Как да се справим с окосмяването по цялото тяло?

Много от нас имаме желание да премахнем космите от тялото си. По възможност без болка и ако може да е вкъщи, а и да спестим пари. Има начини за премахване на космите, но винаги прибягваме до най-известните, макар това да не ни дава много задоволителни резултати, на всичкото отгоре трябва да испитваме и болка.

Използването на лазерна епилация за обезкосмяване ще ви даде ефективни, парични и здравословни резултати. Лазерната епилация дори може да се използва професионално вкъщи с лазерен епилатор от Нектейн, за който ще научите по-долу.

Домашна лазерна епилация на всички части по тялото с лазерен епилатор.

Основни части от тялото за обезкосмяване:

 • Краката;
 • Ръцете;
 • Корема;
 • Гърдите;
 • Дупето;
 • Гърбът;
 • Бикини линия;
 • Интимните части;
 • Лицето - брадичката, устните, бузите;

 

Сега ще си припомним методите за обезкосмяване (премахване на косми) и ще разберете за един "уникален начин за премахване на нежеланото окосмяване по всяка част, която желаете по тялото си чрез лазерна епилация" и ще елиминирате всеки съпътстващ проблем при обезкосмяването. Но преди това:

Космите растът по цялото тяло, включително лицето, подмишниците, краката, ръцете - навсякъде, дали са видими или не. Въпреки факта, че растежът на космите е нормално физиологично състояние на организма, както за мъжете, така и за жените, някои от тях може също да искат да премахнат космите от части по тялото за постоянно. Поради козметични причини, или в зависимост от времето на годината, или личните предпочитания.

Начини за обезкосмяване на части от тялото. Повечето жени (и мъже) предпочитат да се отърват от излишните косми по тялото, като използват различни методи за епилация. Въпреки че бръсненето и кола маската са популярни начини, има много различни начини за премахване на нежеланото окосмяване. Премахването на нежеланото окосмяване най-често се извършва в зоната на бикини линия, подмишници, крака. Тези диликатни окосмени зони са важни и за тях трябва да се внимава при премахването на космите за да остане кожата здрава и ненаранена.

Най-честите начини за обезкосмяване.

 • Бръснене за епилация - премахване на космите: Този метод отрязва видимите косми на повърхността на кожата. Но ефектите са краткосрочни и косъма ще порасне след няколко дни. По дебел и с още съседни косми. Ефектите от това са наранена и груба кожа, зачервявания, пъпки, изсъхване.
 • Нанасяне на кола маска за епилация - премахване на космите: Нанасянето на кола маска всъщност изисква използването на восъчни ленти или горещ восък, които да залепнат към космите по тялото и да ги измъкнат. Кола маска може да се извърши у дома, като се използват комплекти за кола маска. Ефекта от това е болезнен и не е за всеки, особено за хора с по-дебели косми. Кожата се подлага на много тежка интервенция, което докарва кожата в състояние на отоци, парене, инфекция.
 • Пинсети за епилация - отстраняване на космите чрез отскубване: Използването на пинсети за издърпване на косми от кожата ви може да е болезнено, но този подход предлага един по-дълготраен ефект от подобна епилация. Доста трудоемко и не засяга голяма част от тялото. Най-често веждите. Тук проблема е, че се появяват пъпки, обърнати косми, зачервявания.
 • Кремове или мехлеми за премахване на косми: Някои от кремовете и мехлемите, които се продават по магазините, могат бързо да отстранят космите, но при някои хора могат да предизвикат кожни реакции от реалното натравяне на кожата. Подобни средства съдържат в себе си много химични вещества, които реално вредят изключително много на вашата кожа и объркват цялата секреция. Кожата е жив орган все пак. 

Въпреки че тези начини за обезкосмяване дават резултати, които могат да продължат месеци или години, малко начини са наистина постоянни и безболезнени.

Можем ли да премахнем космите за постоянно?

Противно на всички маркетингови твърдения, че няма такава епилация, която завинаги да премахне космите от части по тялото. Има обаче ефективни начини да се отървете от космите в продължение на месеци, години или по-дълги периоди от време.

За да се поддържат резултатите, процедурите за постоянна епилация могат да изискват множество сесии, много време и много пари.

Известните методи за епилация, които осигуряват дълготрайни резултати, са лазерна епилация и електролиза.

Някои хора обаче се нуждаят от чести интервенции, за да поддържат резултатите. Например, те обикновено са необходими за жени, които се подлагат на лазерна епилация на лицето.

Електролиза.

Специалистът ще извърши електролиза, като използва игли, за да приложи къси вълни - радиочестоти върху космените фоликули, за да ги унищожи. След това ще премахнат космите с пинсети.

Електролиза може да се извърши на почти всяка част от тялото. Работи и върху всякакъв тип косми, дори и светло оцветени.

Поради естествения растеж на космите, човек обикновено се нуждае от множество сесии на електролиза, за да постигне желания резултат. Размерът на сесиите може да бъде различен в зависимост от обработваната площ на тялото, количеството присъстващи косми и чувствителността на човека.

Но след като космите бъдат премахнати от посоченото място няма да се налага от допълнителни интервенции.

След сеансите на електролизата човек може да почувства парене, зачервяване или дразнене на мястото на епилация. Те също могат да развият прекомерни белези около мястото или инфекция, но това е рядко.

Лазерна епилация.

Ако не сте доволни от бръснене, пинсети или кола маска за премахване на космите, лазерната епилация може да бъде опция, която си струва да се обмисли.

Лазерната епилация е най-вече един от често правените козметични методи за премахване на космите по тялото. Лазерната епилация излъчва силно концентрирана светлина в космените фоликули. Пигментът във фоликулите поглъща светлината. Това унищожава космите.

