Как бръчките могат да бъдат третирани и премахнати чрез топлинно стимулиране на колаген?

Колагенът (Collagen) е най-разпространеният телесен протеин, който прави кожата стегната и придава младежки вид на кожата. Когато човек остарява, клетките на тялото отслабват и по този начин генерират по-малко колаген, което в крайна сметка води до бръчки, цепнатини и отпускане на кожата. Лесно производство на колаген в кожата е възможно с множество нови техники, като радиочестотното лечение против бръчки. Набиращо популярност за стимулиране на колагена в кожата, което води до красива кожа без бръчки, или значително намаляване на дълбоките бръчки.


Как да подобрим производството на колажен в кожата?

С радиочестотната терапия за лице, която е нехирургична техника за лечение на бръчки и стягане на отпусната кожа. От 2001 г. RF технологията се използва за борба с признаците на стареене и отпуснатата кожа. RF технологията загрява дермата (дълбокия слой на кожата) чрез използване на енергийни вълни. Това генериране на топлина води до производство на колаген в третираната област. Производството на колаген чрез топлинно стимулиране, в случая с RF технология води до стимулиране производството на колаген в кожата, което води до младежки вид на кожата за по-дълго време.


Как работи радиочестотната (RF) колагенна стимулация?

Радиочестотата е много често използвана процедура за лечение на отпусната кожа, както в козметични студиа, така и с домашни радиочестотни уреди за лице за производство на колаген. Тази терапевтична модалност генерира контролирано и селективно повишаване на температурата на тъканите поради високочестотен променлив ток в диапазона от 0,3 до 10 MHz. Дълбочината на приложената топлина и повишаването на температурата зависят от импеданса на биологичните тъкани и специфичните използвани нива на енергия.

Основната цел е да се предизвика термично увреждане на тъканите, за да се стимулират модификациите в съответствието на колагена и следователно да се започне процес на неоколагенеза в дермата и свързаната с нея подкожна тъкан. По този начин се създава обстоятелство в организма, което го стресира и го кара да започне производството на НОВ колагенов протеин в кожата. Съответно старият колаген се изхвърля от организма и се заменя с нов, стимулират се и празните колагенови пукнатини.


Уреди с RF за насърчаване производството на колаген в кожата.

Първото монополярно радиочестотно устройство е одобрено през 2002 г. от FDA на САЩ за лечение на бръчки по лицето. Оттогава са разработени няколко авангардни базирани на радиочестотни технологии мултиполярни, биполярни и фракционни уреди с много повече функции за безопасност за предоставяне на процедури против стареене.

Един такъв усъвършенстван уред базиран на RF е този домашен RF радиочестотен лифтинг уред за лице. Устройството, базирано на развиващите се иновации в RF леченията, е ефективно и лесно за използване. Терапевтично за домашно използване, базирано на RF за анти-стареене и намаляване на бръчките. Уреда генерира радиочестотни вълни, които затоплят дермата до 40 градуса по Целзий и ускоряват процеса на обновяване на кожата. Уреда работи с няколко режима и е насочен към по-възрастни потребители с по-леки до тежки признаци на стареене. Не само радиочестота е налична. В уреда са включени EMS микроток, Ултразвук и LED светлина.


Радиочестотен уред за премахване на бръчки и отпусната кожа в домашни условия.

RF радиочестотен уред за лице.

Терапия с ЧЕРВЕНА LED светлина.

Терапията с червена светлина е друга развиваща се технология за осигуряване на ползи против стареене. Това е известно още като лазерна терапия с ниска мощност (LPLT), ниско ниво на лазерна терапия (LLLT) и фотобиомодулация (PBM). Терапията с червена светлина (RLT) решава главно кожни проблеми и е с ниска дължина на вълната и може да бъде от полза при кожни състояния като белези, бръчки, фини линии и старчески петна.

При терапия с червена светлина кожата ви е изложена на лазер или диод, съдържащ червена светлина. Митохондриите (генератор на енергия за клетките) попиват червената светлина и започват да генерират повече енергия. Това от своя страна помага на кожата и мускулните тъкани да бъдат здрави, като възстановява клетките отвътре. Тази техника използва много ниски нива на топлина и по този начин не причинява никаква вреда или изгаряне на кожата.

Червената светлина е ефективен начин за подмладяване на кожата и също е установена като лечебна в множество проучвания. Някои от предимствата:

  • Увеличава производството на колаген в кожата, което придава на кожата нейната еластичност;
  • Увеличаване на производството на фибробласти, които спомагат за производството на колаген и други тъканни влакна;
  • Защита на клетките от увреждане;
  • Намаляване на тежестта на бръчките;
  • Увеличаване на кръвообращението между тъканните клетки и кръвния поток;
  • Увеличаване на производството на РНК в клетките, което допълнително помага при клетъчната стимулация;
  • Подобряване на текстурата на лицето;
  • Намаляване на фините линии;

Клинично проучване оценява ефекта от използването на лечение с червена светлина за някои често срещани кожни заболявания при 136 участници. Изследователите установиха, че тези светлинни терапии показват множество ползи за участниците, включително подобряване на тена на кожата, подмладяване на кожата и подобряване на усещането на кожата.

Заключение:

Стареенето и образуването на бръчки е естествен процес, който не може да бъде избегнат, тъй като никакви превантивни лечения или диети не могат да предотвратят стареенето на човек. Въпреки това, можете да се освободите от тези бръчки и да имате млада кожа за дълго време, докато сте си вкъщи. Благодарение на развиващите се технологични постижения и новите налични уреди за домашно лечение, базирани на радиочестота. Тези устройства не само са доказали своята ефикасност, но и са напълно безопасни, както е установено в множество клинични проучвания.

Насладете се на едно прекрасно изживяване в областтна на подмладяването и красотата, докато сте в уюта на вашия дом. Изживяване, което ще подобри не само красотата ви, но увеността в заобикалящия ви свят. Излезте от вкъщи по-красиви с Нектейн.

 

Колекция с уреди за подмладяване:

Уреди с RF и EMS ➜

1 от 8