Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Рутинна грижа за кожата на лицето и какво трябва да знаем.

Страхотната кожа не е просто въпрос на ДНК - всъщност вашата рутинна грижа за кожата на лицето и вашите ежедневни навици оказват голямо влияние върху това, което виждате в огледалото.

Но в зависимост от това кои отзиви за продукти сте прочели или лекарите, с които се консултирате, има шеметен брой мнения за всичко - от това как да се овлажнява до това как да се предпазите от UV лъчите. В крайна сметка грижата за кожата ви е просто лична. Ето какво трябва да имате предвид, за да сортирате целия шум около грижа за кожата на лицето.

Рутинна грижа за лицето и какво трябва да знаем.

Тази статия тип ръководство е за дамите, които предпочитат да се грижат за кожата си чрез козметични продукти и където ще научите интересни неща, които може би не знаете, или изтървате в ежедневната си рутинна грижа за кожата на лицето. С тази статия бихме искали да просветлим рутинната грижа за кожата на лицето и да помогнем за по-доброто разбиране на ежедневното действие за красота, към която се стараем всеки ден и е нужна за нашето самочувствие.

Ако решите да вкарате и технологична иновация в рутината за грижа за кожата на лицето и цялото тяло, то в Нектейн ще намерите професионални и иновативни продукти за грижа за кожата в домашни условия, с които ще подобрите до висоти красотата и здравето на кожата си, като професионалисти. Продуктите на Нектейн.

Съвети за грижа за кожата, преди да започнете. Три основни стъпки.

Помислете за вашата рутинна грижа за кожата, състояща се от три основни стъпки:

  • Почистване - измиване на лицето.
  • Тонизиране - Балансиране на кожата.
  • Хидратиратация - Хидратира и омекотява кожата.

Целта на всяка рутинна грижа за кожата на лицето е да настроите тена си, така че да функционира в най-добрия случай, както и да отстраните или насочите към области, върху които искате да работите. Процедурите за красота са възможност да забележите промени в себе си. Тъй като кожата ви се нуждае от промяна с възрастта, вашите продукти също ще се нуждаят от промяна. И все пак не става въпрос за създаване на съвършенство.

Позволете на тези три стъпки да се превърнат във вашия ежедневен ритуал, който укрепва кожата ви и обосновава деня ви.

Дайте време на кожата си.

Науката, която стои зад продуктите за грижа за кожата, е изминала дълъг път, но все още няма такова нещо като незабавна корекция - трябва ви време, за да се възползвате от ползите. „Резултатите се виждат само при последователна употреба“. Като цяло се стремете да използвате продукт в продължение на поне шест седмици, веднъж или два пъти дневно, за да забележите разлика.

Съвет: С всеки продукт за грижа за кожата, нанасяйте по последователност. Например почистващ препарат, тонер (ако го използвате), серум и след това овлажнител.

Почистване.

Измиването на лицето е най-основната и съществена стъпка от всяка рутина. Кожата ни влиза в контакт със замърсители от околната среда, мръсотия и други фактори всеки ден, които трябва внимателно да се отстранят. Измивайте два пъти на ден, сутрин и вечер, за да избегнете запушени пори, тъпота и акне.

Намерете си почистващ препарат за лице.

Правилната формула почиства кожата ви, без да премахва етерични и здравословни масла. Улеснете се с ексфолиращи скрабове (използвайте веднъж седмично) и избягвайте тези с натрошени черупки от орех или абразивни съставки.

Какво точно означава некомедогенно?

Този термин често се появява на етикетите на продуктите и се използва от експерти по грижа за кожата, но не винаги е дефиниран на прост, ясен език. Ето кратко обяснение: Ако даден продукт твърди, че не е комедогенен, това означава, че не трябва да запушва порите или да предизвиква акне - или запушване на кожата, блокиране на жлезите или дразнене на космения фоликул. Искът обаче не се регулира от FDA и много компании правят свои вътрешни тестове, за да определят дали даден продукт трябва да се счита за комедогенен или не. (Някои известни комедогенни съставки са кокосово масло и какаово масло.) Обикновено колкото по-малко съставки има продуктът, толкова по-лесно е да се определи дали ще предизвика някакви реакции.

Как да използвате тонера.

