ТОП 8 клинични и домашни процедури от професионален клас против фини линии и бръчки по лицето.

8 Най-добри клинични и домашни метода за премахване на бръчките по лицето.

Популярни процедури за премахване на бръчки по лицето.

Следват някои от най-популярните лечения за бръчки и фини линии по лицето, неизбежно свързани със стареещата кожа, която е започнала да губи обем и еластичност, които сме събрали след задълбочено проучване и получаване на отзиви от клиенти.

Списъкът не включва гелове за локално приложение или изискващи рецепта локални гелове, овлажнители и други серуми като AHA, ретиноиди или антиоксиданти, наред с различни други, а просто се фокусира върху по-сериозни форми на интервенции, които доставят по-силни, по-бързи и забележими резултати.


1. RF радиочестотна терапия.

Неизменно най-обсъжданото лечение за премахване на бръчките и постигане на значителни резултати, но на малка цена. Базираната на RF радиочестотна терапия срещу стареене много бързо набира популярност. Това отчасти се дължи на технологичния напредък през годините, който позволи миниатюризиране на по-голямо търговско и скъпо професионално клинично радиочестотно оборудване. Миниатюризираните уреди са на по-ниска цена и осигуряват много мощни резултати против стареене на кожата в домашни условия. Например този домашен RF радиочестотен уред за премахване на бръчките.


2. Лазерно подмладяване на кожата.

Лазерите, които са намерили своята употреба за справяне с други проблеми на кожата, като фракционния CO2 лазер, който често се използва за лечение на белези от акне, лазерът Pulsed Dye, който е популярен сред практикуващите за лечение на счупени кръвоносни съдове, лазерът Fraxel е идентифициран като най-добрият известен лазер за лифтинг на лицето и подмладяване на кожата.


3. Киселинни пилинги за лице.

Съществуват множество опции за химически пилинг в клиниката, както и за домашна употреба, за да се справят с проблемите на кожата срещу стареенето. Тези химикали неизменно са на киселинна основа и обикновено са категории по техните по-големи химически групи като алфа хидрокси пилинг, бета хидрокси пилинг, хибридни пилинги, съдържащи смес от различни киселинни смеси, TCA пилинг, наред с други.

Техните концентрации могат да варират от едноцифрени числа до значително по-високи двуцифрени проценти на съдържащите се в тях киселини и като такива, ние от Нектейн силно препоръчваме, ако обмисляте такава процедура да се консултирате със сертифициран дерматолог преди избор за определен тип киселина базирана на химичен пилинг лечение за справяне с проблемите със стареенето.


4. Филъри и инжекции за подмладяване.

Без съмнение най-популярният сред тях е BOTOX. Повечето филъри и инжекции, макар и все още минимално инвазивни, все още се считат за нехирургични козметични лечения. Те са отличен и бърз начин за бързо добавяне на обем към увиснала и отпусната кожа, особено при състояния като Пачи крак. Макар и бързи, минимално инвазивни и като цяло икономични, резултатите са временни и обикновено не траят повече от 3 до 6 месеца. След това ще дойде момента от необходима повторна сесия в козметична клиника.


5. Фотоподмладяване / Фотодинамично подмладяване - PDT.

Фотодинамичната терапия за подмладяване на лицето е прилагането на светлина, приложена върху кожата при определени дължини на вълната за определена продължителност. За фотоподмладяване се използват редица различни източници на светлина, включително диоди, лазери и интензивна импулсна светлина (IPL).

Доказано е, че различните дължини на вълните имат различни ползи за кожата. Фототерапията се оказа ефективна за постигане на резултати за лечение на грапавостта на кожата, лентигините, както и за намаляване на появата на бръчки и фини линии. Лечението в домашни условия включва устройства като LED маски за лице и уреди с вградена фототерапия, но когато всичко, което предлага уреда е фототерапия, често е необходим продължителен период на излагане, за продължителен период от време, преди да могат да се наблюдават резултатите. 


6. Пластична хирургия.

Малко трябва да се говори за може би най-известното професионално лечение за намаляване на появата на признаци на стареене. По този начин процедурите по пластична хирургия стават все по-популярни през годините, въпреки нарастващата тенденция сред по-голямото население да избира по-естествени места за забавяне или обръщане на признаците на стареене. Процедурите по пластична хирургия могат да варират от минимално инвазивно повдигане на лице и вежди до по-сериозни процедури като лицеви импланти.


7. Ултразвукова терапия за лице.

Въпреки тази по-малко популярната опция за ултразвукова терапия на лицето все още е толкова жизнеспособна, колкото е била в миналото. Технологията разчита на познатото ултразвуково изобразяване, използвано в медицински условия, но вместо за диагностични или образни цели е адаптирано за повдигане на кожата и насърчаване на производството на колаген.

Ултразвуковото устройство е адаптирано да фокусира енергията там, където има цели за стимулация в дълбоките тъканни слоеве. Обикновено дълбочината на проникване е около 5 мм и освен радиочестотните устройства, много други неинвазивни лечения, като лазери, рядко отиват толкова дълбоко. Въпреки това, ултразвуковата терапия остава неуловима за крайните потребители, тъй като приемането на технологията е слабо в най-добрия случай в козметичните студиа. Тази терапия се съчетава заедно с други технологии, като радиочестота, микроток, LED светлина, за да допълни максималният ефект от подмладяването на лицето.


8. Дермабразио - Микродермабразио.

Повечето хора, които се интересуват от грижа за кожата, не са непознати за термините дермабразио и микродермабразио. Процесите просто разчитат на отстраняването на мъртва кожа, мръсотия и други нежелани натрупвания по кожата чрез ексфолиране.

Начинът, по който протичат процесите на микродермабразио против стареене, е не само чрез премахване на мъртвата кожа, като по този начин се прави място за издигане на нова кожа на повърхността, но и чрез засилено кръвообращение в третираните зони като този уред с ултразвук.

Въпреки това, дермабразиото и микродермабразиото остават умерени и опростени лечения против стареене, тъй като не дават почти резултатите, които можете да очаквате от филъри, RF радиочестота или лазери. По този начин микродермабразиото се разбира по-уместно като подходящо за поддържане на здрава кожа, и също за хора, които са в много ранен стадий на проява на признаци на стареене.

Резултатите против стареене не са пряк резултат от активното премахване на излишните натрупвания на замърсявания и увеличения приток на кръв, а от други активни технологии, които биха засилили производството на колаген - микроток, радиочестота и светлина.

Ние, от Нектейн, се ангажираме да ви подобрим и се ангажираме да продължим да доставяме едни от най-добрите уреди за красота на пазара. Надяваме се, че сте намерили тази статия за полезна, ако сте го направили, моля, не се колебайте да споделите мислите си по-долу. Ако имате въпроси, винаги можете да ни се обадите иили да се свържете с нас по имейл и чат форма, а ние ще се радваме да разговаряме с вас!

Уреди за лице против бръчки ➔

1 от 8