Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Как се използва масажор за лице в домашни условия?

В това ръководство представено от Нектейн ще получите важни указания за използване на електрическите масажори за лице в Нектейн. Коя функция как действа и какви продукти се използват по време на различните терапии и разрешаване на честите проблеми с кожата. Ако желаете може да допълните съвет и мнение как използвате своят масажор за лице долу в коментарите, за да направим това ръководство максимално полезно.


 

Ектрически масажор за лице за освежаване на кожата.EMS LED уред за масаж на лицето в домашни условия.

 


Първо ще опишем всички налични функции и технологии в масажорите за лице, след това ще ги разделим на групи, за да обясним значенията им и действията им, след това ще ги комбинираме, за да осъществим определена терапия, за определен проблем. От описаните функции, ще видите тази, която е налична във вашия масажор за лице и ще може по-лесно да прецените ползите от използването ѝ.


Функции в масажорите за лице.

  • Clean;
  • Cool;
  • EMS lifting;
  • Moisturizing;
  • ColSynthesis;
  • Moist;
  • Mask;
  • Lift;

Използвани технологии.

  • LED светлина;
  • EMS микроток;
  • Ултразвук;
  • Горещ компрес;
  • Студен компрес;
  • Таймер за използване;

Всяка функция комбинира в себе си една или повече функции, за да може максимално да се повлияе терапията, за която ще се използва.


Какво означава всяка функция в масажорите за лице?

Clean.

Това е функция основно за почистване на лицето. Масажорите за лице имат специални пластмасови пръстени на масажните глави, които се вадят. С тяхна помощ се защипва памучен тампон за грим. Clean функцията използва още 3 под функции - ултразвук, светлина и топлина.

След като памучният тампон се напоѝ с мицелавна вода или розова вода може да се пристъпи към почистване на лицето. Лицето обикновено се наслоява с грим и мръсотия от околната среда. Методът на почистване се изразява в това, че:

  1. Топлината идваща от главата на масажора нагрява кожата, като позволява на порите да се отворят.
  2. Почистващата течност върху напоения тампон започва да прониква в порите.
  3. Ултразвукът раздробява и йонизира мръсотията на малки частици.
  4. Памулчния тампон хваща и обира мръсотията.

Светлината, обикновено Червена и Синя, допълнително се грижи за кожата по време на почистване. За предпочитане е с функцията Clean да се използва Синя светлина, защото тя е антибактериална и успокояваща кожата.

Търкащите движение на масажната глава по кожата са хаотични, с цел обхващане на всички точки по лицето.

Ако видите, че памучния тампон е много зацапан, сменете го с нов, напоете го и продължете почистването. След като почистите лицето си с масажора и ако имате нужда от още почистване, там където не сте достигнали с масажната глава (обикновено по различни гънки по лицето), използвайте тампона на ръка. След като приключите може да наплискате лицето си с чиста вода, за да го измиете.


Cool.

Това е функция със студен компрес, при която хранителните вещества от козметичните продукти имат възможност да попият дълбоко в порите на клетките. В случая студения компрес затваря порите, като задържа хранителните вещества в тях, за по-дълго време. Така се дава възможност на кожата да изглежда по-пухкава и свежа, като съответно храненето на клетките става много по-добро и качествено.

  1. Масажната глава изстудява кожата, като по този начин затваря порите. Научно това се нарича още криотерапия. В домашните масажори най-ниската температура е 6 градура, за безпроблемно използване, а в козметични салони най-ниската може да достига до минус няколко десетки под строг контрол.
  2. Козметичния продукт, който нанасяте върху лицето си започва да попива по-бързо и по-надълбоко в кожата. Този продукт обикновено е хидратиращ, хидратиращ крем, лосион, или масла. Важно е да знаете типа на кожата си и кои козметични продукти са благоприятни за кожата ви. Обикновено това са тези, които използвате в момента.

Използваната светлина в Cool режим може да е червена или синя. Обикновено се използва Червена светлина, за да освежава още повече кожата. Комбинацията Cool и червена светлина помага за облекчаване на розацея, нейното изветляване и намаляне, дори изчезване, защото комбинацията регенерира клетките и кара организма да създава нови. В случая наранените клетки, които се виждат и наричат розацея се заменят с нови и се възстановява кожата. За тази цел може да се изполва на чисто сухо лице или с гел например с алое вера, за по-лесно движение на главата на масажора по кожата.

Търкащите движение са по масажните линии на лицето и леко кръгови по бузите. Ако козметичния продукт попие твърде бързо, докато все още работи масажора, набързо нанесете още малко и го разнесете с масажната глава.


EMS lifting.

