Уред за елегантно освежаване и подмладяване на очите от Нектейн.

Топ 10 решения за лечение на бръчки по лицето в домашни и специални условия.

Бръчките по лицето са естествени явления, причинени главно от стареенето и следователно са неизбежни при всеки човек. Когато човек започне да остарява, кожата естествено става по-малко хидратирана, отпусната, по-слаба и по-малко стегната, което води до фини линии или бразди - наречени бръчки. Освен стареенето, някои други фактори, които причиняват бръчки, включват тютюнопушене, излагане на слънце или ултравиолетова светлина и повтарящи се изражения на лицето като усмивка, присвиване, намръщване.

След като не можете да спрете стареенето, означава ли това, че трябва да живеете с набръчкана кожа до края на живота си? По същество не! Има някои много популярни лечения, както естествени, така и клинични, за забавяне на процеса на бръчките по лицето, или за лечение на бръчки до известна степен. Някои от популярните методи за лечение са:


Топ 10 домашни до клинични възможности за лечение на бръчки по лицето.

Намаляване на бръчките по лицето в домашни условия.
  • Алое вера - Алое вера има множество лечебни свойства. Клинично проучване, проведено през 2008 г., предполага, че всекидневният прием на добавка гел от алое значително намалява бръчките само за около 3 месеца. В друго проучване учените установиха, че прилагането на гел от алое вера върху кожата води до значително намаляване на бръчките и в допълнение, производството на колаген, което води до по-млада кожа.
  • Суперхрани - Суперхрани са храни, които са много питателни и имат множество ползи за здравето. Предлагат се многобройни суперхрани, които помагат за предотвратяване на бръчки и подобряват цялостното здраве на кожата. В проучване, проведено в Холандия, учени изследвали диетите на по-възрастните холандци и установили, че мъжете и жените, които имат здравословни хранителни навици, имат по-малко бръчки в сравнение с тези с нездравословни хранителни навици. Някои от популярните суперхрани включват:

Авокадо;

Орехи;

Артишок;

Семена от чиа;

Белтъци;

Канела;

Джинджифил;

Овесена каша;

Мишо;

Сьомга;

Сладки картофи;

Сардини;

Домати;

  • Антиоксиданти - Диета, богата на антиоксиданти, като витамин С, каротеноиди, витамин Е и ликопен, може да помогне за намаляване на появата на бръчки, да запази еластичността на кожата и да доведе до цялостно добро здраве на кожата.

Проучване, проведено през 2008 г., включва 10 участници, които нанасят нормален гел, без допълнителни съставки, от едната страна на лицето си и гел с витамин С от другата страна. Всички участници показаха по-малко признаци на увреждане от слънцето и поява на бръчки от страната, третирана с гел от витамин С. Участниците са имали повишена хидратация, намалено възпаление и увеличено производство на колаген поради витамин С.

  • Хидратация - поддържането на хидратация е от ключово значение за подмладяването на кожата. Когато кожата е дехидратирана, тя започва да увисва и изтънява, което води до появата на бръчки и фини линии. Поради това се препоръчва да пиете много вода, за да поддържате кожата стегната и хидратирана.
  • Качествен козметичен уред – Един от най-добрите варианти за лечение на бръчки и стареене у дома е иновативното устройство от Нектейн против бръчки. Това е устройство против стареене, което осигурява LED терапевтични светлини за лечение на бръчки, леко акне, забавя процеса на стареене и осигурява противовъзпалителни свойства.

Козметичните уреди на Нектейн са базирани на радиочестота професионален клас против стареене за домашна употреба. Уредите са заредени с усъвършенствани технологични характеристики, които помагат за обръщане на ефекта от стареенето като фини линии, бръчки, отпусната кожа и т.н. Потребителите съобщават за забележими резултати след всяка употреба и значително намаляване на бръчките при последователни седмични сесии. Не на последно място EMS микротокът е клинично допълнение към уредите за съживяване на кожата.

  • Невротоксини - Невротоксините се състоят от ботулинов токсин в силно разредена форма. Известно е, че невротоксини като Botox, Jeuveau и Xeomin предотвратяват образуването на динамични бръчки и временно намаляват линиите на стареенето чрез спиране на мускулните контракции, отговорни за образуването на бръчки.
  • Лазери - Лазерите, които могат да загреят по-дълбоките слоеве на дермата, са известни като неаблативни лазери за възстановяване на повърхността. Те работят за подобряване на множество признаци на стареене, включително намаляване на бръчките, наведнъж, без да причиняват разрушаване на външната повърхност на кожата. Лазерите действат, като предизвикват лечебен отговор след използване на насочена топлина. Този отговор в крайна сметка повишава производството на колаген, което помага кожата да стане по-стегната с течение на времето.
  • Дермабразио - Дермабразиото се използва предимно за лечение на бръчки, увреждане от слънцето и старчески петна. При процедурата дермабразио дерматологът премахва външния слой на кожата на лицето с помощта на висококачествена въртяща се четка. Бавно новата и здрава кожа расте и заменя старата кожа. През първите няколко седмици новата кожа изглежда леко розова или червена. Пациентът може да изисква повече от едно сядане в процедурата за дермабразио.
  • Повдигане с конец - Повдигане с конец, известно още като повдигане на бодлив конец, е процедура, при която се поставят временни конци, за да се осигури фино, но видимо „повдигане“ на отпуснатата кожа на пациента. Този метод не включва хирургично отстраняване на отпуснатата кожа на лицето, вместо това козметологът просто зашива някои части от кожата, което води до повдигане. Процедурата води до стягане и повдигане на лицето, което в крайна сметка помага за намаляване на бръчките и подобряване на други признаци против стареене.
  • Лифтинг на лицето - Процедурата за лифтинг на лицето включва хирургично отстраняване на прекомерно количество мазнини и кожата от областта на шията и лицето. Това води до стягане на съединителната тъкан и мускулните слоеве. Резултатите от фейслифтинга обикновено се запазват до 7-10 години.

Може да има множество методи за лечение и намаляване на бръчките и фините линии, но резултатите от различните опции може да варират в зависимост от дълбочината и местоположението на бръчките.

Естественият процес на стареене на кожата не може да бъде спрян и следователно може да се наложи да използвате един от гореспоменатите методи за лечение, за да поддържате млада кожа за по-дълъг период от време.


Тъй като Нектейн е специален онлайн магазин за домашни козметични уреди, които поддържат красотата на лицето и се борят за намаляването на фините линии и бръчки по лицето, то може да си помогнете с подходящ уред. На разположение са различни технологии за подмладяване, които са точно комбинирани за отлични резултати.

 

Към уредите за подмладяване ➞

1 от 8