба, простота на терапиите и бърз ефект на много по-ниска цена. С правилната подготовка бихте забелязали невероятни резултати.

Въпреки че обезкосмяването като цяло е безопасно, има определени предпазни мерки, които трябва да се спазват, преди да се подложите на IPL домашна епилация. Следването на тези инструкции ще гарантира, че няма да наблюдавате странични ефекти. Освен това, следвайки определени инструкции за употреба и препоръчани подготовки, преди IPL епилация ще сте сигурни, че ефектите ще са отлични.

Използвайте домашна IPL епилация с фотоепилатор от Нектейн, одобрен от FDA и се радвайте на отлични резултати с гладка и заздравена кожата.

Категория IPL фотоепилатори ➔

1 от 8