Защо да използваме домашен масажор за лице?

Масажор за лице за домашни условия против бръчки по лицето.

Масажите на лицето са процедури, които можете да правите сами в домашни условия. Техниката включва стимулиране на точките върху лицето обикновено това се прави с различни инструменти или с пръсти. Можете да използвате лосиони, масла и кремове за лице. Също така може да използвате и едни от най-добрите масажор за лице тип електрически уред, за цялостно стимулиране на лицето, намиращи се в Нектейн.

Масажът на лицето помага за заздравяване на кожата, като същевременно отпуска мускулите на лицето. Има релаксиращ и подмладяващ ефект, като ви помага да изглеждате и да се чувствате по-добре.

Независимо дали искате да използвате масажа на лицето само за релаксация или за лечение на конкретно състояние, има много техники, които да опитате.

Продължете надолу, за да разгледате по-отблизо някои от предимствата на масажа на лицето, как може да го направите сами.

Видове масаж на лицето.

Има няколко различни вида и техники за масаж на лицето, които можете да направите сами.

Видовете масаж на лицето включват:

 • лимфен дренаж;
 • рефлексология;
 • шиацу;
 • гуа ша;
 • шведски;
 • коригиращи;
 • синус;
 • акупресура;

Техниките за масаж на лицето включват:

 • чаши;
 • месене с кокалчета;
 • згъване;
 • вибрации;
 • потупване;

Какви ползи може да очаквате от масаж на лицето с масажор за лице.

Ще научите какво казват някои от изследванията и анекдотични доказателства за ползите от масажа на лицето.

1. Против стареене и бръчки.

Едно от основните предимства на масажа на лицето е способността му да подобрява цялостния вид на кожата.

Малко проучване от 2017 г. изследва ефективността на масажа на лицето, който включва стимулиращ масажор за лице. Участниците са използвали електрически масажор за лице против стареене и крем върху лицето и шията си в продължение на 8 седмици. Ефектът на крема се засилва, когато се използва с масажор. Наблюдават се подобрения в бръчките, увисването на кожата и текстурата.

В продължение на 10 дни кожата се масажира с помощта на уред против стареене два пъти дневно в продължение на 1 минута. В сравнение с нетретираните кожни експланти, уреда предизвиква по-високи нива на експресия в дермалните протеини, които имат ефект против стареенето на кожата.

2. Синусово налягане.

Стига да не е инфекциозен случай или по време на остър стадий на синузит, можете да използвате масаж, за да облекчите натиска на синусите, дискомфорта и задръстванията. В този случай вибро-акустичната терапия би била много полезна. Виброакустична терапия е вградена в масажорите за лице на Нектейн.

Масажът на синусите може също да помогне за насърчаване на дренажа на слуз, облекчаване на главоболието и засилване на циркулацията. Необходими са по-задълбочени научни изследвания, за да се потвърдят и разширят ефектите от масажа с натиск на синусите. Но обикновено това е благоприятна процедура за облекчаване.

3. Акне.

Стимулирането на кожата чрез масаж може да помогне за насърчаване на кръвообращението и да намали появата на акне. Специфичните изследвания, които предоставят доказателства за масаж на лицето за подобряване на акнето, са ограничени. Но е доказано, че фотон терапията със синя светлина осезаемо облекчата възпаленията по кожата. Фотон терапия също е вградена в масажора за лице в Нектейн.

Някои хора се кълнат, че правят масаж със зехтин за лечение на акне . Резултатите варират, така че ако е нещо, което искате да опитате, изпробвайте го на малка площ, преди да масажирате цялото си лице.

Не бъдете твърде агресивни в подхода си. Избягвайте всякакви резки движения или ексфолианти, особено в чувствителните зони. Защото това допълнително може да засили инфекциозния процес, който се развива под кожата.

4. TMJ.

Хората, които имат заболявания на темпоромандибуларната става (TMJ), могат да изпитат дискомфорт в челюстта или лицето. Това може да включва главоболие, болка в ухото или челюст.

Според клиниката в Кливланд масажът на тригерните точки може да помогне за облекчаване на стегнати, възпалени или болезнени мускули на челюстта. Този дискомфорт може да се дължи на дъвчене, стискане на челюсти или скърцане със зъби. Отпускането в случая се осъществява благоприятно с вибро-акустична терапия използвана в масажора.

Масажът за облекчаване на симптомите на TMJ може да бъде особено ефективен, когато се комбинира с упражнения за челюсти.

5. Сияеща кожа.

Масажът на лицето може да е само билетът, ако искате ярка, блестяща кожа. Изследвания от 2002 г. установиха, че 59% от жените, които са имали масаж на лицето, съобщават за усещане за свежест и подмладяване. А използването на масажор за лице (ултразвуков) замества пръстите и дава в пъти по-благоприятни ефекти.

Около 54% ​​съобщават за еластична кожа след използване на масажор за лице, докато 50% са имали стягане на кожата. Много анекдотични доказателства сочат, че стимулирането на мускулите на лицето може да помогне за стягане на кожата, облекчаване на мускулите на лицето и засилване на кръвообращението.

6. Приток на кръв по кожата.

Използването на ролер за масаж на лицето има положителен ефект върху притока на кръв към кожата, което може да помогне за подобряване на външния вид на кожата. Но той има само едно действие, само студен масаж без многофункционало действие.

Според малко проучване от 2018 г. , хората, които са имали 5-минутно третиране на лицето с масажен ролер, са увеличили притока на кръв към зоната за поне 10 минути след масажа. След 5 седмици масаж, реакцията на кръвния поток към кожата беше значително подобрена.

7. Подмладяване на лицето.

Масажите на лицето могат да помогнат за облекчаване на напрежението, като същевременно подобряват релаксацията и здравето на кожата.

Изследвания от 2018 г. сочат ефективността на масажа на лицето с масажор за лице, за насърчаване на подмладяването на лицето. Доказано е, че масажора за масаж на лицето повишава дебелината на лицевите мускули и площта на напречното сечение при жени, които са използвали ултразвуков електрически масажор за 30 секунди, два пъти дневно в продължение на 8 седмици.

8. Управлявайте белези.

Ако имате белег по лицето, който е в процес на заздравяване, масажът може да бъде много полезен. Масажирането на тъканта на белега и околните зони може да помогне за увеличаване на притока на кръв, разхлабване на близките тъкани и изравняване на подутините.

Масажът на лицето може също да помогне за облекчаване на симптоми като болка, сърбеж и чувствителност. Изследователи през 2014 г. установиха, че масажната терапия е ефективна за намаляване на болката и сърбежа на кожата, като същевременно подобрява появата на повдигнати белези от изгаряния.

В заключение масажа на лицето с масажор за лице е една от най-предпочитаните терапии особено за по-възрастна кожа. Тъй като той стимулира всички точки и релаксира едновременно под кожата и над кожата, което му дава отлично предимство и мултифункционалност при лечение, обикновена терапия, или поддържане на по-подмладено лице.

Разгледайте колекцията на Нектейн с едни от най-добрите масажори за лице и какви ползи може да получите от всеки един ТУК.

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.

1 от 4