Как да почистим лицето с ултразвукова шпатула вкъщи?

Има два начина за почистване на лицето с ултразвукова шпатула в домашни условия.

Единия е по-лесен и бърз, като използваме само пара, а за другият ще използваме няколко стъпки, за подготвяне на кожата за ултразвуково почистване. Ще разберете и какви продукти се използват при работа с ултразвукова шпатула.


Колекция ултразвукови уреди за почистване на лицето - ТУК.

Почистването на лицето с ултразвук е един лесен, бърз, ефективен и много полезен начин да обновим и да освежим кожата на лицето в домашни условия. Почистването с ултразвук е деликатна процедура с изключителен ефект.

Целта на почистването с ултразвук е да се премахнат роговите клетки от горния слой на епидермиса и всичко ненужно по кожата. Под въздействието на ултразвуковите вълни те се премахват, без това да наранява новата кожа.

Ултразвукът способства за дълбокото хидратиране на кожата, възтановява клетъчния метаболизъм и осигурява по-дълбоко проникване на козметичните продукти в кожата.


Бързо обобщение на съществуващи режими:

РЕЖИМИ:

  • SONIC: 24 000 високочестотни звукови вибрации в секунда, премахва черни точки, ежедневно наслоена мръсотия от грим и прах и подобни. Може да се използва всеки ден, но за кратко време при вечерното почистване на кожата, само за бързо обиране на дневните налепи по кожата;
  • CLEAN: Дълбоко почистване на кожата. С тази функция ще премахнете мръсотия, пъпки, като черни и бели. Ще се изгладят по-дълбоките пори, ще намалеят или изчезнат петната по кожата. Използва се веднъж два пъти седмично, за да не се натоварва кожата;
  • MOIST: Насърчаване на абсорбцията на хранителните вещества от кремове и серуми дълбоко в кожата и прави кожата пълна с жизненост. С тази специална функция се разнася крема или др. за лице и чрез потупващата функция съставките се изпращат дълбоко в кожата, за използване на максимума от подхранващите продукти;
  • MASSAGE: Подобрява циркулацията на кръвта със специална температура от 45°С горещ компрес. С тази функция кожата се освежава, става по жива и приятна на вид и на допир;
  • LIFT: Слаб микроток насърчава производството на колаген в клетките, възстановява гладкостта на кожата, премахвана фини линии. С тази функция ефективно може да изгладите фините линии около устата, защото функцията стимулира клетките и ги съживява, за да изпълняват пълноценно функциите си;
  • Колко често се използва ултразвукова шпатула? Това зависи от функцията. SONIC може да се използва всеки ден за по 3-5 мин. CLEAN 1-2 пъти в седмицата. MOIST всеки ден за по 3-5 мин. MASSAGE 2-3 пъти в седмицата. LIFT 1-2 пъти в седмицата.

Всеки модел шпатула може да има различна описана функция, но смисъла им е един и същ.


Как да почистим лицето с ултразвукова шпатула в домашни условия начин 1.

Този начин за ултразвуково почистване е изключително бърз и може да се използва всеки ден за бързо освежаване и почистване на кожата. Премахване на дневния грим, както и полепналия прах от ежедневието.

За целта ще ви трябва пароозонатор за лице. Такъв може да намерите в менюто на Нектейн по-горе.


1. Хубаво е преди да започнете почистване на лицето с ултразвукова шпатула, да почистите добре лицето си от грим. Това става с почистващите продукти за грим, които редовно си използвате.


2. След като сте почистили лицето си следва да включите пароозонатора. Той произвежда много фина пара, много подходяща за отличното навлажняване на лицето, което е задължително по време на почистването с ултразвук.


3. Поставете лицето на водната пара. Трябва хубаво да напарите лицето си средно около 15 минути. Това напарване ще отвори порите, ще омекоти кожата, ще омекоти и всякакви налепи.


4. Включете ултразвуковата шпатула за почистване на лице на режим почистване. Ултразвуковите уреди в Нектейн имат няколко варианта на тази функция - Ultrasonic, Sonic, Cleansing. Макар да са с различни думи са една и съща функция, според модела ултразвукова шпатула за лице - скрубер, която имате.


5. Допрете върха на металната шпатула върху кожата си и започнете да я прокарвате по кожата с позиция на кривата, както е показано на снимката по-долу:

Позиция на кривата на ултразвуковата шпатула за лице при функция за почистване.

