Розацея по лицето и как може да помогне терапията с LED светлина?

Причини за розацея и терапия със светлина.


LED светлината помага за симптомите на розацея при редовна употреба. Розацеята е състояние на кожата, при което малки увредени кръвоносни съдове се появяват близо до повърхността на кожата. Най-податливи към това са мъже и жени, но най-често при жени след 30-35 годишна възраст. Страдащите могат също да получат розови или червени подутини, които може да съдържат жълта гной. И в резултат бузите, челото и носът винаги ще бъдат червени. 

Има много клинични проучвания, които показват, че LED светлината помага за лечение на розацея или значително намаляване на розацеята. Така че ще проучим тази възможност за лечение на розацеята по-долу.


Какво причинява розацеята?

Причината за розацея е неизвестна, но може да се дължи на свръхактивна имунна система, наследственост, фактори на околната среда или комбинация от тях. Розацеята не се причинява от лоша хигиена и не е заразна.

Пристъпите могат да бъдат предизвикани от горещи напитки и пикантни храни. Може да се успокои с химически и природни лечения. Преди време повечето лечения на розацея бяха достъпни само в клиника или салон. Но напредъкът в домашната LED (светлоизлъчващ диод) светлинна терапия предостави нова възможност за лечение на страдащите от розацея, което лечение може да се прави в уединение и комфорт в домашни условия.


Как да се отървем от розацеята?

Най-добрите дългосрочни лечения за розацея включват електрокаутеризация, дермабразио, медицински или салонни процедури с лазерна светлина, лекарства и терапия с червена светлина. Американската академия по дерматологична асоциация обяснява резултатите, които можете да получите със светлини. Когато се използва за лечение на видими кръвоносни съдове, повечето пациенти използващи светлина виждат от 50% до 75% намаление на видимите кръвоносни съдове след 1 до 3 лечения според състоянието.

Някои хора виждат 100% намаление. И тези ефекти продължават с години. Когато използвате домашно устройство за терапия с червена светлина, обикновено трябва да третирате кожата си само за 10 до 20 минути, 3 до 4 пъти седмично. Това лечение може да контролира и намали симптомите на розацея.

И тъй като розацеята е медицинско състояние, което понякога може да бъде сложно за лечение, важно е да получите ясна диагноза от вашия лекар, който може да ви помогне да идентифицирате какво предизвиква специфичните ви симптоми и да определи най-добрия план за лечение за вас, който може да включва LED светлинна терапия.

LED светлинната терапия е безболезнено, безопасно и неинвазивно лечение, което доставя концентрирана енергия дълбоко в тъканта ви, подобрявайки естественото клетъчно възстановяване на тялото ви, намалявайки активната розацея и насърчавайки подмладяването на кожата.


Цената на терапията с червена светлина.

Едно от най-добрите лечения на кожа с акне и розацея е, терапията с червена светлина - получава много положителни мнения в обществото. Цената на терапията с червена светлина при розацея е значително намалена благодарение на домашни устройства, като например този домашен уред с LED светлина, удобен за насочване на светлината към засегнатите зони от розацея. Той е мощен и надежден, като облекчава зачервяването и симптомите на розацея. LED светлината стимулира "клетки за заздравяване на рани" по кожата, което води до образуването на нови такива и изравнява цвета на тена на кожата.

Друг уред обхващащ цялото лице - LED маска за лице с червена светлина гарантира, че светлината прониква във всяка област на лицето. Това може да помогне за намаляване на размера на тези повредени кръвоносни съдове и да намали зачервяването на лицето за по-малко забележими симптоми на розацея.

1 от 8