Възможно ли е да подобрим признаците на стареене без операция?

Подмладяване на лицето.


Подлагането на лицето на операция може да бъде обезсърчително. Операцията може да има множество странични ефекти и също така може да причини изключителен дискомфорт и психически стрес на човек. Традиционно се използват множество възможности за хирургично лечение за постигане на ефект срещу стареене.

Тези процедури обаче могат да доведат до усложнения и да имат по-дълго време за възстановяване. С навлизането на технологиите множество иновативни нехирургични и минимално инвазивни лечения против стареене на кожата набират популярност. Радиочестотната процедура е едно такова лечение.

Радиочестотата (RF) е нехирургична процедура за подобряване на външния вид на кожата чрез поддържане на тонуса на кожата и стягане на отпуснатата кожа. RF се основава на технологията на радиовълни за лечение на признаци на стареене и бръчки.

Действа чрез загряване на по-дълбокия слой на кожата, което стимулира колагена и еластина, необходим елемент за подобряване на качеството на кожата и противодействие на ефекта на стареенето. RF вълните загряват кожата до между 45–75°C, което допълнително води до освобождаване на протеини от топлинният шок. RF леченията са достъпни и обикновено са ефективни при лечение на увиснала кожа, слънчево изгаряне, нежелани фини линии и бръчки по лицето.


Недостатъци на кожната хирургия.

Съществуват множество опции за хирургично лечение за постигане на ефект против стареене, включително лифтинг на лицето, лифтинг на очите, лазерни лечения и др. Въпреки това, повечето от тези лечения имат сериозни странични ефекти и могат да причинят изключителен дискомфорт на пациента. Някои от недостатъците, свързани с различни хирургични лечения, свързани с кожата, включват:

  1. Скъпо – Възможностите за хирургично лечение са доста скъпи и следователно са по-малко достъпни за всички. Подлагането на някои от напредналите хирургични процедури може да включва огромни разходи и, в случай че са необходими няколко процедури, разходите ще се увеличат, за да направят цялостната процедура доста обширна.
  2. Не винаги отговаря на очакванията – Няма гаранция за резултатите, след процедурата или постигнатите резултати може да не са на ниво според очакванията на пациента. Това може допълнително да доведе до чувство на неудовлетвореност и съжаление сред пациентите след дългата хирургична процедура.
  3. Грешки по време на операция – Операциите понякога могат да се объркат и могат да причинят сериозни проблеми, които също могат да бъдат дългосрочни, необратими и постоянни. Като пример, поради лифтинг на лицето може да възникне трайно увреждане на нервите, което може да доведе до парализа.
  4. Време за възстановяване – Периодът на възстановяване след операцията е доста продължителен и може да продължи от 2 или 3 седмици до няколко месеца. Това допълнително ще увеличи зависимостта на пациента. Ежедневните дейности ще бъдат прекратени до пълното възстановяване след операцията и пациентът ще се нуждае от известно време за почивка. Пациентът може също да изпита болка по време на възстановяване и да се нуждае от болкоуспокояващи за облекчаване на болката, което би се отразило на здравето на пациента.
  5. Следоперативни усложнения - Някои от усложненията, които са свързани с хирургичните процедури, включват реакция към анестезия, инфекция, хематом и кървене.
  6. Някои други усложнения, свързани с операциите, включват увреждане на жизненоважни вътрешни структури, нежелани реакции към лекарства, трудност при затваряне на рани, загуба на коса, загуба на кожа, изтръпване около разрезите и промяна в цвета на кожата в някои случаи.

Предимства на радиочестотата за лечение на кожата за подмладяване на лицето.

Въпреки че операциите са чудесна интервенция за лечение, свързани с кожата, и помагат на кожата да изглежда по-млада чрез премахване на бръчките, различни рискове и недостатъци, свързани с пациентите, са свързани с хирургическите процедури, свързани с кожата. От друга страна, базираните на радиочестота лечения против стареене са ефективни, обикновено безопасни и нямат значителни странични ефекти.

Радиочестотните процедури за лице обикновено са неинвазивни и обикновено завършват за няколко часа, без използването на игли или медицински инструменти. Тези процедури са естествен начин за засилване на производството на колаген и еластин в тялото, които намаляват с възрастта и поради други фактори на околната среда. RF базираните лечения помагат за подмладяване на лицето, на намаления колаген и еластин чрез използване на топлина, произведена от радиочестотните вълни.

Пациентите споделят, че радиочестотните кожни процедури са бързи и безболезнени и правят кожата да изглежда по-стегната, като й придава младежки вид. RF базираните лечения са ефективни при множество проблеми, включително за хора, изправени пред проблеми като отпусната, увиснала или набръчкана кожа.

Пациентите започват да усещат резултати веднага след лечението, но пълните резултати могат да бъдат видими до 3 месеца. RF базираните лечения увеличават способността за самолечение на кожата и спомагат за дълготрайното производство на колагенови и еластинови влакна. Резултатите могат да продължат до 2 години, ако кожата се поддържа добре. Освен това не е необходимо време за възстановяване след процедурата, за разлика от хирургичните методи, които може да изискват дълги периоди на възстановяване. Процедурата обаче трябва да се избягва при бременни жени и при хора, страдащи от кожни инфекции.

С напредването на технологиите се появяват по-нови форми на подмладяване на кожата на лицето с домашни радиочестотни лечения, които имат повишена ефикасност и допълнително намаляват времето за възстановяване, без или с минимални странични ефекти. В Нектейн ще намерите уреди за подмладяване на лицето, които могат да се използват за множество цели за подмладяване на кожата.


Заключение.

Високото време за възстановяване, повишената цена и множеството странични ефекти, свързани със сложни хирургически процедури, свързани с кожата, ограничават ежедневната им употреба. Радиочестотата в дерматологията вече набира популярност като терапевтичен метод за лечение на увиснала кожа на лицето и тялото, както и за подобряване на контурите на тялото.

Множество клинични проучвания също така установиха ефикасността и безопасността на RF базираните кожни процедури. С появата на радиочестотни домашни устройства, които са лесни за използване и имат минималистични странични ефекти, може безопасно да се предположи и прогнозира, че RF базираните лечения ще заемат по-голяма роля в цялостния пазар за грижа за кожата и подмладяването ѝ в следващите времена.

Разгледайте разнообразни уреди за подмладяване на лицето, които гарантирано ще се справят с целите за постигане на по-добър вид на кожата.

Уреди за подмладяване ➔

1 от 8