Това е функция основно за изглаждане на фините линии и по-дълбоките бръчки. Упражняваща мускулните влакна и стимулирайки ги, за да се стягат. Може да се каже още, че е вид "йонофореза" и "безиглена мезотерапия". Принципът на микротокът се използва основно за тези терапии.

  1. Микротокът побоцква кожата, като стимулира, съживява клетките и ги стимулира да произвеждат повече колаген и еластин. 
  2. Козметичните продукти обикновено такива, които са предназначени за бръчки. Например лосиони, кремове, етерични масла и подобни на водна основа. 
  3. Микротокът изтласква тези козметични съставки дълбоко в кожата, като директно подхранва клетките. В същото време ги побоцква, за да ги съживява, за да приемат козметичните съставки.
  • Забележка: Всяка процедура с микроток трябва да се използва с продукт на водна основа (например контактен гел). Поради високото си съдържание на вода, микротокът по-лесно преминава през кожата и действа по предназначението си.

    Тази функция също може да се използва и с контактен гел. Гел, който позволява по-лесната проводимост на микротоковите импулси да достигат клетките.

    Използваната светлина е обикновено Червена, защото тя има свойството да регенерира клетките и да изглажда фините линии и бръчки. Съвкупността от микроток, червена светлина и подходящ козметичен продукт за целите засилват многократно възтановителния процес и регенерацията на клетките и на видимия резултат като цяло на повърхността на кожата.

    Масажната глава се движи умерено по масажните линии на лицето, или там, където има най-голяма нужда от тази функция.


    Moisturizing.

    Тази функция е общо овлажняваща, като в нея са включени топлина и светлина. Тази функция е, да накара кожата да сияе и да е отлично подхранена. В случая топлината отваря порите и хранителните вещества попиват по-надълбоко за отлична хидратация. Добрата хидратация е отлична против фини линии.

    1. Топлината отваря порите за да са готови да поемат хранителните вещества.
    2. Хранителните вечества навлизат и се задържат в порите, за по-лесно хидратиране на клетките.

    Moisturizing се използва също и с маски за лице. Тези маски може да са витаминни. Също може да се използва и мляко за лице. 

    Ако се използва маска за лице, тя се нанася върху лицето и с масажната глава се гали, докато подхранващите съставки се йонизират и навлизат в кожата. Използва се червена светлина, защото тя е регенерираща клетките, прави кожата по-сияйна. В комбинацията с тази функция, червена светлина и маска за лице, кожата става идеално подхранена и свежа за много дълго време.


    ColSynthesis.

    Тази функция включва в себе си студен компрес и светлина. Функцията е за мощно стимулиране на клетките за производство на колаген и еластин. Те са жизнено важни за изглаждане на кожата и вътрешен процес на клетките, за да могат да изпълнят по-дълбоките бръкчи.

    1. Студеният компрес (обикновено наричан още "криотерапия") има функцията да регенерира клетките, а това обновяваване и създаване на нови жизнени клетки кара кожата да се изглажда.
    2. Козметичните продукти обикновено такива против стараеене се задържат в порите, като допълнително засилват своя ефект.

    ColSynthesis се използва с крем против стареене на кожата и подобни по ваше желание. Функцията може да се използва с Червена или Синя светлина по желание от състоянието, което желаете да постигнете. Масажните движения са по масажните линии на лицето. Когато следвате масажните линии на лицето също упражнявате, разтегляте и учите кожата си, че трябва да постигне този гладък вид.


    Moist.

    Тази функция произлиза от "Moisturizing". Тя е за овлажняване на лицето и изпълнява описаните по-горе.


    Mask.

    Тази функция макар приличаща си с по-горната е, по-мощна и специална за съчетаване с маски за лице. Тази функция йонизира хранителните вещества от маската и ги доставя дълбоко в порите.


    Lift.

    Тази функция е производна на "EMS Lifting" от по-горе и се изпълнява по същия начин с внедрен микроток.

    В един от масажорите ни за лице, ако видите тези кратки означения от по-горе, трябва да знаете, че може да си избирате от Студен и Горещ компрес при използването им, според предпочитанията ви. Докато най-горните функции са автоматични за определената терапия.

    Всеки от масажорите има нива на сила, което ще рече, че може да контролирате топлината, студенината и силата на EMS микротокът. Важно е, когато за първи път започнете да използвате такъв тип масажор за лице да започнете от най-ниските степени, за да усетите в коя сила се чувствате комфортно.


    Светлини.

    Всяка светлина сама по себе си изпълнява определени действия върху кожата. Тази терапия се нарича още "фототерапия". Всяка светлина може да се избира по желание с определения режим, който сте избрали.

    ЧЕРВЕНА светлина. Тази светлина е благоприятна за кожата в това, че има силата да регенерира клетките. Което означава, че има силата да влияе върху фините линии и бръчките. Също така е благоприятна за подобряване на външния вид на кожата, като я прави по-свежа.