За мнозина думата "тонер" напомня на жилещите стягащи вещества от 80-те. Оригиналът е продукт на алкохолна основа, който се използва за изсушаване на мазна кожа и премахване на остатъците от замърсявания след почистване. Днешните формули обаче са се развили. Мислете за тях като за добавки - тези тънки течности доставят допълнителна доза хранителни вещества, помагайки на другите продукти от вашия режим да абсорбират по-добре, като същевременно балансират тена ви, помислете за тонера като незадължителен. Просто може да е добър начин да добавите специфични съставки, които може да нямате в другите си продукти, или да добавите още един слой за попълване на кожата.

Ако имате време и склонност, ето няколко героични съставки, които да търсите:

  • Алфа и бета хидрокси киселини за нежно премахване на мъртвите кожни клетки, които могат да запушат порите, подобряват увредената от слънцето кожа и минимизират тъпотата.
  • Хиалуронова киселина за повишаване на хидратацията, уплътняване на росата и закръглена кожа за фино третиране на фините линии.
  • Розова вода и зелен чай за успокояване на раздразнението и намаляване на зачервяването с противовъзпалителен ефект.
  • Витамин Е и С за борба с ежедневното излагане на свободни радикали, които могат да състарят кожата ви.

Тонерите трябва да се правят след почистване и преди да се сложи нещо друго. Традиционният метод за нанасяне е да наситите памучен тампон и да го прекарате върху лицето си.

Съвет: Нанасянето на тонер с чисти ръце е най-ефективно. Просто изсипете няколко капки в дланта си, след което го плъзнете. Повечето формули могат да се използват сутрин и вечер, но може да искате да използвате тези с ексфолиращи киселини само през нощта или през ден.

Лечение със серуми.

Просто казано, серумите са мощни съюзници на кожата. Изпълнени с концентрирани дози активни съставки, тези еликсири могат да смекчат редица проблеми, от тъмни петна до бръчки. Дори и да нямате конкретни проблеми, все пак се нуждаете от общ антиоксидантен серум сутрин, за да се предпазите от ежедневните агресори.

За да се справите с конкретни проблеми, потърсете следните продукти:

  • Хиалуроновата киселина за уплътняване на хидратацията и укрепване на бариерната функция (най-горния слой на кожата) за предотвратяване загубата на влага.
  • Витамин С, който помага за изсветляване на скучната кожа и намаляване на тъмните петна при продължителна употреба.
  • Ретинол, витамин В3, пептиди за стимулиране на производството на колаген и еластин, протеини в тялото, които помагат за предотвратяване на увисването на линиите и кожата.
  • Колоидна сяра, ниацинамид за успокояване на зачервяване и дразнене чрез намаляване на възпалението и подобряване на акнето с неговите антимикробни ефекти.

Полезни съвети и указатели по време на грижа за лицето.

За да спестите време, не се опитвайте да смесвате серум във вашия овлажнител. Това намалява способността на серума да абсорбира ефективно. Трябваа да се прилагат един по един.

Не всички серуми се прилагат с еднаква честота. Това варира в зависимост от съставките. За предпочитание се използват антиоксидантите сутрин, защото те ви осигуряват допълнителна защита от околната среда и повечето от тях не използват достатъчно слънцезащитни продукти. И все пак някои съставки са най-добри, когато се слагат през нощта. Например: Ретинолите не са устойчиви на слънце и ще се разграждат, ако се прилагат през деня. Прочитайте внимателно инструкциите на етикетите.

Овлажняване.

Най-основната функция на овлажнителя е да хидратира и омекотява кожата. По същество овлажнителите помагат за предотвратяване на загубата на вода през външните слоеве на кожата. Те могат също така да допълнят естествено откритите защитни масла и други градивни елементи в кожата, като керамиди. Това е един продукт, който лекарите препоръчват да се използва целогодишно, за всички типове кожа. Кожата по естествен път губи способността да задържа влага с напредването на възрастта, а ежедневните дейности, като измиване, могат да отстранят естествените хидрататори от повърхността И.

Как да изберете овлажнител.

Всеки има нужда от влага, но текстурата на вашия овлажнител ще се различава в зависимост от вашия тип кожа. Помислете за това.

Разликата между дневен и нощен крем.

Кремовете, които прилагате сутрин, са оборудвани, за да предпазят кожата ви от агресорите на околната среда, с които ще се сблъскате, когато излезете от домът си - много от тях съдържат антиоксиданти, за да сведат до минимум свободните радикали на основата на замърсяване и слънцезащитни продукти, които да ви предпазват от ултравиолетовите лъчи. Те обикновено имат лека консистенция.

Нощните кремове, от друга страна, се фокусират върху отстраняването на всякакви щети, които може да сте набрали, със съставки като ретинол, за да ускорят клетъчния оборот и да противодействат на тъмните петна. Тези кремове също така допълват нивата на влага, които естествено се потапят вечер, с омекотители, които често създават богата, плътна текстура.