Лазерната епилация може да се използва навсякъде по тялото, с изключение на зоната около очите. Силната светлина може да увреди очите ви. Може да сте забелязали, че по време на лазерна епилация специалистът и подложения човек на лазерна епилация са с очила.

Според AAD, човек може да очаква да види 10-25% намаляване на космите след първата сесия. Когато космите пораснат отново, те обикновено са с по-светъл цвят и много по-малко дебели. Веднага след като космите спрат да растът, те не може да се върнат в продължение на месеци или години.

Лазерната епилация работи най-добре на тъмни и дебели косми. Въпреки това, тази технология може да не е много ефективна за светли, червени или сиви косми. Обезкосмяване с лазерната епилация обикновено изисква курс от няколко сесии, за да се премахнат всички косми от определена област на тялото. Тези сесии ще се провеждат с интервал 1-3-5-8 седмици, затова компактният мини лазер е идеален за цялостен процес на епилация у дома. С професионалния и компактен лазерен епилатор бихте спестили много пари, ангажименти със специалисти и др., защото може да го използвате вкъщи по всяко време, когато пожелаете.

Компактен мини лазерен епилатор за обезкосмяване от Нектейн. Бърза и ефективна лазерна епилация на цялото тяло.

Премахване на космите от тялото с компактен лазерен епилатор вкъщи.

Тук идва най-добрият и безопасен метод за премахване на космите по цялото тяло у дома - компактна лазерна епилация. Нектейн с производствена марка Анлан е сред първите, които въвеждат медицински технологии, използвани в козметичните центрове, в устройствата за обезкосмяване у дома. Грижа за кожата и космите по цялото тяло с иновативна лазерна епилация, компактен мини лазер, който лесно ще направи кожата ви фина и добра, докато прекарвате времето си у дома.

Много удобно епилиращо устройство за премахване на косми по краката, ръцете, подмишниците, гърба, бикини линията, корем, лице. Той е напълно безопасен за вашата кожа, тъй като само отслабва косъма, така че с течение на времето той изчезва и можете да останете с чиста и гладка кожа.

Отличаващ се с елегантен, интуитивен дизайн, който се побира в дланта на ръката ви, този компактен лазерен епилатор за премахване на космите е клинично тестван, че трайно премахва нежеланото окосмяване по тялото и лицето, включително лицето от скулите до горната устна, брадичката, областта на челюстта, бузи, бакенбарди, шия, гръб, ръце, гърди, корем, бикини линия, крака, седалище.

Характеристика на домашния лазерен епилатор:

 1. 500000 мига за по-дълго време на използване; LCD дисплей, предоставящ ясна информация за работните режими, оставащите светкавици и нивата на мощност.
 2. Автоматичен и ръчен режим за различните зони на кожата; пет регулируеми оптимални енергийни нива според тона на кожата и цвета на космите, осигуряващи нежно, безболезнено и лесно премахване на космите, без да нараняват кожата.
 3. 4 сантиметрова глава, подходяща за всяка кривина по кожата; висока ефективност и бърза скорост за премахване на нежеланото окосмяване в рамките на минути.
 4. IPL работи вътре в порите, за да унищожи папилата на косъма, като по този начин постига трайно обезкосмяване; цифрите на LCD дисплея мигат, когато устройството е готово за работа.
 5. Няма влияние върху нормалната секреция на пот и себум.

Съвети за интервал на работа при лазерната епилация с компактния лазерен епилатор:

 • Два пъти седмично в началото.
 • Когато космите спрът да растът или растът само някои фини косми, използвайте поне 1 път месечно за поддържане.
 • Честотата на използване варира в зависимост от различните индивидуални ситуации.
 • Променете времето на работа в зависимост от действителната плътност на косъма. Интервалът на работа варира в зависимост от различните индивидуални ситуации.

Използване на лазерния епилатор:

 1. Когато за първи път използвате мини лазерния епилатор за премахване на космите на определена част от тялото си ще се наложи да обръснете мястото преди да използвате лазерния епилатор.
 2. Почистете добре кожата след обръсването.
 3. Сложете предпазните очила.
 4. Започнете епилиране.

Винаги преглеждайте листовката с упътване налична в комплекта.

Заключение:

Постоянната епилация е възможна, но често е скъпа и обвързваща. Процесът на лазерна епилация осигурява бързи резултати. Резултатите от лазерната епилация са дълготрайни във времето.

Здравната застраховка обикновено не покрива разходите за тези процедури. Някои по-евтини опции, като например професионалния уред за лазерна епилация у дома, осигурява постоянна епилация без толкова много разходи. Освен първоначалното закупуване.

Ако човек иска да премахне космите за постоянно, важно е да се сдобие с компактен мини лазерен епилатор за обезкосмяване по различни части по тялото, за да спести време и пари.

Компактното мини лазерно устройство за обезкосмяване може селективно да премахва тъмните, груби косми, като същевременно оставя околната кожа незасегната.

Харесва ли ви това? Определено е за вас! Зарадвайте кожата си и бъдете красиви без косми по тялото, докато лазерния епилатор все още е на склад. Вижте подробности за продукта:

ПОСЕТЕТЕ ПРОДУКТА

Или вижте цялата колекция тук.

Козметична RF радиочестота за красиво лице.
Радиочестотата (RF) е неинвазивна козметична процедура за лице и тяло, която се използва за получаване на лифтинг ефе...
От какво се получават реално торбичките под очите и как да ги премахнем?
Случвало ли ви се е да се събудите след нощен сън и да забележите, тъмни кръгове И по-лошото - торбички под очите? Ил...
Умен масажор за врат от ново поколение.
Днес ще разберете за нещо, което ще ви бъде много полезно, ако имате болки и умора на врата. Но преди това: В днешно ...

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват