Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Разкриване, какво може да кажат за вас тези 7 вида бръчки?

Прекарваме живота си, за да се предпазим от бръчки по лицето, но бръчките могат да бъдат предимство. Купуваме серуми и кремове, за да задържим бръчките. Изводът е, че в крайна сметка ще ги получим, е, няколко реда.

И това е добре - може би дори бонус.

В края на краищата фините линии могат да бъдат също толкова красиви, колкото и закръглените форми на младостта. Има нещо мило в бръчките по лицето от смях и нещо истинско в бръчките на очите.

Имаме подробности за видовете бръчки по лицето, какво може да ги причини, как да ги забавим и защо трябва да мислим за тези, които в крайна сметка се появяват като изкуство, а не като несъвършенство.

Бръчки, които биха могли да изникнат по лицето ни:

  1. Челни бръчки (челото): преминават хоризонтално през горната част на Т-зоната;
  2. Тревожни бръчки: създадени между веждите;
  3. Зайчета: гравирани на носния мост, хоризонтално между очите;
  4. Врани: показват се от външните ъгли на очите;
  5. Бръчки от смях: наричани още назолабиални гънки, създават скоби около горната устна;
  6. Бръчки на устните: образуват вертикални черти по периметъра на устата;
  7. Марионетни бръчки: рамката на брадичката е вертикална и докато бузите увисват, се образуват гънки;

Бръчките или гънките, които биха могли да се появят на лицата ни, се разделят на две категории: динамични и статични.

Динамични бръчки. Те се развиват от многократни движения на лицето. Ако често прибирате устни около сламка, например, може да получите линии на устните.

Статични бръчки. Те са резултат от загуба на еластичност и превземане на гравитацията.

Динамичните бръчки с времето могат да се превърнат в статични. Фините линии на усмивката се превръщат в по-изпъкнали назолабиални гънки, когато бузите ни загубят закръгленост и правят леки отвеси например на средна възраст.

Какво разкриват за вас вашите бръчки.

Въпреки че можем да очертаем какви бръчки могат да се появят, всички ние ще преработим историята на бръчките малко по-различно. Нашият уникален набор от линии казва нещо на останалия свят. Така че вместо да премахнем нашите сюжетни линии, трябва първо да помислим какво казват те.

Те отразяват цялостното ни разположение.

Дори когато лицата ни са в покой или неутрални, ние все още даваме сигнали за емоциите си, а бръчките, които се образуват, са част от това, което ни раздава, показва скорошно проучване.

Това важи особено за хората с положителни нагласи. Ако обичайно сияете и в резултат, развивате бръчки на смях или врани от усмивки, които достигат до очите, вероятно ще бъдете възприети като щастлив или радостен човек.

Те могат да имитират презрение.

Точно както неутралните лица на някои хора могат да показват позитивност, спокойните халби на други хора могат да показват недоволство - но без това намерение.

Изследователите всъщност са изследвали феномена RBF, който сега се използва като научен термин, чрез технология, която чете стотици точки на лицето, за да определи емоционалния израз. Технологията регистрира по-голям процент презрение, което присъства на изображения на някои хора.

Някои бръчки, като марионетни бръчки, могат да подчертаят RBF, като придават вид на съкрушена уста. Бръчките на челото, тревогата и устните също могат да показват недоволство. За да определите дали имате RBF, можете да вземете теста на изследователите.

Вие нямате нулево задължение да се усмихвате заради другите. Много знаменитости разтърсват стоманения вид. А някои хора, които имат RBF, го смятат за своето тайно оръжие за успех.

Но ако това ви касае във всяка ситуация, просто плъзнете леко ъглите на устата си назад. Това ще предизвика неутрално лице, нито намръщено, нито усмихнато. За нещо допълнително, отидете на микро очен поглед.

Бръчките могат да подчертаят искреността.

Враните могат да бъдат индикация за другите колко сте истински, казва скорошно проучване.

Свиването на очите, което понякога правим, когато изразяваме както положителна, така и отрицателна емоция, се нарича маркер на Дюшен и е свързано с това как другите възприемат интензивността на нашите емоции.

И тъй като бръчките могат да показват изразите, които сте направили през живота си, чифт пачи крак може да ви накара да изглеждате по-автентични. Същото важи и за зайчетата, тъй като често сбръчкваме носове по време на широка усмивка или когато се трепваме в агония.

Бръчките по лицето могат да се разкрият. В какво настроение обикновено сте, как си почива лицето, автентичност и искреност.

Как да отблъснем бръчките.

Бръчките по лицето, които в крайна сметка ще оформят лицето, ще зависят от няколко фактора, включително гени и начин на живот. Не можем да променим гените си или ефектите от гравитацията с течение на времето, но можем да направим всичко възможно, за да предотвратим увреждането на кожата, което може да доведе до по-ранни и по-видни бръчки.

4 правила за предпазване от бръчки по лицето.