Кремове за очи.

Можете ли да оцелеете без крем за очи? Абсолютно. Но ако имате конкретни притеснения - като хиперпигментация, сухота или подпухналост - може да искате да опитате. Кожата около очите е доста тънка и деликатна и е по-вероятно да реагира на дразнещи съставки, отколкото други области. Следователно дерматолозите обикновено препоръчват крем за очи, който отчита потенциалната чувствителност и има по-допустими концентрации на активни съставки.

За торбички под очите и възпаление кофеинът, пептидите и хиалуроновата киселина могат да бъдат успокояващи. Тъмните кръгове могат да се дължат на видими вени или действително обезцветяване, често срещано при по-тъмни тонове на кожата. Потърсете озаряващи съставки като витамин С, койева киселина и ниацинамид. Вътрешен съвет: Избягвайте силните ретиноли (които могат да ужилят и създават зачервяване) и аромати, за да избегнете дразнене на очите.

Защитете със слънцезащитен крем.

Всички експерти, с които се консултирахме, единодушно се съгласиха по едно: този слънцезащитен крем е, най-важният продукт за грижа за кожата. Това е от изключителна важност като част от целогодишния ви режим. Ежедневното и последователно използване на слънцезащитни продукти помага да се предотврати развитието на фини линии и бръчки, текстурни несъвършенства и промени във външния вид на порите с течение на времето. По-важното е, че ежедневното използване на слънцезащитни продукти може да помогне за предотвратяване на образуването на някои видове рак на кожата. За да се улесни запомнянето, експертите препоръчват използването на ежедневен овлажнител с вграден широкоспектърен SPF от поне 30.

Декодиране на слънцезащитни формули.

Има много спорове кои слънцезащитни продукти са най-добри и най-безопасни за вашия тен. Имате два вида съставки във формулите:

Химични съставки, като оксибензон и октиноксат, които се абсорбират в кожата ви, за да противодействат на щетите от ултравиолетовата светлина.

Плюсове:

Лек, лесен за нанасяне и прозрачен върху кожата.

Минуси:

Може да раздразни и да предизвика реакции при тези с чувствителна кожа. Някои съставки като оксибензон са породили опасения за здравето и имат оценка на „висока опасност“ в базата данни за дълбоки козметични продукти.

Физически съставки, като титанов диоксид и цинков оксид, които седят върху кожата ви, за да отклонят или предотвратяват навлизането на UV лъчи в тялото ви.

Плюсове:

Много малък риск от дразнене или опасения за здравето.

Минуси:

Често оставят бял или сивкав оттенък върху кожата, особено при тези с по-тъмен тон на кожата.

Вътрешен съвет: Обикновено се препоръчва използването на слънцезащитни продукти, които съдържат комбинация от физически и химически блокиращи компоненти. Те ще осигурят защита както от UVA, така и от UVB лъчи и обикновено не създават видими остатъци.

Слънцезащитно приложение.

Помислете за това като правило. Нанасяйте слънцезащитен крем 30 минути преди излагане на слънце и прилагайте отново поне на всеки два часа. Химическите слънцезащитни продукти трябва да се прилагат директно върху чиста кожа, докато физическите блокери могат да се прилагат последни в режима Ви за грижа за кожата, но преди да се приложи грим. Около две супени лъжици слънцезащитни продукти са подходящи за покриване на лицето и откритите зони на тялото ви.

Заслужават ли маските за лице цялата реклама?

Маските предлагат силно концентрирани лечения за справяне с конкретни проблеми. Но за разлика от тонера или серума, маските доставят съставки под кожата, което помага на съставките да абсорбират по-ефективно.

Помислете за маски като бустери - не е необходимо, но е полезно.

Ако искате да направите един вихър, ето три сорта, основани на ефективността, които да разгледате:

  1. Листови маски: Те са предимно хидратиращи. Насищането на съставки по кожата по този оклузивен начин предпазва навлизане на въздух и ще получите по-висока абсорбция за кратък период от време. Препоръчително е винаги да ги държите в хладилника, за да получите и противовъзпалителна полза.
  2. Спални пакети или маски за една нощ: Нощните маски или спалните пакети ще имат по-плътна текстура и ще помогнат за улавяне на каквито и съставки да сложите отдолу. Те са идеални за зряла кожа или силно суха кожа.
  3. Глинени или кални маски: Те абсорбират масло и могат да имат лек ексфолиращ ефект - така че са чудесни за мазни зони. Не е нужно обаче да ги поставяте върху цялото си лице. Можете да насочите само към няколко области. В всъщност има хубава практика за мулти-маскирането: използване на глина в Т-зоната и хидратираща навсякъде другаде.

