Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Ексфолиране на кожата на лицето, какво трябва да знаем.

Ексфолиране на кожата на лицето е акт за премахване на мъртвите повърхностни кожни клетки и остатъци от най-външния слой на порите и кожата. Има два начина за ексфолиране на кожата: ръчно с физически скраб или химически за грижа за кожата.


Уреди за ексфолиране

ТОП Водоустойчиво ултразвуково устройство за ексфолиране на лицето.
Усъвършенствано ултразвуково устройство за ексфолиране на кожата на лицето.

Колекция с уреди за ексфолиране


Физическите ексфолианти за лице чeсто включват елементи, като сол или захар, които подпомагат изхвърлянето на мъртвите кожни клетки. Можете да ги нанесете върху мокра кожа, да разтъркате и да изплакнете незабавно за по-гладка кожа. Тази процедура може да е влошаваща, така че е хубаво да я правите поне един, два до три пъти всяка седмица. Не бива да се прикалява защото твърдите частици нараняват кожата, премахват здравословното и омазняване, изсушават я и създават предпоставки за раздразнения.

Има различни начини за ексфолиране на кожата в продуктовата мрежа, но голям процент от тях съдържат в себе си твърди частици, които не са особено полезни за кожата ви, макар да премахват мъртвата кожа. Вашият тип кожа трябва да определи кой начин да използвате и колко често да я ексфолирате. Грижата за кожата ви е от съществено значение. Познаването на правилните и грешни начини за ексфолиране на лицето, методи за почистване, овлажняване и ексфолиране на кожата ще ви помогнат да вземате правилните решения за вашата кожа на лицето.


Как правилно се ексфолира кожата на лицето и какво трябва да знаем?

Има няколко полезни съвета за ексфолиране на лицето, които ще обсъдим. Типът ексфолиант, който да използвате за лицето си, зависи от вашия тип кожа. За да ексфолирате лицето си механично с помощта на скраб, нанесете внимателно върху кожата с пръст. Разтривайте с малки, кръгли движения. Изплакнете с хладка вода. Задължително след това нанесете овлажняващ крем инъче рискувате кожата ви да изсъхне много и да се напукат кръвоносни съдове и от това да се получат раздразнения и инфекции.

За химически ексфолиант, който е течност, използвайте с памучен тампон или кърпа. Консултирайте се с дерматолог, за да определите какъв вид ексфолиация е добра за кожата ви, когато решите да използвате химически ексфолиант.

В случай, че не ексфолирате често, тогава със сигурност трябва да включите тази важна стъпка в своята рутина за грижа за кожата. Защо? Поради факта, че редовното ексфолиране подмладява кожата ви, прави я гладка, еластична и може да направи чудеса за всеки тип кожа. Кой не обича мека и сияйна кожа на лицето си?

Ако използвате четката, правете кратки, леки движения. Ексфолирайте за около 30 секунди и след това изплакнете с хладка вода (не гореща вода). Избягвайте ексфолирането, ако кожата ви има порязвания, отворени рани или е изгоряла от слънцето. Нанесете овлажнител след ексфолиране.

 • Суха кожа:

Ексфолирането е важно за сухата или лющеща се кожа. Да се ​​пази от механично ексфолиране на суха кожа, тъй като методът изсушава и може да доведе до микроразкъсвания и възпаления.

 • Чувствителна кожа:

Да се ​​пази от търкане или използване на механичен процес на ексфолиране. Той действително може да раздразни кожата ви, а също и да причини зачервяване.

Използвайте мек химически ексфолиатор и нанесете с нежна кърпа. За чувствителна кожа задължително се консултирайте с дерматолог за да не нанесете необратими щети върху лицето си.

 • Мазна кожа:

Мазната или по-дебела кожа може да се възползва от ръчно ексфолиране и четкане. Мазната кожа може да има допълнителен слой натрупване на повърхността, който ексфолирането може да премахне. Леко използвайте ексфолиатор или скраб с кръгли движения за добър резултат.

 • Нормална кожа:

В случай, че кожата ви няма усложнения, можете да използвате всеки процес на ексфолиране. Ръчното и химическо ексфолиране са безопасни за този тип кожа. Може да се наложи да тествате, за да откриете кой метод работи най-добре на кожата ви.

 • Комбинирана кожа:

Комбинираната кожа може допълнително да изисква комбинация от механично и химическо ексфолиране. Никога не използвайте всеки един в един и същи ден, тъй като ексфолирането е в състояние да дразни кожата. Ако кожата ви се чувства суха след ексфолиране, използвайте овлажнител веднага.

Грешки при ексфолирането на кожата на лицето.

Трябва да сте наясно, че има някои ексфолиращи грешки, които да избягвате, за да не саботирате здравето на кожата си и да не постигнете желанията си за грижа за кожата.

 • Грешен ексфолиатор:

Подобно на другите ви продукти за грижа за кожата, може да се наложи да експериментирате, преди да откриете такъв, който подхожда на вашата кожа. Тъй като постоянно използването на грешен тип ексфолиатор няма да ви даде резултата, който търсите. По вероятно е само да си загубите времето без резултат, а дори и да си навредите.

Ексфолирането на лицето има за цел и трябва да направи кожата ви да изглежда жизнена, гладка, блестяща и сияйна. Ако кожата ви изглежда раздразнена, неестествена, лилава, лющеща се, подута или сякаш изгоряла, или вече не използвате продукт, който не е предназначен за типа кожа, трябва да смените подхода си или продуктите за ексфолиране.

