Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Колко дълго продължава стягането на кожата с RF радиочестотна терапия?

RF радиочестотни процедури с уред за лице.


Въведение.

Използването на нехирургични радиочестотни процедури за стягане на кожата на лицето нараства бързо през последните няколко години. Радиочестотните базирани процедури за стягане на кожата са неинвазивни и неаблативни процедури, които използват технологията за заобикаляне на кожата за подобряване на синтеза на колаген, стягане на кожата и очертаване на тялото.

Тези процедури са ефективни при третиране на обширни области на тялото за кратък период от време и следователно се считат за много ефективни. Процедурите за стягане на кожата, базирани на RF радиочестота, са ефективни при различните форми на тена на кожата и не причиняват никакъв вид обезцветяване на кожата. Поради своите превъзходни предимства и минимални странични ефекти, тези RF радиочестотни процедури са признати за по-добри от лазерната технология и са спечелили доверието на потребителите през последните няколко години.


Как работи RF радиочестотата за стягане на кожата?

Радиочестотните процедури могат да бъдат идеални за всеки, който има бръчки, пукнатини или фини линии по кожата и който иска да има по-млад вид на кожата. RF лечението може да се приема от всеки възрастен над 18 години и е напълно безопасно за всеки тон на кожата.

Радиочестотните терапии и лечения обикновено действат чрез стимулиране на колаген и производство на еластин в кожата, което допълнително помага за възстановяване на остарялата кожа. Процедурите работят чрез загряване на дълбоките слоеве на кожата, като се използва усъвършенствана технология за радиовълни, между 45-75°C.

По време на процедурата епидермисът или горният слой на кожата не се увреждат. Според различни проучвания, температури по-високи от 40°С могат да доведат до производство на протеини от топлинния шок. Тези протеини могат допълнително да причинят стягане и свиване на колагена в кожата.

Протеините също така стимулират производството на нови колагенови влакна в тялото, което допълнително ще доведе до подобрено качество и стегнатост на кожата. Лечението на базата на радиочестота може да се използва на различни места по тялото, включително под брадичката, бръчките по лицето, назолабиалните гънки.

Множество клинични проучвания са установили ефикасността и безопасността на радиочестотното лечение. Проучване от 2017 г., включващо 25 участници, заключи, че методите за стягане на кожата, базирани на радиочестота, са ефективни след пет до осем цикъла на лечение и потребителите съобщават за високи нива на удовлетвореност от резултатите.

Преглед на медицинската литература от 2015 г. за радиочестотно лечение заключава, че около 96% от проучванията, включващи радиочестотно лечение на проблеми, свързани с кожата, са дали значителни положителни резултати. Друго клинично проучване, публикувано през 2011 г., установи радиочестотното лечение като ефективна процедура за намаляване на бръчките по лицето. Проучване от 2011 г. подчерта, че RF радиочестотни уреди, които са били използвани за стягане на кожата чрез радиочестотна технология, са били установени като безопасни и ефективни.


Колко дълго трае ефектът от радиочестотната процедура за стягане на кожата?

Включването на топлина в дермата води до стимулиране и синтез на нов колаген. Тъй като симулацията и производството на колаген ще отнеме известно време, ефектът на стягане, поради процедурата, може да отнеме 3-6 месеца, за да бъдат напълно видими. Някои частични незабавни ефекти обаче ще се наблюдават след първата сесия на лечение. Освен това се очаква ползите от лечението да продължат да показват подобрение на кожата през следващите шест месеца. Значителни подобрения ще бъдат забелязани след около 12 седмици след втория цикъл на лечение.

Третираната кожа след първото третиране с RF процедура обаче ще трябва да се поддържа старателно и специално, като се вземат определени предпазни мерки, за да има дълготраен ефект в продължение на години. Продължителността на трайния ефект от процедурата също ще зависи от естествения процес на стареене и ежедневния начин на живот на човека.

Развиващите се иновации в радиочестотното лечение гарантират, че вече са налични ефективни възможности за лечение и в домашни условия с RF радиочестотни уреди. Същите са налични в Нектейн.

Радиочестотните домашни уреди изискват 2-3 сесии седмично в продължение на 6-8 седмици и 2-4 сесии за допълване за поддръжка, докато професионално радиочестотно лечение, базирано в клиника, ще изисква около 6 сесии за ефективно лечение, всяка сесия с интервал от една до две седмици и нагоре  да се правят на всеки 1-3 месеца. Поддържащите сесии зависят от типа кожа на лицето и резултатите, наблюдавани от последната сесия.


Заключение.

През последните години RF радиочестотното лечение получи значително приемане в дерматологични и естетични козметични настройки за неаблационно лечение на лицеви ритиди и отпусната кожа. Тези лечебни процедури не само помагат за стягане и подмладяване на фото-стара кожа, но също така помагат за възстановяване на увредена кожа и обръщане на клиничните и хистопатологични признаци на стареене, с редки странични ефекти и рискове и с минимално време на престой.

Благодарение на силния технологичен напредък, домашните радиочестотни уреди също придобиват силно значение, като действат като прозорец за постигане на подмладена, тъй като са по-лесни за използване и боравене. Дори доста често се появяват съвети от дерматолози за използване на домашни козметични RF уреди за поддържане на свежия вид на кожата в по-напреднала възраст. Запознайте се с първокласни домашни RF уреди в следната категория и започнете своите RF радиочестотни процедури в домашни условия.

RF радиочестотни уреди ➔

1 от 8