Вътрешен съвет: Нанасяйте маски след серум, но преди овлажнител, освен ако не е маска за през нощта, която може да замени вашия нощен овлажнител. Както всеки продукт, който допълва обичайната ви рутина, маските трябва да се използват умерено - не повече от веднъж седмично, за да се предотврати дразнене.

Имам ли нужда от специални инструменти?

Не точно. Обикновената кърпа наистина върши по-голямата част от работата. Но кой се нуждае от спа среща, когато най-новите приспособления за грижа за кожата - и един учудващо аналогов режим на готовност - внасят същата технология във вашата баня?

Ето няколко, които препоръчваме:

  • Кърпа: Леко измиване със стандартна (100-процентова памучна) чиста кърпа и нежен почистващ препарат може да са всичко, от което се нуждаете за по-гладка кожа. За да избегнете всякакви бактерии, използвайте нова кърпа всеки ден.
  • Ултразвуково почистване: По този начин се изхвърлят примесите от порите ви. Повечето инструменти се предлагат с множество настройки за нежно до дълбоко почистване. Уреди за ултразвуково почистване на кожата - скрубери.
  • LED светлинна терапия: Много устройства комбинират множество цветни светлини в едно, така че можете да персонализирате сесията си. Включете червеното, за да стимулирате производството на колаген и еластин, като същевременно намалявате възпалението. Синя светлина за премахване на бактериите, причиняващи акне и зачервяване. Уреди за LED светлинна терапия.
  • Микротокови вълни: Токът с ниско ниво изпраща вълни през кожата, за да стегне контурира на лицевите мускули - мислете за това като за тренировка за вашия тен. Уред за микротокова терапия.

Какво представлява маслото за лице?

Изтъквани като чист и естествен начин за подобряване на кожата ви, напоследък ботаническите масла за лице - вливани с екстракти от пресни растения - експлодираха на масовия пазар. И все пак, експертите често съветват да внимавате, когато се обливате, тъй като не всички масла са създадени еднакво. Препоръчва се да избягвате етеричните масла или тези с добавени парфюми, които увеличават потенциала за дразнене на кожата.

4 Ползи от маслата за лице:

  1. Интензивно хидратиране, без да оставят мазни остатъци. Потърсете масло от маракуя.
  2. Изсветлете и изравнете тонуса на кожата си. Потърсете зехтин.
  3. Отървете се от бактерии и успокойте склонна към акне кожа. Потърсете масло от марула.
  4. Успокойте червената, възпалена кожа и облекчете симптомите на розацея. Потърсете масло от шипка.

Как и кога да използваме масло.

Повечето масла за лице могат да се използват два пъти дневно, както сутрин, така и вечер. Те трябва да се прилагат след серуми и гелове за лице, но преди вашите кремове и лосиони. Разпределете размер на стотинка между дланите си и го потупайте, насочвайки външните зони на лицето и след това преминете към центъра, около очите, носа и устните си.

Какво мога да направя, когато кожата ми се раздразни?

Много пъти дразненето на кожата, от акне до екзема, може да бъде проследено до прекалено ревностни навици. За да върнете кожата си на изходно ниво, се прилага следното:

Прокарайте студена вода върху пулсните си точки, като китките, за да понижите вътрешната си телесна температура, което също успокоява кожата ви.

Нанесете овесена маска, за да се освободите от възпаление. Смесете изсушения овес с няколко лъжици вода. Нанесете тази паста върху кожата си и я оставете да престои, докато стане полусуха, след което изплакнете.

Използвайте охладен, напоен зелен чай като изплакване, който пръскате по лицето си. EGCG (епигалокатехин галат), полифенол в зеления чай, има незабавен успокояващ ефект.

Опитайте акупунктура, за да подобрите вътрешно кръвообращението, храносмилането и имунитета, като всичко това поддържа кожата здрава външно.

Живейте добре.

Можете да прочетете стреса на лицето си - буквално, тъй като високите нива на кортизол (хормон на стреса) могат да отслабят кожата ви, да предизвикат акне и дори да ускорят бръчките. Съветът? Правете упражнения редовно, почивайте си, медитирайте или намерете начини да се чувствате позитивно настроени. Резултатите ще покажат.

1 от 8