    СИНЯ светлина. Синята светлина има силата да облекчава микровъзпалителните процеси в кожата, както и да унищожава повърхностни бактерии. Използва се най-често при кожа податлива на възпаления, от които произтичат акне, пъпки, обриви. Синята светлина има силата да регулира омазняването на кожата. Както и да освежава кожата.


    EMS микроток.

    Микротокът е технология за стимулиране на клетките и по-лесно внедряване на хранителни вещества в кожата. Терапии обозначени с това са, йонофореза и безиглена мезотерапия.


    Ултразвук.

    Ултразвукът действа на кожата масажиращо, който стимулира обмяната на веществата, микроциркулацията и кръвообращението. Още познат като "вибро-акустична терапия". По този начин клетките получават повече кислород, съответно и витамини, за да могат да извършват правилно функциите си.


    Горещ компрес.

    Горещият компрес в масажорите за лице има няколко действия според функцията, която е зададена. Ако се използва при почистване, това означава, че отваря порите за по-лесно отстраняване на мръсотията. Ако се използва за терапия, горещия компрес отваря порите и доставя важни хранителни вещества в порите съответно клетките. В същото време подобрява кръвообращението.


    Студен компрес.

    Студеният компрес или още наречен "криотерапия" има функция да затваря порите и да предотвратява навлизането на бактерии. Използва се за мощно подхранване на кожата. Използването на студения компрес заедно с козметични продукти позволява на продуктите да се задържат в кожата. Студения компрес има и силата да кара клетките да произвеждат повече колаген.


    Коя терапия за какво е подходяща?

    Clean.

    Тази функция е подходяща за почистване на лицето от грим и наслоена ежедневна мръсотия. Използва се с памучен тампон върху главата на масажора, внимателно напоен с мицелавна вода, розова вода, или вид тоник.


    Cool.

    Тази функция е подходяща както за освежаване на кожата, така и намаляване на възпалението от акне и др. по кожата. Намаляване или премахване на пигментацията. Дезинфекция на кожата. Подпомага за свиване на порите, за да се избягва навлизането на бактерии. Помага и за стягане на кожата. Използва се със синя светлина.


    EMS lifting.

    Функцията е основно за стимулиране на кожните клетки, като по този начин ефективно се бори с фините линии и по-дълбоките бръчки. Функцията е подходяща основно за всеки вид бръчки по лицето. Благоприятна е за повдигане, което ще рече, че стяга мускулите на лицето, за да нямат отпуснат ефект, особено в по-напреднала възраст. Може да се използва с контактен гел, или с козметичен продукт подходящ за тази терапия, като например подхранващи, антибръчкови, антистареещи продукти. Подходяща е червената светлина.


    Moisturizing.

    Тази функция е подходяща за отлична хидратация на кожата. Подходяща е, ако искате кожата ви да е по-сияйна, подхранена, по-свежа и по-мека. Използва се с маски за лице, или подхранващи млека, масла и подобни по желание. Подходяща е за намаляване или премахване на пигментация по лицето, отново с използването на подходяща козметика за това.


    ColSynthesis.

    Тази функция е благоприятна за поддържане на стегнатия вид на кожата, против стареене. От степента на увреждане на кожата ви, може да се комбинира с "EMS lifting". Например едната единя ден, другата на следващия ден. По веднъж на ден. Тази функция преражда колагена и еластина в клетките и кара кожата да е по-плътна и свежа. Може да се комбинира с червена или синя светлина според желанието.


    Moist.

    Тази функция е подходяща за дълбока хидратация, ако искате кожата ви да изглежда много свежа. Използват се подходящи хидратиращи продукти, като кремове, серуми. Благоприятна е за намаляването на пигментацията по лицето.


    Mask.

    Тази функция се използва с подхранващи маски за лице, ако искате кожата ви да е свежа, а ако използвате лечебни маски за лице с различни цели, тази функция е благоприятна за това.


    Lift.

    Лифтинг функцията има силата да изглажда бръчките и фините линии, в същото време упражнява мускулите на лицето. Ако имате увисвания на лицето, те може да се подобрят доста видимо.


    Комбиниране на функции при използване на определен масажор за лице.

    Комбинирането на функции е относително, защото всеки може да има различни предпочитания, дори да използва само една функция. Сега ще дадем пример за комбинация, но е важно да знаете, че не трябва да се прикалява. Всяка функция е силна сама по себе си и в масажорите умишлено е вграден таймер. Таймер, в който трябва да се вместите. Самият уред защитава кожата ви сместо вас да не се увличате, а таймера казва, че това е достатъчно в момента.