 • Прекалено често ексфолиране:

Толкова е лесно да се ексфолира, както и да не се ексфолира достатъчно. А начинът, по който често трябва да ексфолирате, разчита абсолютно на вашия тип кожа и това, от което се нуждае. Опитайте се да ексфолирате кожата си достатъчно често ако я усещате "уморена" но не повече от 3 пъти на седмица, за да се пазите от кожни проблеми и да запазите кожата си гладка и чиста. Целта е да се отървете от мъртвите клетки, които се натрупват всеки ден. Някои хора могат и правят ексфолиране всеки ден, въпреки че има изключения.

 • Пречистването е твърде трудно:

Ако мислите, че колкото по-трудно и продължително и с голям натиск сте изтъркали кожата си, толкова по-ефективно би било, грешите! Ако ексфолирате твърде дълго или натискате твърде силно, тогава определено рискувате да счупите кръвоносни съдове, което може да причини възпаление.

 • Забравяйки за овлажняване:

Вашата активност не е завършена след ексфолиране на кожата, така че не я оставяйте гола! Ако пренебрегнете кожата си след ексфолиране, тя ще изсъхне. Така че, след ексфолиране, овлажнете кожата си за да запазите свежия и вид и да я запазите в здравословното и състояние.

 • Забравяйки слънцезащитния крем:

Тъй като ексфолирането премахва най-външните слоеве на кожата, ще бъдете изключително чувствителни към излагане на слънце, правете ежедневните слънцезащитни процедури с продукти без отклонения - особено лятото.

Страхотен вариант е изцяло минерален слънцезащитен крем с антиоксиданти за допълнителна защита от увреждане от слънцето. Не забравяйте, в случай че ексфолирате сутрин, трябва непрекъснато да използвате слънцезащитни продукти, преди да започне денят ви.

 • Забравяйки тялото си:

В случай, че ексфолирате само лицето си и забравите за останалата част от тялото, тогава трябва незабавно да започнете да ексфолирате тялото си.

Подобно на лицето си, трябва да ексфолирате останалата част от тялото си или в крайна сметка ще получите груба и суха кожа. Ексфолирането на кожата не е ограничено само до лицето ви, така че ексфолирайте от главата до петите. Можете да опитате използването на скраб за тяло или четка за тяло, за да ексфолирате тялото си. Тук също важи принципа за нежен натиск и правилен продукт за ексфолиране.

 • Продукти:

Има неограничени алтернативи за ексфолиране на кожата, които включват инструменти, почистващи препарати, химически обработки. Но не се заблуждавайте и приемайте, че по-скъпото е по-добро, или че вашата приятелка ползва продукт и той и помага. Налични са много добри възможности както в универсалния магазин, така и в аптеката и е много важно да знаете типа кожа, който имате преди да използвате мнение на приятел използваш своя ексфолиращ метод.

 • Изобщо не се ексфолирате:

Ексфолирането на лицето е наистина едно от най-важните неща, които можете да направите за кожата си.Това става още по-важно с напредване на възрастта, докато клетъчният оборот естествено се забавя и по естествен начин кожата по често старее и се отделя по пивърхността на кожата.

Чудесен начин за ексфолиране на кожата на лицето.

Ексфолирането или пилинга на кожата е сложен процес и трябва да се внимава много. Има един начин, по който можете лесно и безопасно да почистите кожата на лицето си, като същевременно поддържате кожата си здрава и красива. Този начин е технологичен, универсален и професионален, който ще замести всички познати ви процедури свързани с ексфолирането на лицето ви. Ще ви спести много време и пари и ще ви позволи да го използвате при всеки тип кожа. Без да се притеснявате дали това би ви навредило в експериментите, които правите със здравето на кожата на лицето си.

Най-добрият начин за ексфолиране - пилинк на кожата на лицето.

Скрубер.

Скруберите са отлично средство за ексфолиране на кожата на лицето, премахват всякакви замърсявания от повърхността на кожата и я правят чиста и красива. Почистват кожата на лицето и в дълбочина, не само на повърхността. Те премахват мъртвата кожа, премахват черните точки, пъпките, борят се с бръчките по лицето, повдигат лицето "лифтинг", овлажняват кожата (при използването на овлажняваща маска) и карат съставките на подхранващия крем за лице да проникнат дълбоко в кожата ви. Активират производството на колаген и кожата става мека, пухкава, свежа и красива. Може би един от най-добрите начини за ексфолиране на кожата по безопасен и здравословен начин - професионално вкъщи.

Забележка:

Както всяко ексфориране на кожата и чрез използване на скрубера трябва да се овлажни веднага кожата ви с овлажняващ крем. Който всъщност отново може да разпределите с помощта на Скрубера за по-дълбоко проникване на съставките в кожата ви.

Скруберът е идеалният начин за здравословно и качествено ексфолиране на всеки тип кожа без да се притеснявате, когато пожелаете. Какво мислите? Искате да нараните кожата си и да не знаете как да я ексфолирате и да правите десетки експерименти. Или използвайки само едно устройство, за да поддържате кожата си в перфектна форма и здраве?

Мисля, че знам кой вариант предпочитате...

Заповядайте в категория: Скрубер за ексфолиране на лицето и се насладете на технологията. Подарете си здрава кожа, отлично ексфолирана и почистена в дълбочина.

А този прекрасен скрубер е най-новото технологично съвършенство в категорията скрубери, за грижа за кожата на лицето.

ПОСЕТЕТЕ ПРОДУКТА

1 от 8