Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Използване на IPL епилация с лазерен фотоепилатор вкъщи.


IPL фотоепилатори

Лазерен епилатор за премахване на нежеланото окосмяване по всяка част от тялото.
IPL фотоепилатор със сменяема глава за големи и малки зони на епилиране.
Домашен IPL лазерен епилатор с 3 вида LED светлина за грижа за кожата.

Колекция IPL фотоепилатори


РАЗДЕЛИ:

  • Общ преглед за лазерната епилация.
  • Използване на домашна IPL епилация с лазерни епилатори.
  • Колекцията на IPL епилатори.

Полезни връзки:

Общ преглед.

Лазерната епилация е медицинска процедура, която използва концентриран лъч светлина (лазер), за покриване на нежеланото окосмяване. IPL епилация е импулсна пулсираща светлина. Общо двете са почти едни и същи, като обаче лазера се използва в студиа, а IPL епилацията е известна за домашни условия. Напрактика и двата вида правят едно и също, с една и съща цел.

По време на лазерна епилация лазер излъчва светлина, която се абсорбира от пигмента (меланин) в косъма. Светлинната енергията се преобразува в топлина, която уврежда торбичките с форма на тръба в кожата (космените фоликули), който произвеждат косми. Това увреждане инхибира или забавя бъдещия разтеж на космите.

Въпреки че използването на лазерен епилатор ефективно забавя растежа на космите, за дълги периоди, обикновено не води до трайна епилация. За първоначално обезкосмяване са необходими множество процедури на лазерна епилация, а може да са необходими и поддържащи процедури. Лазерната епилация е най-ефективна за хора, които имат светла кожа и тъмни косми, но може успешно да се използва при всички типове кожа. Същото е и при IPL епилацията.

Защо е създадена лазерната епилация?

Лазерната епилация се използва за намаляване на нежеланото окосмяване. Общите места за епилация включват крака, подмишници, горна устна, брадичка и бикини линия. Възможно е обаче да се епилират нежеланото окосмяване в почти всяка област, с изключение на клепача или околоочната област. Кожа с татуировки също не трябва да се епилира по този начин.

Цветът на космите и типът на кожата влияят върху успеха на лазерната епилация. Основният принцип е пигментът на косъма, но не и пигментът на кожата, да поглъща светлината. Лазерът трябва да увреди само космения фоликул, като същевременно избягва увреждане на кожата. Следователно контрастът между цвета на косъма и кожата - тъмни косми и светла кожа - води до най-добри резултати и при IPL епилацията в домашни условия.

Рискът от увреждане на кожата е по-голям, когато има малък контраст между космите и цвета на кожата, но напредъкът в лазерните технологии направи лазерната епилация опция, за хора с по-тъмна кожа. Лазерната епилация е по-малко ефективна за цветове на космите, които не абсорбират добре светлината: сиво, червено, русо и бяло. Въпреки това продължават да се разработват възможности за лазерно лечение на светло оцветени косми.

Рискове от лазерната епилация.

Рисковете от нежелани реакции варират в зависимост от типа кожа, цвета на космите, плана на лечение и спазването на грижите преди и след епилацията. Най-честите странични ефекти на лазерната епилация включват:

  • Дразнене на кожата. Временен дискомфорт, зачервяване и подуване са възможни след лазерна епилация. Всички признаци и симптоми обикновено изчезват в рамките на няколко часа.
  • Промени в пигмента. Лазерната епилация може да потъмнее или изсветли засегнатата кожа. Тези промени могат да бъдат временни или постоянни. Изсветляването на кожата засяга предимно тези, които не избягват излагането на слънце преди или след лечението и тези, които имат по-тъмна кожа.

Рядко лазерната епилация може да причини образуване на мехури, образуване на корички, белези или други промени в текстурата на кожата. Други редки нежелани реакции включват посивяване на третираните косми или прекомерен растеж на косми около третираните области, особено върху по-тъмната кожа.

Лазерната епилация не се препоръчва за клепачи, вежди или околните зони, поради възможността за тежко нараняване на очите. И при лазерната и при IPL задължително се носят очила.

Как се подготвяте за лазерна епилация.

Ако се интересувате от лазерна епилация, изберете лекар, чийто съвет е сертифициран по специалност като дерматология или козметична хирургия и има опит с лазерна епилация на вашия тип кожа. Ако асистент на лекар или лицензирана медицинска сестра ще направи процедурата, уверете се, че лекарят наблюдава и е на разположение на място по време на епилацията. Бъдете предпазливи по отношение на спа центрове, салони или други съоръжения, които позволяват на немедицинския персонал да прави лазерна епилация върху вас.