    Пример:

    Например може да използвате първо почистващата функция, за почистването на грим - Clean. Тя е удобна за всеки ден. След това една от хидратиращите, например Moisturizing или Cool (Moist или Mask според функциите в масажора). Една след друга. Може да ги използвате всеки ден по веднъж на ден в комбинация - например вечер.

    След почистване на лицето на ръка или с функция за почистване, като Clean може да използвате след това функция за овлажняване Moisturizing според уреда и след това веднага функция Cool. Тази комбинация е за максимално подхранване на кожата. Тъй като Moisturizing затопля и отваря порите и докато разнасяне козметичния продукт, съставките влизат във вече отворените пори. След това веднага превлючване на Cool, за да изстоди порите, да се затворят порите. Може да използвате охлаждащата функция според масажора за освежаване на кожата, например след сън, за да намалите по-бързо подпухливостта.

    Например може да комбинирате EMS lifting и ColSynthesis ако искате да намалите или премахнете бръчки по лицето. Тук е важно следното, едната функция единя ден, другата на другия ден. Следователно функцията Lift е през ден според вида масажор.

    Ако искате да премахнете пигментация например може да използвате Clean и ColSynthesis, или Clean и EMS lifting, или Clean и Cool. Съответно Moist и Lift. Важно е да знаете, че е препоръчително да използвате и козметичен продукт подходящ за пигментация. Всичко в едно ще ви даде още по впечатляващи резултати. Също така, различните комбинации биха ви повлияли повече или по-малко. Във всички случаи трябва да наблюдавате кожата си, след като вече знаете тази информация.

    Хубаво е да наблюдавате ситуацията с кожата си, дали се натоварва, или пък не ви стига. Затова и има нива на сила на всяка функция. Винаги при първа употреба и запознаване с уреда и функциите се започва от ниво 1, най-ниската сила.

    Отново споменаваме, че комбинациите и предназначенията са многобройни и по желание може да си избирате днеска коя функция ще използвате, утре коя и т.н. според това, за кое са ви нужни функциите. Но не повече от 1 2 функции на ден. Особено силните лечебни, като EMS lifting (Lift).

    Всеки козметичен продукт, който желаете да използвате го нанасяте грубо върху кожата си и с помощта на масажната глава го разнасяте. Така е най-ефективно използването на масажорите за лице. Почистващата функция, върху закрепения памучен тампон на масажната глава внимателно напоявате тампона, за да не се разтича течността. Масажорите не са водоустойчиви, просто имат определена защита за всеки сличай.

    Може да разгледате и видео презентациите поместени за всеки масажор за лице, за да добиете по-голяма визуална представа. Техника на използване и др.

    Забележка!

    Не прикалявайте с използването на която и да е функция. Някои масажори за лице имат таймер с време, изтече ли времето - спирате използването на тази функция. Ако функцията е силна - спирате използването за деня. Ако вашият масажор няма автоматичен таймер трябва да засичате от 3-5 мин. не повече. В това време трябва да сте преминали през целото лице според нуждите.

    Силни функции са тези, които използват EMS микроток, RF радиочестота, хидратиращи и синтезиращи.

    Функции, които могат да се използва често, дори всеки ден са: почистващи функции, терапия със светлина, оглаждащи функции.

    В случай че кожата ви се окаже много чувствителна е възможно да усетите дискомфорт под формата на повече чувствителност и зачервяване, понякога и леки пъпки. Ако това се случи трябва да спрете използването на масажора, докато неразположението премине. В същото време е хубаво да използвате и алое вера крем или гел за по-бързо облекчаване на кожата. Това не е страничен ефект, който ще продължи вечно, просто трябва кожата да свикне с терапията. Ако имате особени притеснения, моля да се консултирате с вашият лекар.

    Следващия път в който използвате силна функция трябва да е за около 2-3 мин. с цел да свиква кожата ви. Така може да продължите 2-3-4 седмици. След това може да продължите по стандартния начин във времето щом забележите, че кожата ви привиква.

    Имайте предвид, че масажорите за лице имат огромна сила. Това означава, че използването на какъвто и да е козметичен продукт, като крем, серум и т.н. ще попие дълбоко в кожата. Ако до сега не сте изпитвали пълния ефект от козметичните си продукти, то с използването на масажор ефектите ще се засилят многократно. В този случай също може да почувствате дискомфорт за кратко. Обикновено този дискомфорт се получава ако използвате козметичен продукт с много "химия" в него. Затова от Нектейн препоръчваме да се използва натурална козметика.

    Ще се радваме да споделите с нас долу в коментарите Вие как използвате вашите масажори за лице. Какви продукти използвате, коя функция използвате и какви ефекти върху лицето си постигате.

    1 от 8