Натискът трябва да е умерен, а малко по-силно натискане може да приложите на брадичката и около носа - отстрани на ноздрите. Там кожата е по-дебела. Движете шпатулата по масажните линии и обратно и в различни посоки.

Ще забележите, че по върха на ултразвуковата шпатула започват да се натрупват всякакви примеси. Мъртва кожа, излишно олио, черни точки и др.

Не забравяйте, че постоянно кожата ви трябва да е навлажнена докато използвате ултразвуковата шпатула с функция за почистване на лицето. Това означава, че постоянно трябва да сте над пароозонатора. Хубава практика е, след като сте си взели душ да преминете и към ултразвуково почистване на лицето. Така кожата вече е обилно напоена. Но не забравяйте, че отново трябва да навлажнявате лицето си, докато прилагате ултразвуковото почистване. Ако кожата изсъхва, навлажнете отново.


6. След като приключите с почистването, кожата ви ще изглежда леко зачервена и ще я чувствате по-нежна. Това е нормално след почистването с ултразвук. Следва да попиете лицето си с мека хавлия или сълфетка и да нанесете хидратиращ продукт.


Тази процедура може да я използвате ежедневно за около 3-5 мин. Ефекта от почистената кожа ще е най-добър на следващия ден. Може да използвате ултразвуковата шпатула за почистване на различни части по лицето. Например, бузи, брадичка, нос, чело. Забранено е използването много близо до очите и върху тях.


Ултразвуковите шпатули (Скрубери) в Нектейн имат и още функции:

Ion+, за дълбоко почистване и ексфолиране на кожата. Тази функция отново се използва по същия начин като по-горе. Особеност тук е, че Ion+ е мощна функция за дълбоко почистване на кожата и се използва веднъж в седмицата. Като преди това не сте използвали ежедневното ултразвуково почистване поне няколко дни. Тази функция основно е за отстраняване на черни точки, наслоен грим, излишно олио и бактерии, които до преди това са запушвали порите ви. Отново кривата на шпатулата е срещу кожата.

Ion-, за по-добро и дълбоко абсорбиране на продукти за грижа за кожата, които се нанасят върху лицето. По този начин ултразвуковата вибрация изтласква йонизираните частици дълбоко в кожата. Така кожата е отлично подхранена. Шпатулата тук се поставя да легне върху кожата, за да може да галите кожата си.

Галене на кожата с ултразвуковата шпатула.

Lift, Lifting, EMS в скруберите според модела. Тази функция е за масаж и стимулиране на клетките. Това е функция с микроток за подобряване на метаболизма на кожата. Подновяване на клетките. Освобождава меланин. Може да стегне бръчките. Тази функция помага да се подобри еластичността и кожата да стане твърда, гладка и деликатна. Кривата на шпатулата в тази функция се поставя в позиция да може да легне върху кожата, за да може да галите кожата.


Начин 2 за почистване на лицето с ултразвук в домашни условия.

По този начин за ултразвуково почистване на лицето ще използваме последователност с козметични продукти, които трябва да са ви на разположение. Стъпките са малко по-ангажиращи, но пък ефекта след това е страхотен.


1. Преди да преминете към почистването на лицето с ултразвукова шпатула, трябва добре да се почисти лицето. Ако носите грим, премахнете го с тоалетно мляко или някакъв друг почистващ продукт. Ако нямате грим върху лицето си просто използвайте почистваща пяна. Тя се нанася върху мокро лице. Може да сложите до себе си съд с вода, памучни тампони и мека кърпа или салфетки, за да почиствате и навлажнявате лицето си, когато се наложи.


2. Навлажнете хубаво лицето си с памучния тампон и нанесете пяната. С леки масажни движение намажете цялото лице. След това измийте пяната с вода, чрез памучен тампон или влажна кърпа. След това попийте кожата със салфетка.


3. За да завършите почистването в дълбочина е хубаво да използвате тоник. Нанесете го върху памучен тампон и почистете лицето си.


4. Следващата стъпка е един чудесен начин да подготвим кожата си за предстоящото ултразвуково почистване на лицето е, като направим един лек пилинг. Нежен пилинг с АХА киселини. Може да нанесете нежния пилинг с четка или с пръсти - тънък слой. Оставете пилинга да подейства за около 5-10 минути и след това изплакнете обилно с хладка вода и подсушете добре.