Преди лазерна епилация, насрочете консултация с лекар, за да определите дали това е подходяща възможност за лечение за вас. Вашият лекар вероятно ще направи следното:

  • Прегледайте медицинската си история, включително употреба на лекарства, анамнеза за кожни заболявания или белези и минали процедури за епилация.
  • Обсъдете рисковете, ползите и очакванията, включително какво може и какво не може да направи за вас лазерната епилация.
  • Правете снимки, които да се използват за оценки преди и след и дългосрочни прегледи.

По време на консултацията обсъдете план за лечение и свързаните с него разходи. Лазерната епилация обикновено е доста скъпа процедура. Затова в днешно време повече се използва IPL епилация в домашни условия. По-малко изисквания, по-безопасно, по-безболезнено и с близки резултати.

Лекарят ще предложи и конкретни инструкции, за подготовка за лазерна епилация. Те могат да включват:

  • Стой далеч от слънцето. Следвайте съветите на Вашия лекар за избягване на излагане на слънце преди и след лазерна епилация. Винаги, когато излизате, прилагайте широкоспектърен слънцезащитен крем SPF30.
  • Изсветляване на кожата ви. Избягвайте всякакви кремове за слънце, които потъмняват кожата ви. Вашият лекар може също да предпише крем за избелване на кожата, ако имате скорошен тен или по-тъмна кожа.
  • Избягване на други методи за обезкосмяване. Изскубване, кола маска и електролиза могат да нарушат космения фоликул и трябва да се избягват поне четири седмици преди започване на лазерна епилация.
  • Избягване на лекарства за разреждане на кръвта. Попитайте Вашия лекар за това какви лекарства, като аспирин или противовъзпалителни лекарства, трябва да избягвате преди процедурата.
  • Зона за епилация и бръснене. Подстригването и бръсненето на космите се препоръчват в деня преди лазерната епилация. Така премахвате космите над кожата, които могат да доведат до повърхностно увреждане на кожата от изгорели косми, но оставя космения сноп непокътнат под повърхността.

Какво можете да очаквате от лазерната епилация.

Лазерната епилация обикновено изисква от две до шест процедури. Интервалът между процедурите ще варира в зависимост от местоположението. В области, където космите растът бързо, като горната устна, лазерната епилация може да се повтори след четири до осем седмици. В области с бавен растеж на космите, като гърба, епилацията може да бъде на всеки 12 до 16 седмици. Интервалът на изполвазване на IPL епилатор - фотоепилатор в домашни условия е близък и обяснен по-долу.

За всяко лечение ще носите специални очила, за да предпазите очите си от лазерния лъч. Асистент може да обръсне третираното място отново, ако е необходимо. Лекарят може да приложи локална упойка върху кожата ви, за да намали дискомфорта по време на лазерната епилация. Последното е изключено при IPL епилацията вкъщи.

По време на процедурата.

Лекарят ще притисне ръчен лазерен инструмент към кожата ви. В зависимост от вида на лазера може да се използва охлаждащо устройство на върха на инструмента или хладен гел, за да защити кожата ви и да намали риска от странични ефекти.

Когато лекарят активира лазера, лазерният лъч ще премине през кожата ви до космените фоликули. Интензивната топлина от лазерния лъч уврежда космените фоликули, което инхибира растежа на космите. Може да почувствате дискомфорт, като топъл щифт и вероятно ще почувствате студ от охлаждащото устройство или гел.

Лечението на малка област, като горната устна, може да отнеме само няколко минути. Третирането на по-голяма площ, като гърба, може да отнеме повече от час.

След процедурата с лазерен епилатор.

Може да забележите зачервяване и подуване през първите няколко часа след лазерна епилация.

За да намалите дискомфорта, нанесете лед върху третираната зона. Ако имате кожна реакция веднага след лазерна епилация, лекарят може да приложи стероиден крем върху засегнатата област. При IPL епилация в домашни условия може само да нанесете крем от алое вера, за да облекчите кожата и да не се показвате на слънце поне за 1 ден.

След лазерна епилация и между планираните процедури избягвайте слънчевата светлина около 3 дни и не използвайте солариум в продължение на шест седмици или според указанията на Вашия лекар. Използвайте широкоспектърен слънцезащитен крем SPF30 всеки ден.

Резултати.

Космите не падат веднага, но ще ги премахнете за период от дни до седмици. Това може да изглежда като продължаване на растежа на космите. Повторните лазерни епилации обикновено са необходими, тъй като растежът и загубата на косми естествено се случват в цикъл, а лазерната епилация работи най-добре с космените фоликули в етапа на нов растеж.

