Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Безопасна ли е RF радиочестотната терапия при подмладяване на кожата в домашни условия?

Безопасност на радиочестотата в домашни условия.


Радиочестотното енергийно лечение на кожата е модерна технология и нехирургичен процес на стягане на кожата на лицето за подобряване на ранните признаци на отпусната или увиснала кожа. Електрическите токове, използвани при лечението, са в честотен диапазон от 0,1 до 5 мегахерца (MHz). Техниката включва използване на енергийни вълни за затопляне на дълбокия слой на кожата, известен като дерма. Тази топлина стимулира създаването на колаген, добре познат протеин, присъстващ в тялото.


Как работи козметичната RF радиочестота?

Радиочестотната енергия, когато се прилага върху кожата, предизвиква контролирано повишаване на температурата на откритите тъкани. Това допълнително води до нагряване на по-дълбокия слой на кожата с помощта на модерни радиовълни, без да се уврежда епидермиса или горния слой на кожата.

Радиочестотният ток денатурира колагена в целевата област, причинява термично увреждане, тъй като доставя прекомерна енергия и елиминира съществуващия колаген в тъканите. Оттук нататък кожата започва да произвежда нов колаген след лечението. Очакваният резултат от лечението включва по-млада версия на кожата, тъй като новият колаген дава повече подкрепа и твърдост на кожата.


Предимства на радиочестотата за кожата.

Радиочестотните процедури водят до производство на нов колаген и еластин в тялото и заместване на увредената кожа. Радиочестотата се счита за най-доброто лечение за пациенти с леки до умерени проблеми с увисването на лицевата тъкан. Използва се главно за лечение на отпусната кожа чрез стягане на лицето.

Това лечение също подобрява тонуса и текстурата на кожата. Процедурите могат да се използват за множество зони по тялото, включително лицето, под мишниците, бедрата и шията. Също така, процедурата е неинвазивна и следователно няма престой или период на възстановяване и резултатите са незабавно забележими. Радиочестотната терапия прави кожата по-стегната и добре изглеждаща. Радиочестотната терапия е подходяща за всички типове/цвят на кожата и няма значителни странични ефекти.


Безопасна ли е RF радиочестотата за лечение на кожата?

Радиочестотата е нискоенергийна форма на излъчване в електромагнитния спектър. Радиочестотните вълни, поради ниската си честота, са напълно безопасни и не причиняват риск от инфекция при хора, които искат процедури за стягане на кожата. Въпреки че клетките се затоплят поради контролирано приложение на радиочестотни вълни, но тъй като RF rадиочестотните вълни са с ниско енергийно ниво, има много нисък риск от увреждане на тъканите. Радиочестотното лечение може допълнително да засили притока на кръв в тялото и може да намали телесните мазнини. Поради неинвазивния характер на радиочестотните процедури, процедурата за намаляване на мазнините също е напълно безопасна.

Радиочестотното лечение не изисква дълго време за завършване и обикновено се прилага за десет или по-малко от десет сесии. Поради това шансовете за биологично увреждане на клетките са значително намалени. Обичайното радиочестотно освобождаване на мобилен телефон е около 2,4 гигахерца, което е десет пъти по-високо от 0,3 до 10 мегахерца, използвани за радиочестотно лечение на кожата. Като се има предвид, че мобилният телефон остава в тялото ни всеки ден и за продължителен период от време, използването на мобилен телефон е много по-малко по-безопасно в сравнение с провеждането на радиочестотно лечение.

Освен това лечението на кожата с радиочестотни вълни е одобрено от Агенцията по храните и лекарствата (FDA) и процедурата е установила дългосрочната си клинична безопасност в множество клинични проучвания, проведени в миналото. Според проучване, проведено при над 600 пациенти, радиочестотното лечение на кожата не е довело до никакви постоянни странични ефекти при пациентите и само около 2,7% от леченията са довели до временни странични ефекти, които също отшумяват за няколко дни.

Допреди няколко месеца по-голямата част от лечението на кожата с радиочестота се провеждаха в клиники и сред потребителите имаше истинска загриженост за безопасността и ефикасността на радиочестотните устройства у дома. Понастоящем много компании предлагат домашни уреди за радиочестотна обработка. Въпреки това, устройството, което използвате за домашно радиочестотно лечение, е важно. Използването на устройство с по-ниско качество за спестяване на няколко лева може да навреди.


В Нектейн ще намерите домашни RF радиочестотни уреди от първокласен тип преминали всички разрешителни и клинични тестове за безопасност и ефикасност при използване. В тях са включени и други технологии, като ултразвук, микроток и LED светлинна терапия. Тези комбинации са отлично съвместими и даващи страхотни резултати за грижа за кожата, за нейното подмладяване и освежаване в домашни условия.

RF радиочестотни уреди ➔

1 от 8