5. Сега е време за ултразвуково почистване на лице с шпатулата. След като държите ултразвуковата шпатула изберете режим за почистване. Ultrasonic, Sonic, Cleansing според модела на шпатулата (Скрубера). Имайте предвид, че почистването с ултразвук се прави винаги с вода. Затова хубаво навлажнявайте лицето с памучен нампон или със спрей шишенце. Може да започнете първо с едната страна, за да е по-лесно поддържането на влажността. След това може да преминете на следваща част от лицето.


В режим почистване дръжте металната шпатула с кривата на долу към кожата, както споменахме по-горе в първата снимка. Най-добрия ъгъл за бутане на шпатулата по лицето е 45 градуса и лек натиск.

По-силен натиск може да приложите около носа и брадичката. Постоянно навлажнявайте лицето с вода. Макар и малко неудобно но ефективно е, с едната ръка да държите намокрен памучен тампон, а след него веднага да прокарате металната шпатула. Ако ли не, просто навлажнявайте постоянно. Ако не навлажнявате постоянно рискувате дискомфорт и повече зачервяване от обикновено.

Може да забележите леко зачервяване на кожата след ултразвуковото почистване, но това е напълно нормално. Зачервяването ще изчезне до 15 мин.


6. След ултразвуковото почистване на лицето е хубаво да добавите дълбоко хидратиращ и успокояващ гел. Такъв гел се съчетава чудесно с ултразвуковото почистване на лицето. Нанесете хубаво количество на лицето. Нанесете само на една зона от лицето за сега, например едната буза и скула, за да не изсъхне ако сте нанесли на друга зона от лицето.


7. След като сте нанесли гела на някоя зона от лицето, включите ултразвуковата шпатула на режим Lift, Lifting според модела, който имате. 

Започнете да движите металната шпатула отдолу нагоре по масажните линии на лицето и всички масажни линии от различните зони по лицето. Сякаш галите лицето си, както споменахме по-горе във втората снимка.

Масажни линии на лицето с функция лифтинг.

2-3 минути са напълно достатъчни, или докато не усетите, че продукта е напълно попил в кожата. След като шпатулата не се плъзга хубаво, може да спрете, или да нанесете още един слой и отново за 1-2 минути да го разнесете. Повтаряте същото на челото - на всички части по лицето, където желаете, без това да е близо до очите или върху тях.


8. Може да използвате и хидратиращата функция EMS, Moisturizing, Moist според модела. Тук се използва технологията "Електропорация", която има силно проникваща функция. Микротокът преминава през кожата стимулирайки епидермиса. По този начин се активират клетките, свиват се порите и се произвежда повече колаген. Който е важен за изглаждане на фините линии и по-големи бръчки по лицето. Основно около устата. С тази функция ще може да се справите ефективно с фините линии ако са налични.

Ефектът на затопляне на ултразвуковата шпатула, който ще усетите има за цел да стимулира кръвообращението и да ускори лимфната циркулация. 

Този режим може да го използвате отново с хидратиращия гел, или когато си сложите подхранваща маска за лице, или антибръчков крем и др. Отново само галите кожата на лицето с шпатулата. С тази функция може да усетите леки приятни боцвания. Това е добър знак, което означава, че стимулирането на клетките е в ход.


Важно е да се отбележи, че не трябва да прикалявате, с почистващите функции и стимулиращите функции. Също така е хубаво първата една две три седмици да използвате ултразвуково почистване с ултразвукова шпатула за лице веднъж седмично. Така ще разберете как кожата ви се повлиява от тази процедура. Ако нямате излишни проблеми може да продължите с всички процедури както обикновено.


Функцията за нанасяне на кремове, гелове, серуми и подобни може да използвате всеки ден. Такава функция няма отличителен белег, като почистване или терапия с микроток. Тя може да замести пръстите ви и да достави хранителните вещества от продуктите ви дълбоко в кожата, за най-доброто им действие, за което са предназначени.


* След ултразвуковото почистване на лице с шпатулата, почистете металната шпатула добре, за съхраняване. Ако ще я използвате на друг човек трябва да я дезинфекцирате добре.


По тези два начина разбрахте как се използва ултразвукова шпатула за почистване на лице в домашни условия. Също така може да разгледате оригиналните ръководства намиращи се във всеки уред. Бихте добили още повече информация. Ако не сме добавили ръководство за дадена ултразвукова шпатула за почистване на лице в края на описанието ѝ, значи, че сме сметнали, че принципа ѝ на работа е същия като останалите - както сме описали и тук.


Ако желаете може да споделите вашата практика в коментар по-долу за използването на ултразвуково почистване на лице с шпатула в домашни условия.

Колекция ултразвукови шпатули ТУК.

1 от 8