Резултатите варират значително и са трудни за прогнозиране. Повечето хора правят епилация, която продължава няколко месеца и може да продължи години. Но лазерната епилация не гарантира трайна епилация. Когато космите се възстановяват, обикновено са по-финни и по-светли на цвят и се посещава специалист. При IPL епилация в домашни условия с IPL епилатор (фотоепилатор), тази последвща процедура може да я направите сами, когато пожелаете.

Може да се наложи поддържаща лазерна епилация за дългосрочно намаляване на космите.

Домашни IPL епилатори - фотоепилатори.

Предлагат се лазерни IPL епилатори, които могат да се използват в домашни условия, за IPL епилация. Познати още като фотоепилатори. Тези устройства може да причинят умерено намаляване на окосмяването. Но няма големи проучвания, сравняващи колко ефективни са тези устройства в сравнение с лазерната епилация, направена в лекарски кабинет. Но все пак технологията има една и съща цел и можете да имате задоволителни резултати в домашни условия. Макар и с повече сесии до достигане на желан резултат. А дали е безопасна тази IPL епилация? Може да видите ТУК.

Освен това Американската администрация по храните и лекарствата счита, че тези домашни IPL епилатори са козметични, а не медицински, което означава, че те не получават същото ниво на контрол като другите медицински изделия. Понастоящем не е имало големи, дългосрочни проучвания за това колко безопасни и ефективни са домашните лазерни епилатори. Но най-доброто мнение го дават хилядите хора използващи домашни IPL фотоепилатори.

Ако решите да използвате домашен IPL епилатор за IPL епилация, следвайте инструкциите, приложени към епилатора, за да намалите риска от нараняване, особено наранявания на очите. Така бихте могли също да обезкосмите професионално желаните зони и да имате отлични резултати. Със специалното съдействие на MayoClinic Arizona

Домашни лазерни IPL епилатори (IPL фотоепилатори).

Натиснете върху епилатора, който желаете, за да научите повече за него:

Лазерен епилатор за премахване на нежеланото окосмяване по всяка част от тялото.
IPL фотоепилатор със сменяема глава за големи и малки зони на епилиране.
Домашен IPL лазерен епилатор с 3 вида LED светлина за грижа за кожата.

 

В Нектейн разполагаме с професионални лазерни епилатори, за лазерна епилация в домашни условия с IPL технология. Употребата им и спазването на условията в процеса са стандартни, както в медицинско заведение използващо тази процедура.

По-долу ще опишем важните неща, които трябва да знаете по време на епилацията в домашни условия с нашите лазерни епилатори, а допълнително в ръководството намиращо се в кутията може да прегледате вsiчко нужно, за боравене с нашите професионални IPL епилатори.

Как се използват домашни IPL епилатори?

1. Навлажнете кожата си с вода и почистваща пяна. Обръснете космите със самобръсначка. Използвайте крем за депилация за чувствителни зони, ако усещате леко парене.

2. Включете адаптера на епилатора в контакта. Натиснете дълго бутона за захранване отстрани на епилатора. Вентилаторът за охлаждане ще издаде известен шум, което е нормално.

3. Натиснете кратко бутона за захранване, за да регулирате нивата на интензитет (мощност). Започнете от първото ниво, за да направите избор на подходящото ниво, на което можете да издържите.

4. Режимът по подразбиране е ръчният режим. Натискането на големия бутон на лицето на епилатора ще доведе до светкавица. Моля, уверете се, че излъчващият светлина прозорец е близо и вертикално спрямо кожата, в противен случай устройството няма да излъчва светлина.

5. Мигайте веднъж или два пъти върху една и съща част на тялото. Не правете епилация няколко пъти, за един ден, за да избегнете дразнене на кожата и изгаряне.

6. Натиснете продължително големия бутон на лицето на епилатора, за да превключите в автоматичен режим, просто приближете устройството до кожата и устройството автоматично ще излъчва светлина, когато усети кожата.

7. След като завършите процеса на епилация, нанесете гел от алое вера или друг овлажняващ гел, за да успокоите кожата на третираното място.

ЗАБЕЛЕЖКА: По време на епилирането може да усещате леко парене по кожата. Това е нормално поради силния лъч светлина, който внезапно затопля кожата. Ако винаги чувствате подобно парене, просто намалете степента на силата на епилация. Вместо сила 5, превключете на сила 3.

ОТНОСНО ЛИЛАВИЯ ЛАЗЕРЕН ЕПИЛАТОР:

В него са вградени 3 вида LED светлини, за грижа за кожата по време на епилация. Червена, Синя и Виолетова.