  1. защита и поддръжка;
  2. правете избор на здравословен начин на живот;
  3. изберете продукти според състоянието на кожата;
  4. коригирайте навиците, причиняващи бръчки;

1. Защитете и поддържайте лицето си. Това ярко кълбо, което се издига в небето всеки ден (слънцето), е едно от водещите разрушители и увреждане на кожата, но не можем да прекараме живота си под камък. Въоръжете се със слънцезащитен крем с най-малко SPF 35 или по-висок , направете шапките част от ежедневното си облекло и спортна екипировка и сложете слънчеви очила, които предпазват от UV лъчите.

2. Правете избор на здравословен начин на живот, когато е възможно. Не, не е нужно да спите 12 часа нощно време с краставици на очите. Но може да откриете, че хората казват, че изглеждате по-млади от годините си, ако естествено включите избора си, подходящ за вас, в своя ден.

Оставете място за гъвкавост, забавление и лични нужди и вкус, разбира се.

Начини за намаляване на бръчките по лицето.

  • Хранете се здравословно;
  • Намалете приема на захар;
  • Останете хидратирани;
  • По-ниска консумация на алкохол;
  • Не пушете;
  • Упражнения;
  • Почивка;
  • Намалете стреса;

Нашата кожа може да се възползва от това, което влагаме в тялото си, но това не означава да спираме да живеем.

Малки промени, като добавяне на тези храни против стареене към вашите закуски и ястия могат да помогнат. Консумацията на захар и алкохол може да ускори стареенето на кожата, така че се отдайте на умереност.

Пропуснете пушенето , което е основна опасност за здравето и може да ви накара да изглеждате по-възрастни, отколкото сте.

Упражненията, почивката и намаляването на стреса , от друга страна, могат да намалят и потенциално дори да обърнат видимите и невидими признаци на ставане след години.

3. Изберете продукти въз основа на състоянието на кожата си. Животът понякога може да стане забързан, което прави достатъчно сън и намаляване на стреса по-лесно да се каже, отколкото да се направи. А хроничните заболявания и други ситуации могат да попречат на способността за упражнения.

Освен това диетата, натъпкана със суперхрани, не винаги е най-простото или най-достъпното нещо, което може да се намери.

Все още няма следи от образуване на бръчки?

Поддържайте арсенала на продукта си прост, ако искате. Шипковото масло може да бъде многофункционален работен кон във вашата рутинна грижа за кожата, като служи като овлажнител, избелващо средство, антиоксидант, усилвател на колаген и др.

Започвате да се чувствате малко сухи с възрастта?

Докоснете се до повишаващото еластичността и овлажняващото действие на хиалуроновата киселина. Това ще бъде най-доброто от вас, поддържайки кожата ви разглезена и пълна.

Чувствате ли увисване?

Ретиноидите и серумите с витамин С са отлични борби с бръчките по лицето. Тези лоши момчета ще се борят с увисването преди да започне и ще намалят фините линии и кръговете под очите. Потърсете продукт, който да съчетава тези съставки заедно.

Не забравяйте да хидратирате. Продуктите, които съдържат масло от ший, са печелившо оръжие против бръчки. Успокояващите и изглаждащи свойства на SB възстановяват щетите от оксидативен стрес, за да предотвратят по-нататъшно намачкване. И омекотява и изглажда съществуващите бръчки.

4. Коригирайте навиците, причиняващи бръчки по кожата на лицето. Като помните определени движения за правене на бръчки и включващи промени може да ви помогне да поддържате по-гладка кожа.

Усилията за спасяване на кожата.

  • Не мачкайте лицето си във възглавницата си;
  • Спрете да почивате като се подпирате в ръка по брадичката, бузите или челото;
  • Избягвайте да търкате очите си;
  • Намалете присвиването или набраздяването на челото;
  • Спането по гръб, например, може да помогне за предотвратяване на намачкване на лицето. Опитайте;

И внимавайте когато почивате с ръце на лицето, докато се навеждате напред към бюрото или лежите по корем. Тези позиции могат ненужно да намачкат кожата ви.

Отпуснете челото и веждите си, докато учите, четете или работите. Може да откриете, че освобождаването на тези мускули също облекчава главоболието.

Ако все пак се притеснявате от бръчките по лицето си, Нектейн ще ви помогне с професионалните уреди за справяне с бръчките тук - Терапия за лицето против бръчки.

Бръчките са карта на вашия живот.

Не се сдържайте да изразявате радост или други емоции. Нашите фини линии могат да представят ценните за живота моменти, като невъзмутим смях и усмивки, които са се разтегнали по лицата ни. Прегърнете бръчките такива, каквито са, белегът на нашите години, изживяни пълноценно и без съжаление.

Какво по-красиво от това? Най-хубавите бръчки, които можем да видим в огледалото, като пораснали или вече остарели, са тези получени от нашите щастливи усмивки през целия ни живот! Усмихнете се, сега! :)

1 от 8