Червена светлина: За еластичността на кожата.

Синя светлина: Инхибира прекомерната секреция на себум.

Виолетова светлина: Изсветлява цвета на кожата.

Натиснете кратко бутона за Вкл./Изкл., за да смените осветлението и подредбите на светлините са: Червена- Синя- Лилава- Изключено.

Един бутон с множество функции: Регулиране на мощността / ниво / регулиране на осветеността.

Съвети.

1. Не се бръснете директно върху суха кожа, за да не надраскате кожата, причинявайки сърбеж, зачервяване и подуване на кожата.

2. Преди бръснене, моля, използвайте сапун или пяна за бръснене, за да разпените добре, овлажните и омекотите космите на първо място и за да намалите раздразнението на кожата. Това е като момче, което си бръсне брадата и прави балончета. 

3. Кожата на бикини линия и подмишниците е деликатна, препоръчва се да се използват кремообразни продукти, за да не се дразни кожата от бръсненето.

4. Използвайте крем за депилация, обърнете внимание на алергичния тест, нанесете го отвътре на ръката и изчакайте 5-8 минути, за да видите дали сте алергични.

Обърнете внимание.

1. Кожата е крехка веднага след използване на лазерния епилатор, така че обикновено се препоръчва да не докосвате вода в този момент, за да избегнете дискомфорт по кожата.

2. След използване на IPL фотоепилатор, за премахване на косми, космите в космения фоликул са все още в етап на лечение в този момент. Ако изведнъж се намокрите с вода по това време, това ще повлияе на ефекта от епилацията.

3. 2-3 дни Преди и След прилагане на лазерна епилация, не трябва да се излагате на слънце.

4. Мога ли да използвам мляко за тяло след използване на лазерния епилатор?

Зависи от ситуацията. Кожата на епилираната зона ще бъде по-суха веднага след използването на епилатора. Затова някои хора ще втриват лосион за тяло, за да облекчат сухотата. Не се препоръчва обаче да се прилага лосион за тяло веднага и не всеки може да прилага лосион за тяло. Препоръчително е да наблюдавате кожата известно време след използване на лазерния епилатор. Ако кожата е зачервена, не трябва да използвате лосион за тяло. Ако обаче няма аномалии в кожата на тялото, можете да използвате лосион за тяло с овлажняваща функция.

Зачервяването е нормално за кожата след лазерна епилация. Това ще отшуми до няколко минути или часове, според кожата.

5. Препоръчваме да останете вкъщи повече от 12 часа след използване на лазерния епилатор, обърнете специално внимание на слънцезащитата, за да избегнете появата на повече пигментации през този период.

Сесии на прилагане на лазерна епилация в домашни условия.

  • Седмица 1-2, 3 пъти седмично;
  • Седмици 3-4, 2 пъти седмично;
  • Седмица 5-8, веднъж седмично;

1. 8 седмична сесия се приема за нормален случай, но всеки е малко по-различен в растежа на космите.

2. Ако растежът на космите ви не достига идеалното очакване на 8-та седмица, моля, продължете да го използвате - 1 седмично.

3. Поддържане: 1-2 пъти месечно.

Време на живот на лазерните епилатори.

Тъй като всеки лазерен епилатор има време на експлоатация и съдържа части, които имат жизнен цикъл и трябва да се сменят, то домашните IPL епилатори, както и лазерните епилатори в медицински заведения имат живот.

Лазерни Епилатори в медицински заведения. Тъй като самите те са много скъпи, елементите им с жизнен цикъл подлежат на смяна, а не целия апарат (лазерен епилатор).

Лазерни Епилатори за домашна употреба. Тъй като домашните лазерни епилатори съдържат почти всички елементи на тези в медицинските заведения, домашните също имат жизнен цикъл на елементите си. Но тъй като елементите са твърде скъпи за подмяна, в случая се сменя (закупува) целия домашен лазерен епилатор с чисто нов.

Когато определените проблясъци зададени във всеки домашен епилатор приключат, това означава, че жизнения му цикъл е приключил и не може да се използва повече.

Колко дълго могат да се използват домашните лазерни епилатори?

Зависи от честотата на използване. Най-малко те могат да се използват в продължение на 3-5 години. Ако косъма намалее ръзтежа си или се показва след седмици или месеци и използвате лазерния епилатор повече за поддръжка, то домашния лазерен епилатор може да ви служи за много години.

Във всеки случай, времето, парите и комфорта биха били полезни с използването на домашен IPL епилатор.

Към колекцията с професионалните лазерни епилатори на Нектейн.

1 от 8